poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1262 .



pasarea phoenix
proză [ ]
jaful

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-09-25  |     | 



Intra in casa si fu izbit de aerul statut dar nu era o noutate, puscaria il invatase deja cateva lucruri despre viata si cum e sa stai inchis.Vasele erau lasate vraiste si din robinetul de la chiuveta curgea incet apa, picur cu picur.Nici urma de sotia si fata lui.Pe masa din camera mica gasi o foaie desenata de copila in care era el, mama si desigur cea mica.Pareau o familie fericita si o lua cu atentie studiind-o.Isi zise ca macar in sufletul copilului familia era intreaga.Facu o baie si se arunca in pat chinuindu-se sa doarma.Linistea il coplesea si porni radioul dar nici muzica nu-i facu bine.Intr-un final iesi pe balcon cu o sticla de bere si adormi in sezlongul cumparat cu ceva timp de pe litoralul bulgaresc.Intuneca in sezlong chiar daca era toamna si catre dimineata reveni in camera.Ridica receptorul si forma un numar familiar dar nu afla nici o noutate despre cele 2 femei din viata sa.Il lamuri nasul sau:
-Se pare ca au plecat la Londra de 2 saptamani.Altceva nu stiu. Tu cum o duci?
-Ar fi bine sa nu-ti povestesc.Lucrurile sunt si asa destul de complicate si nu vreau sa te implic.
Aseza la loc receptorul cand batu in usa cineva:
-Ai un pachet. Deschide-l si citeste cu atentie! Urmeaza instructiunile cu atentie!
Personajul disparu rapid iar Toma desfacu pachetul. Gasi un telefon mobil, niste haine inchise la culoare ,acte false si un pistol Bereta.Pe foaie erau trecute niste etape pe care le parcurse atent apoi arunca in scrumiera hartia.Isi masa atent fruntea apoi indesa hainele intr-o valiza mica si parasi incaperea cam la o ora dupa primirea pachetului. Intra in primul parc si se odihni pe banca. Suna telefonul:
-Du-te la strada!masina albastra!
Se orienta spre iesirea din parc de unde o dacie nova albastra il lua. Soferul asculta manele foarte tare si nu-l baga in seama pana cand iesira din oras.Cand blocurile disparura din peisaj si se ivira niste palcuri de vile dacia se opri, soferul zise:
-Da-mi telefonul! Uita ca l-ai avut!
Era singur intr-o zona cu 5 vile si o cale ferata peste care treceau continuu tigani cu carutele.Un camion militar se opri cu frane bruste.
-Urca!
In vazu 5 oameni care stateau linistiti pe bancheta dar nu se sinchisi sa vb cu ei


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!