poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4885 .



(ban)ana lui manole(scu)
articol [ Cultura ]
RL nr 27 13-19 iulie 2005

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [PaulBogdan ]

2005-07-12  |     | 



„Feriți-vă că m-a prins un frison din cauza ploilor ăstora care nu se mai termină”, pare să ne spună domnul Manolescu dezlănțuit în editorialul de căpătâi a ceea ce se consideră a fi cea mai citită publicație de cultură, „România literară”.
Furibund, domnia sa își urlă opinia în ceea ce privește deja prea mediatizata „crima de la Tanacu”, spurcând mai toate antipatiile sale politice și literare, amestecându-le de-a valma într-un mod cât se poate de neprofesionist. Astfel: biserica, CDR-ul și Păunescu primesc șuturi într-un editorial scurt ca o lătrătură pentru un fapt care nu este altceva decât fapta unui popă ignorant. Și ca să se contrazică pueril atunci când învinuește presa pentru propagarea în prostime a acestor fapte penibile, domnul Manolescu, ne trântește spumegăcios această tabletă pe pagina de căpătâi a cinstitei publicații sus-amintite.
N-am de gând să analizez ideatic acest editorial dar el spune pe scurt că românii sunt creduli și popii șarlatani. Tot ce este posibil, domnule Manolescu! Cine ar putea contrazice un expert în materie așa cum ești dumneata, un critic de valoare, care are din când în când ieșiri jurnalistice pe subiecte ieșite deja din memoria publicului curios de senzații ca în știrile de la ora 5. Rămâneți la ocupația dumneavoastră de bază căci altfel veți aluneca pe coaja propriei banane și vă va cădea imaginea într-o baltă atât de mare încât nici o arcă nu vă va putea salva de la înec și nici o zidire de spirit nu vă va accepta ca ziditor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!