poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4147 .



Compozitie de cadru
scenariu [ Film ]
Scenariu de scurt metraj pentru interior

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BJ ]

2006-06-08  |     | 



S C E N A R I U

Compozitie de cadru

Secventa 1 – atelierul de pictura – interior – dimineata

Sergiu intra in studiou. Are in mana o plasa. Se opreste in fatza unei mese joase pe care se afla un platou. Scoate din plasa, pe rand, cateva fructe pe care le aseaza atent pe platou. La un cadru mai larg putem vedea incaperea aflata in dezordine, reviste, fotografii, poze si postere lipite pe pereti, cateva carti imprastiate etc. Pe un pat lipit de peretele opus o femeie abia trezita din somn se intinde, isi trece mainile prin par si peste fatza. Se ridica din pat. Se duce pana la capul patului. Toarna dintr-o cafetiera niste cafea. Isi pune dooua lingurite de zahar. Amesteca. O gusta. Se stramba. Baga cafetiera in priza si o porneste.
Baiatul pleaca de langa masa si se opreste in fatza unui shevalet. Vedem cafetiera pirnita in care se incalzeste cafeaua. Sergiu se uita la platoul cu fructe. Se apropie din nou de el, le rearanjeaza putzin. Revine in fatza shevaletului. Din nou-imaginea cafetierei care fierbe. Se opreste si se uita in gol in directia shevaletului. Revine langa masa, mai aranjeaza cateva fructe. Vedem mana femeii care toarna cafea in cesti.
Barbatul incepe sa isi lipeasca niste coli a4 pe shevalet. Femeia ii aduce o ceasca de cafea. o aseaza pe masa. El soarbe o gura, din mers. Ea isi aduce cafeaua. Se aseaza la aceeasi masa cu el, pe jos. El incepe sa schitzeze cu carbunele variante ale platoului cu fructe.
Ea se aseaza din spatele lui. Isi toarna zahar in ceasca, o amesteca. Isi aprinde o tigare, se duce langa Sergiu, ii da tigarea, sta langa el, ii pune mana pe umar, el lucreaza in continuare. Pleaca de langa el se duce din nou la masa. Sergiu, se ridica arunca carbunele din mana, iese din cadru. Ivana ramane la masa isi aprinde o tigare se duce la geam, deschide fereastra, isi ancoreaza bratele pe pervazul ferestrei. Sergiu este la masa, avem unghiul lui subiectiv vazand-o pe Ivana in cadrul geamului.
“Stai asa!” spune el intr-un moment de inspiratie, se ridica de la masa, rupe foile de pe sevalet, Ivana ramane mirata, el insa insista ca ea sa ramana imobila, incepe sa o schiteze, apoi sa aplice vopsea.




Secventa II – atelierul de pictura – interior – seara

Taboul este terminat. Cei doi stau in fata tabloului, le vedem gesturile foarte tandre, Ivana ia din mana lui Sergiu o boaba dintr-o rodie, ei stau apropiati unul de celalalt si au expresii de fericire si multumire, iesind din cadru descoperim frumusetea tabloului terminat.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!