poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3642 .



Crezul meu
personale [ ]
celor care știu să treacă prin viață fără să distrugă alti oameni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Elena Istrati ]

2005-09-15  |     | 



Iubirea...Aceeasi veșnică probă de foc.
Suntem sau nu suntem iubiți? E intrebarea pe care ne-o punem continuu, din copilărie.
Cred ca ne nastem cu setea aceasta de dragoste, ca si cum am fi rupți dintr-un ocean de iubire si aruncați pe Pamant.Purtăm o iubire primordială in noi, atat de puternică si atat vastă încat nu încetăm s-o cautăm pe tot parcursul vieții noastre, în interiorul fiecarei persoane în care investim afectiv.Ne oglindim permanent în cei pe care-i iubim. Intai ca fii, apoi ca prieteni, ca îndrăgostiți si - la randul nostru- părinți. Căutăm perfecțiunea. Căutăm, în realitate, ceva mult mai mare ca noi.
Iar faptul ca nu ne dăm seama de asta, ne face să renastem si să murim cu fiecare iubire de-a noastră. Implicit să fim fericiti, dar să si suferim. In momentul in care intelegem, ne oprim, cautăm să rămanem la momentele de celebrare ale iubirii si să-i lăsăm liberi pe cei pe care îi iubim.
Dragostea este asemenea luminii Soarelui.Nu poți pune stăpânire pe ea.Ea scaldă toate lucrurile și le face vizibile, te poate pătrunde, dar n-o poti închide undeva, doar pentru tine.
Iubirea ne face creativi și ne înalță intuitia către lucruri la care rațiunea are arareori acces.De aceea poeții scriu mult din iubire.Ei rad în versuri și plâng în versuri.E felul nostru, a celor care au acest dar, de a deșerta preaplinul inimii. Ceilalți, citind, își recunosc trăirile - ca urmare, de multe ori poezia e mesagerul iubirii. Devine sinonimă cu iubirea.

Acest text va apare curând într-o revistă. Nu l-aș fi postat dacă n-aș fi fost eu însămi confruntată cu adevărul că există oameni care țin cu orice preț să murdarească, prin intrigi sau prin mijloace ilegale și imorale, atât prietenia cât și iubirea altora. Să încerci a desface o familie, cu atât mai mult când aceasta presupune existența unor copii, sau să strici o prietenie numai pentru a-ți satisface orgoliul, mi se pare un act absolut iresponsabil și blamabil în fața intregului Univers.

Omul e întradevar cel mai mare dușman al Omului...


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!