poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1945 .



fantezie in stil american
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [GOGU MILOGU ]

2004-07-20  |     | 



Ceea ce se vede aici este numai o mică parte dintr-o tentativă mai veche de a mea de a scrie în maniera specifică genului soap opera.
Mă interesează dacă am oarece calități de scrib și sunt deschisă tuturor opiniilor așa că îi invit pe toți cei interesați să mă citească și să mă „disece”.
Acum fiți atenți că începe să curgă siropul!
Acțiunea are ca punct de plecare dormitorul unei vile din Palm Springs. Arăta trăsnet,avea un etaj, era echipată cu o grădină de vis , bine înțeles nu-i lipseau piscina și șezlongurile.
În fața sa era parcat un Peugeot 205 negru. În dormitorul situat la etaj David și Olivia tocmai își făcuseră de cap.
David era varianta vioaie în carne și oase a Adonisului de marmură, un tip cu părul castaniu ușor ondulat, niște ochi căprui umbriți de gene întoarse și sprâncene ferme, o bărbie voluntară și buze senzuale. Corpul său atletic era pitit sub un cearșaf aruncat neglijent peste el. Acum era cam transpirat pentru că se agitase destul de mult ca să-i provoace Oliviei strigăte voluptoase izbutind să-i dea o alarmă generală în toate punctele strategice de pe trup și să o zăpăcească complet din punct de vedere senzorial. Zâmbea mulțumit, contemplând-o cum dormea cu mâinile răsfirate pe pernă. Și avea la ce să se uite. Un vis blond, al cărui păr recunoștea prin rădăcinile sale că era de fapt castaniu. Era un fel de copie nu tocmai desăvârșită de tip Merlyn Monroe cu un bust impresionant prin dimensiunile sale incredibile, un posterior îngust și obraznic și cu picioare lungi. Suspină ușor în somn și zâmbi. “ Mai e puțin și peste câteva zile îi voi da numele meu”, gândi David, “va fi în sfârșit a mea cu acte în regulă”.
Își aduse aminte cum plecase de acasă când avea doar 16 ani. Era fascinat de lumea filmului și de viața vedetelor. Mama lui era casnică, iar tatăl său lucra la un service. Își iubise mama cu disperare însă față de tată avusese întotdeauna sentimentul de neputință amestecată cu furie datorită comportamentului de brută al acestuia din urmă. Acesta avea obiceiul să se îmbete și să-i terorizeze . La un moment dat s-a săturat și luându-și strictul necesar într-un rucsac a șters-o pe fereastră topindu-se în noapte printre ramurile copacului de la fereastra dormitorului său, care-l primise în brațele sale lemnoase. Îi lăsase mamei sale o scrisoare drăgăstoasă, promițându-i că o va căuta când va ajunge celebru.
Ajuns în Hollywood, paradisul vedetelor, și-a căutat un serviciu. La început a spălat vase într-un local, până s-a plictisit și s-a hotărât să încerce altceva. S-a angajat vânzător la o benzinărie, profitând de instinctul matern al patroanei. Făcând economii s-a apucat de cursuri de actorie. Timp de cinci ani a avut tot felul de slujbe mărunte pe care le-a schimbat destul de des. În tot acest timp silueta sa subțire s-a transformat într-una suplă, plină de forță specifică reprezentanților sexului tare.
****
David coborî din dormitor pe scara interioară din lemn masiv, punându-și pe el un halat alb. Se duse în bucătărie . În timp ce pregătea micul dejun, îi reveni în minte modul în care intrase în lumea cinematografică.
Unul din zecile de servicii pe care le avusese a fost cel de barman într-un local frecventat mai mult de figuri dubioase. Zâmbi aducându-și aminte de Sandy, o chelnăriță de 27 de ani, cu păr castaniu, lung și drept, cu priviri căprui de căprioară speriată și o feminitate care părea să explodeze în formele ei exagerate. În seara respectivă ea se dusese să ia comanda de la una din mese, care era ocupată de doi tipi masivi, care aplaudau și strigau obscenități având fiecare câte o țigară în colțul buzelor, cămășile de o culoare incertă, cu gulerul descheiat, mânecile suflecate și pantaloni șifonați:
- Hai, păpușo nu ne mai înnebuni atâta! Arată-ne odată ce ai de afișat! Strigau ei la stripteuza de pe scenă, care aruncând priviri absente, își scotea cu mișcări lascive ambalajul.
- Doriți să comandați ceva? întrebă Sandy având într-o mână un carnețel și un pix în cealaltă.
- Te-am dori pe tine, scumpo, îi răspunse unul dintre cei doi, măsurând-o din cap până în picioare cu o privire pofticioasă și punându-i o mână pe pulpă.
