poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2289 .



Branza de capra
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ICS ]

2004-08-14  |     | 



O comunitate musulmana intr-o metropola occidentala poate fi o prezenta idilica, o pata de culoare. “Ma duc pana la turcul (ok, marocanul, sirianul, persanul) din colt sa cumpar niste varza murata / zacusca / vinete...”, nu?

Ea... sa zicem asa: o blonduta usor durdulie, fara scrupule, satula de homosexualii germani carora, langa o femeie, nu li se scoala decat spuma din sticla de bere; ea incepe sa’l indrageasca pe Ibrahim, tanarul (25? 30 de ani?) care vinde, in piata, legume, fructe, branza de capra si ce´o mai putea vinde un mediteranean care se roaga cu fata spre Mecca. Brunetel, fatos nevoie mare, cu umeri usor (nu exagerat) lati – uneori, vara, isi sufleca tricoul si etaleaza un abdomen ca o scandurica (“Ah! Ce combinatie s-ar putea naste”, zice el – si nici ei nu-i este complet necunoscut acest gand). Mai mult decat cateva grame in plus la branza si o cafeluta cu apa rece nu a indraznit sa´i ofere... ani si ani si ani, sau nu or fi trecut chiar atat de multi dar ei i se pare ca´l stie pe Ibrahim de-o eternitate; Ibrahim a studiat filosofia.

Nu i’a folosit la nimic, si e mai bine ca a abandonat´o pentru comert, este un geniu al targuielilor, stie sa vanda (pe la 10, joi, cand e zi de piata, la Ibrahim e coada; stau sa´si faca plinul la cumparaturi toate bunicutele cartierului – alaturi sunt standuri si tarabe fara strop de musteriu...). Vorbeste cu accent dar se prea poate sa fie un defect cultivat - caci prea suna sic, asa!

Pana intr´o zi cand Ibrahim nu a mai aparut. Intr´o joi a venit Halil. A venit si a ramas. Jutta i´a cazut si lui cu tronc (nimic anormal sa se intample asa) – doar ca Halil a fost extrem de direct, ceea ce Juttei i´a repugnat cumplit. A intrebat´o daca nu vrea sa faca sex cu el. Ea l´a intrebat de ce ar face´o. Pentru ca, i´a explicat el, musulman fiind, ar fi salvarea ei. In ziua in care veni´vor teroristii islamisti, le´ar putea spune s-o lase in pace pentru ca ea e o musulmanca serioasa.

Juttei i s´a facut dor de branza de capra. Poate vor aduce teroristii, cand vin. Jutta nu mai calca prin piata.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!