poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2821 .



Cezarul
scenariu [ Film ]
Scena 14

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kaelyn ]

2005-06-03  |     | 




Scena 14


Camera de hotel in care si-au petrecut noaptea Paul si Aitana.
Jaluzelele sunt intredeschise. Pe noptiera din dreapta patului, doua pahare de sampanie. Langa, o agenda telefonica, niste chei, un pachet de tigari. O parte din pat nearanjata. In coltul opus patului, dinspre geam, televizorul pornit. Volum moderat.
Crainica, o tanara supla, blonda, cu un sacou de culoare rosie, anunta cursive, clar, stirile diminetii.

Crainica ( inscrisa in regulile meseriei): Un tanar de douazeci si trei de ani a fost gasit mort in aceasta dimineata pe plaja Marii Negre, in zona taberelor de la Navodari. Alexandra Solomon, corespondenta noastra la Constanta, ne poate oferi mai multe amanunte in legatura cu acest caz. ( asteapta legatura) Buna dimineata, Alexandra. ( asteapta)

Corespondenta ( dregandu-si vocea): Buna dimineata, Miruna.

Stirea e in direct. In spatele corespondentei se zaresc cateva persoane aflate in uniforme. Intr-un sac de plastic negru este dus un trup.

Corespondenta ( grav): Dupa cum se observa, acesta este locul in care tanarul a fost gasit mort. Dupa primele cercetari efectuate de politia locala s-a ajuns la concluzia ca avem de a face cu o crima. Moartea a survenit, se pare, in urma impuscaturilor primite in mod repetat in zona inimii. Apoi cadavrul a fost aruncat in mare si adus de valuri abia cu jumatate de ora in urma. Sebastian Margineanu se afla de doua zile la mare, impreuna cu un prieten. In dupa-amiaza acestei zile urma sa se inapoieze acasa. Din pacate a fost ucis inainte sa vada rasaritul soarelui. ( cautand continuarea pe hartie) Prietenul acestuia nu este de gasit. Se presupune ca baiatul cu care a venit l-ar fi ucis intr-un gest de nebunie, in urma unor neintelegeri. Se stie ca cei doi acasa se certau adesea. Tanarul era student la teologie, anul doi, in Bucuresti. ( cauta) Politia va continua cercetarile pentru a stabili daca prietenul acestuia se face vinovat de aceasta crima.

Stirea este prezentata cursive, coerent. Imaginile oscileaza intre cea a corespondentei care prezinta stirea detaliata sic ea a loculi in care a fost gasit tanarul. Se zareste lume, forfota, cativa oameni in uniforma.
In camera de hotel, Paul doarme in pat, singur, tinand perna sub cap si mainile sub aceasta. Trupul ii este acoperit partial de un cearsaf. Imaginea de ansamblu este de dezordine.
Langa pat, jos, pantalonii si camasa. Mai inspre usa, pantofii imprastiati.
Pe noptiera din stanga patului, ceasul care indica ora sapte si cincizeci si patru de minute. Langa, un pachet de servetele. Tot pe noptiera, telefonul mobil. Pe ecran se indica cateva apeluri pierdute. Langa, o bomba improvizata, al carei ceas indica, la randul sau, sase minute. Numaratoarea inversa continua.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!