poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4633 .



Gândacii lui Jony
scenariu [ ]
Fila de Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [RetardedThoughts ]

2009-06-27  |     | 




(06-12-2005)
Am selecționat gândaci. Unul a murit probabil din cauza lovitirii când l-am capturat. Pe fiecare noapte pot prinde gândaci pe ales, (vin pe masă să se hrănească). Îi aleg pe cei mari. Sunt curios dacă se pot înmulți în captivitate. Le-am pus cola cu zahr. Cred că le-a plăcut mult. Probabil erau și deshidratați.

(07-112-2005)
Am deosebit ieri o femelă. Azi am ai observat una.
Am pus „goangele” într-o sticlă în care sptmâna trecută am avut suc. Sticla era goală dar a stat închhisă. Goangelor nu le lipsea oxigenul mai mult decât până acum dar nu știu ce gaze le-a amețit și imobilizat în 20 secunde. Când le-am scos din sticlă ca și moarte au început să miște și și-au revenit complet. Le-am dat carne din perișoare. Cred că s-a stricat. Miroase oribil. Le-am spălat cutiile.

(08-12-2005)
Þinuți în cutie acumulează un miros respingătur pe care unii îl aseamnă cu mirosul de medicamente, de neomicină? Eu îl asemănam la început cu cel de valerină dar este mai puternic. Acum îl asemăn cu mirosul stelnițelor dar tot nu se potrivește. Este un miros greu, pătrunzător. Le-am dat pâine cu zahăr. La puțin timp au devenit agitate. Mâncau puțin apoi depuneau cu mandiula picături de apă. S-au litpit toate de pereții cutiei când le-am dus la școală.

(09-12-2005)
Masculii sunt subțiri, ascuțiți, pe cap două triunghiuri negre care se alungesc până la aripi. Ochii pigmentați uniți de o dungă in “U”. De la anterele cozii se continu numai aripile moi.
Femelele au abdomenul lățit și umflat. Paralelipipedele de pe cap se prelungesc pe piesa intermediară unde sunt despărțite de un punct. O bandă unește ochii pigmentați formând un “V”. Aripile chitinoase sunt dezvoltate și depșesc în lungime abdonenul și anterele cozii. Aripile moi nu se văd.

(10-12-2005)
Când primesc aer proaspăt le crește mobilitatea. Comunică frecându-și piciorul mare de abdomen. Se bat mușcându-se de picioare. Pot sări pe distanțe scurte. Rareori zboară.

(11-12-2005)
Insecte sociabile, rare conflicte, se adună într-un spațiu restrîns timp în care se poate schimba capacul fără riscuri. Le place să se strecoare. Le place căldura dar treuie să aibă hrană umedă la discreție.

(15-12-2005)
Am fost la Craiova. Gândacii i-am pus lîngă un spațiu ce colectare a gunoiului, mai departe se descurcă ei.
Erau capturați în Cluj, in căminul VIII din Hașdeu.
Medicii veterinari...
:)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!