poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3359 .



să(nu)iubești
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [koga ion ]

2009-12-09  |     | 



la început îi duci o floare. târziu în noapte. când greierii confundă aerul din găurile pământului cu zorii. roua dintre frunze o face să pară de diamant. nu doarme. niciodată nu doarme. sălbăticiune hăituită în suflet pândește sunetul care-ți trădează pașii. uneori nesiguri. alteori nici atât. dacă și-ar ține respirația razele lunii ar îngheța pe geam.

alt început. îi duci flori. multe flori. aceleași flori. o singură dată pe an magnolii. sari garduri. ești alergat de câini de proprietarii de magnolii de vecinii proprietarilor de magnolii de patrulă de vânzătorii de noapte de măturători de aurolaci de taximetriști de dumnezeu-mai-știe-cine. când furi magnolii întregul univers complotează împotriva-ți.

când nu există început nici sfârșit nu există. la mijloc de întâmplare ești străin. te-ai îngrășat. nu mai sari garduri. cu mulți dintre proprietarii de magnolii te-ai împrietenit. ești prea demn să mai furi sau să cerșești mărgăritare. o floare ar fi prea puțin. flori multe deseori ai dus la mort. te strângi în tine și speri că ochii exoftalmici vor spune ceea ce tu ai amuțit. ai înțeles de mult că nimeni nu se îndrăgostește de un melc.

cerul te apasă. pământul te apasă. fărâma de viață din tine spune că ar fi cazul să scapi. urci în mașină și gonești. fiecare kilometru îți regenerează o celulă. dumnezeule! te cutremuri la gândul că pământul e atât de mic. ai avea nevoie de o navetă spațială. de un coșciug de sticlă aruncat în vid. singurul loc în care ai simți că stelele-s moarte și tu ești viu.

apoi te trezești. îi duci cafeaua. sau un ceai. după preferințe. îi duci gunoiul. îți duci gunoiul. o pereche înseamnă doi oameni care produc același tip de gunoi. full of shit. întotdeauna gunoiul tău este mai pestilențios. dacă nu crezi încercă să bei apa unor flori pe care le-ai ținut în vază zeci de ani și zeci de mii de kilometri. doar universul știe.

la început a fost o floare. lumină s-a făcut mai târziu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!