poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1641 .



Intalnirea cu sarutul
proză [ ]
-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Remy ]

2004-07-01  |     | 




Alt drum ne este dat și altă oază cand cautam sarutul. E simplu: nu vorbesti, nu faci nici macar un semn. Iubirea ia foc prin sarut, un dar pe care numai oamenii l-au primit sub cer. Datorita sarutului, trandafirul rosu infloreste mai devreme, iar pasarile canta intr-o dulce armonie. Doamne, cine a inventat sarutul?
Nu l-am crezut pe Solomon, dar dupa ce am incercat am observat ca sarutul e mai bun decat vinul. Nu se daruieste un sarut fara sa iei si nu poti lua fara sa dai. Iubirea fara sarut, e ca pasarea fara aripi sau ca anul fara primavara. Cand doi oameni se saruta, vocile zeilor sunt adormite in rai. Frumusetea sarutului s-a nascut inaintea ochilor care il privesc. A saruta inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor, inseamna a lua o hotarare. Dar cum e greu sa poruncesti inimii, pentru sarut trebuie sa lupti, trebuie sa il castigi.
Nu te arunci in valurile iubirii, pana nu ii cunosti adancurile sarutului. Spatiul si timpul sarutului e masurat cu inima. Nu este bine sa saruti pe cineva pe neasteptate, de suprafata. E ca un zimbet care daca nu e daruit, nu are valoare. Iar cand nu au ce saruta, buzele se retrag si incep sa cante, sa fluiere.
Doi oameni pot fi un singur sarut: sufletele lor se pot saruta, se saruta si cu ochii. Dar am ajuns sa cred intr-un "atunci", in dragoste la a doua sarutare, pentru ca la prima sarutare dragostea nu spune ceea ce simte. In starea de "atunci", te cufunzi in infinit, nu gasesti limitele simtirii si traiesti doar pentru partenerul tau. Este un gest de intimitate, care datorita apropierii nu vede defectele celuilalt.
In inima fiecarei om exista o scanteie din focul ceresc, nevazuta, dar care se aprinde si arde ca o valvataie in clipele sarutului. Unirea salivei a doi indragostiti e intrepatrunderea luminii inimilor. A intra in intimitatea buzelor unui om este o arta, a iesi e o capodopera. Pentru femeie e ca si cum probeaza o rochie de mireasa, pentru barbat e un anumit fel de a calatori.
Cu cat s-a scurs mai mult din timp, cu atat vedem mai clar dincolo de timpul ei si intelegem si tainele sarutului. Aici nu conteaza varsta si devii mereu altul. Cand vad batrani sarutandu-se in parcuri, ma simt ca o floare inflorita iarna. M-aș stinge inaintea lor, dar sarutul, murind, cui să il las? Voi ce intrati (in lumea sarutului), lasati orice speranta...



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!