poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 943 .



Delegatie
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Andress ]

2006-11-18  |     | 



Delegatie


Ce zi oribilă! Stau deja la semaforul acesta de peste 2 minute. Doar două minute s-ar spune dar am impresia că deja cerșetoru de la colț mi-a spălat de trei ori parbrizul deși monedele le-am pierdut la automatul de parcare. Singurul post de radio care se aude în mașină, este eclipsat de boxele de habar-nam cați wați, ale automobilului din dreapta mea, condus de o blondă a cărei machiaj costă cât cumpărăturile mele pe o zi sau cât 20 de CD pirat cu manele, ce asculta ea acum. Iar de automobil ce sa mai zic… Costă cât toate mașinile pe care le văd la tot semaforul.
Se face culoarea verde! Parcă am și uitat ce senzație de relaxare îmi lasă această culoare, mai ales acum.
După încă 5 minute de mers ca după alaiul de înmormântare, ajung în parcarea blocului iubitei mele. Scotocesc toate buzunarele după cartela de interfon dar între timp, unui pensionar i se face milă de mine și îmi deschide. Liftul defect dar pe care scria cu spray Hai Steaua. Trebuie să urc 4 etaje. Mirosul de tocaniță de ceapă, lătrat de câine, plânsete isterice, muzică dată la maxim și încă 3 uși de lift cu diverse incantații adresate partidelor, fotbalului și vecinelor. Iată-mă ajuns la o ușă pe care scria Ionescu Ion. Socrule, sincer vorbind mama ta a fost cam neinspirata, se observă după nume. Dar dacă ea nu era, nu aveai tu fată pe care sa o vizitez acum.
Îmi e atât de dragă, mai ales când cu ochii ei verzi ca algele de pe nisipul mării, mă străfulge cu privirea. Când parfumul dulce al trupului ei mă îmbată atunci când o cuprind în brațe. Dar cred că ultima oară m-a îmbătat prea tare pentru că am uitat să îi cumpăr flori acum. Sun la ușa ei și în timp ce deschidea ușa, la ușa vecinul de alături apare un băiețandru cu ciocate albe și tricou mulat, gealat așa de mult încât îmi pare că iar am ratat promoția la gelul la găleată. Mă salută cu un zâmbet fals dar nu îmi întinde mâna. Þinea un imens buchet imens de flori. Am vrut să-i amintesc că îmi datorează 10 lei de sâmbătă seara când nu avea bani de taxi acasă dar de tequila avuse.
Nu știu pe unde fugeam cu mintea dar o fată în halat de baie alb și cu flori brodate pe el, mă cuprinde în brațe. Dar se uită în dreapta și il vede pe cel ce suna la ușa de alături, cât de falnic ținea în mână buchetul de flori iar eu cu mâna în buzunare priveam rușinat în jos. Mă ia de mână și intrăm în micul apartament de 4 camere și 2 băi al inginerului de la CET, cu Dacie Logan și frigider Arctic. Dar nu marca frigiderului contează ci sticla de șampanie ce stătea la răcit și friptura din cuptor ce se rumenea încet. Părinții ei erau plecați la o petrecere în alt oraș. Tatăl ei avea doar două plăceri pe lumea aceasta! Șprițul și disputele politice cu mine. Iar această seară se sărbătoarea livrarea salarului la timp în CET.
Doua ore de povești diverse, vorbind de la freza prietenului vecinei ei, motoare de camioane și papușilele de la serviciul meu. Apoi sticla de șampanie s-a terminat, am băut și vodka rămasă de la Sf. Ion, cu ceva cola gasit în cămară. Vroiam să văd cum e cola cu vodka rece, că invers încercasem deja.
Intrăm în camera ei, cu acel calculator pricăjit și cu tastatura grosolană (dacă eram fată sigur observam hainele împăturate pe raft). Patul ne aștepta, caloriferul era încins la fel ca și noi. Ploaie de săruturi, atingeri line, gemete uscate dar pline de dorință…
Dar când pluteam printre nori și visam deja departe, ușa de la cameră se deschide brusc. Îmi îngheață mâna pe șoldul ei, privirea mi se pierde pe pereți. Nu apuc să revin pe pământ și cu mintea, căci mă cuprinde de umăr cineva. Vorbea cam neclar. Disting doar câteva cuvinte. Rupt, Somn, Cumnate, Fratele meu, Scandal, Ma bag pentru tine. Era fratele iubitei mele, rupt de beat. Venise de la discoteca deși a mințit părinții că pleacă la munte. Îl conduc spre camera lui, îi dau câteva sfaturi practice legate de beție apoi mă întorc în odaia plăcerii ( a se citi camera iubitei).
Dar acolo mai era doar parfumul ei. Ea dispăruse. Văd de departe, pe un raft, o scrisoare de la mine. Cont de dragoste… Mă pun să o citesc dar șampania din mine, face literele să alerge pe hărtie. O arunc pe covor… Apare și Doamna mea. O luăm de la început. Părul ei era fin și plăcut, iar buzele ei, izvor al viselor mele. Avea iarăși acea privire ce mă făcea să pierd numărul clipelor iar inima să îmi bată puternic. Visam iarăși departe și descopeream senzații noi, cu gândul printre nori. Dar din nou o aterizare forțată pe pământ. Mirosea a ars până în strădundul pieptului meu. Fugim amândoi spre cuptor unde friptura ardea ca o torță. Remediem problema rapid, aerisim camerele și lăsăm gerul să intre în casă.
Camera de zi a scăpat de chinul fumului. Ne refugiem acolo cu jocul nostru erotic. Ne strângem în brațe sub o pătură de in și ne declaram iubire pătimașă. Sărutul nostru ne aducea pe o altă lume și simțeam că am ajuns în rai. Dar mușcătura buzelor ei este intreruptă de telefonul fix. La capătul liniei se aud bocete isterice. Mă apropiu de receptor. Era Diana, o prietenă comună, ce plângea de nervi că prietenul ei nu o înțelege și vrea de la ea doar trupul ei. Ies pe balcon, fumez 4 țigări, citesc 5 articole, dar Dia tot jelea de dor de crăpa de înduioșare, fereastra termopan a camerei. Preiau receptorul din mâna iubitei mele și îi promit Dianei ca mâine dimineața o să servim cafeaua împreună și am să o ajut cumva.
Obosiți amândoi, adormim unul în brațe la celălalt, șoptind povești și amintiri aproape uitate. Deodată îmi cuprind brațul și era înghețat. Pătura căzută pe covor. Afară un soare puternic... Ies speriat din camera de zi. Pe hol mă salută cu un zâmbet fals tata socru. Rămân înghețat de spaimă. Bătrânul ei mă intreabă ironic dacă mi-a plăcut să dorm la el în casă. Soția lui mă îmbie cu o cafea fierbinte iar fratele iubitei sorbea din ceai, speriat de prezența mea. Fata stătea închisă în cameră și asculta muzică tristă. Ies din apartament rușinat și foarte șifonat. În parcare, găsesc pe parbrizul mașinii un bilet sec dar scris cu cărbune furat de la CET: “Calcă încă odată în casa mea și am să calc eu peste tine”. Nu are rost să spun de unde era.
Cu părul răvășit și mirosind a fum și friptură arsă, intru la mine în birou. Secretara șefului scotea parfumul din geantă de disperare iar colega mea de birou îmi povestea despre reducerile de pret de la gelurile de dus pentru băieți. Pe mail Diana trimise 3 mailuri de dor si jale ca al ei Alexandru o lasă pentru o șatenă. După 8 ore de răsucit pixul prin birou, plec acasă.
Un apartament de 2 camere al unui tânăr asistent manager, cu toate cele necesare unei vieți decente. Pregătesc o salată ușoară și îmi sun iubita. O Noapte sublimă avea să vină…
Am scos telefoanele din priză, am încuiat ușa și am tras draperile albastre. După 20 de minute sună la ușa mea acei ochi verzi ce m-au cucerit și acel zâmbet ce mă ucide prin puterea lui. Un sărut scurt și o răsuflare că vom fi singuri.
Ne vom bucura de fiecare clipă și vom trăi la maxim fiecare moment. Împreuna mai mult, doar noi doi….

ANDREI GHITEA

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!