- Domnule vă rog să fiți politicos, i-a răspuns ea încercând să se smulgă fără succes din strânsoarea sa.
- De ce ești așa de distantă? Așa te-a învățat patronul să te porți cu clienții? O întrebă acesta mestecând cuvintele. Apoi aruncă mucul de țigară în scrumiera suprasaturată de pe masă, se ridică și încercă să o sărute. Sandy îi dădu o palmă, ceea ce îl făcu și mai agresiv. Acesta îi răsuci mâna vinovată la spate smulgându-i un strigăt de durere.
Atunci David tocmai îi turna un Martini unui tip destul de în vârstă, îmbrăcat într-o cămașă înflorată peste un tricou negru și pantaloni olive. Avea un nas acvilin, o chelie, care sclipea înconjurată de puțin păr cărunt , ochii mici și căprui, fără gene cu sprâncene stufoase, grizonate. Purta ochelari mici, rotunzi, cu rame aurii, o mustață sură. Avea buze subțiri și întreba cu un ușor reproș în glas o brunetă cu forme perfecte, ambalate într-o rochie roșu aprins, scurtă și strânsă pe corp:
- Ce ți-a venit să mă aduci în gaura asta de șarpe, Liz?
- Bob, m-am săturat de petrecerile simandicoase din Beverly Hills. Voiam să văd și eu cum se distrează cei care-mi văd filmele, zise ea cu o voce joasă trăgînd un fum din țigară și eliminându-l cu capul dat pe spate.
David o auzise pe Sandy că era în dificultate. Sări tejgheaua aruncându-și șorțul de pe el.
- Hei! Ce faci? L-a întrebat Bob urmărindu-l intrigat cu privirea. Apoi îi spuse Lizei: Presimt că se va întâmpla ceva interesant.
David i-a spus bețivului cu un ton categoric:
- Las-o în pace sau altfel o să regreți că te-ai atins de ea!
- Ascultă, măi! Cine ești tu să-mi dai mie sfaturi cum să mă port cu damele? îi răspunse agresorul punându-și amenințător mâinile în șolduri și împingându-și în față burta ca de luptător de sumo.
- Sunt prietenul ei, zise David sigur de el.
- Ei, atunci, arată-mi c-o meriți! i-a zis acesta încercând să-i plaseze un pumn în plină figură. David se eschivă cu siguranța și grația unei feline. Cu toată diferența de greutate dintre ei David reuși să-și anihileze adversarul folosind figurile de karate pe care le învățase de la un grădinar chinez vecin cu ai lui. Cei din jur amuțiseră, contemplând cu sufletul la gură lupta ce se desfășura sub ochii lor.
Stripteuza uitase să arunce sutienul din mână între ochii unuia dintre spectatori, iar muzicii îI pierise glasul. După ce a terminat, trimițându-i pe cei doi la podea într-un somn fără vise, ușor șifonat și îmbujorat se întoarse la tejgheaua lui:
- Dacă mai ai necazuri cu ăștia, cheamă-mă! spuse el peste umăr.
- Nu știam că poți să bați atât de bine, îi răspunse ea zâmbind seducător.
- Nu m-ai întrebat.
Bob îi spuse Lizei:
- Puștiul ăsta este formidabil pentru următorul film la care lucrez. Arată bine, Bate bine și dacă-l voi mai șlefui puțin va ajunge un actor foarte bun. Tu, ce crezi?
- Ai dreptate, așa cum ai avut și când m-ai descoperit pe mine, chicoti ea.
- Mă scuzați că v-am lăsat în aer cu băutura, spuse David umplând paharul lui Bob.
- Nu regret, tinere. Dacă nu o făceai, habar n-aș fi avut ce star zace în tine. Scoase o carte de vizită și i-o dădu:
- Pentru tine, mă numesc Bob. Caută-mă neapărat la studio. ...lunea viitoare la ora zece să dai o probă. Dacă iese bine, s-ar putea să scapi din mizeria asta.
- Domnule…ăăă…pardon! Bob nici nu știu cum să-ți mulțumesc. Ce trebuie să fac? zise David uimit.
- Să-l bați pe cel de lunea viitoare așa cum ai făcut-o astăzi cu cei doi.
- Dar eu nu sînt un bătăuș, îi răspunse David posomorându-se brusc.
- Nici nu trebuie. Tu vei fi eroul meu într-un film de acțiune, dacă mă vei convinge că ești valabil. Vei mima numai…doar nu-ți închipui că îți voi cere să-i bați pe bune, zise Bob amuzat. Te aștept lunea viitoare. Și încă ceva… aș dori să fii punctual nu-mi pot permite să te aștept toată ziua. Puse paharul gol pe tejghea, plăti și o luă pe Liz pe după umăr, părăsind împreună localul, care avea un aer ireal din cauza fumului de țigară.
***
La sfârșitul programului el o luă pe Sandy și o conduse acasă. Era foarte mulțumit și-i spuse cu zâmbetul său perfect pe buze:
- În sfârșit, visul meu are o șansă să devină realitate. N-ai idee ce fericit sunt!
- Nu trebuie să-mi spui, e suficient să mă uit la moaca ta și să-mi dau seama că plutești, zise Sandy.
- Cred că ar trebui să sărbătorim, spuse el visător.
- Știu eu un singur mod în care putem s-o facem, i-a răspuns Sandy cu o mutră conspirativă.
L-a dus la ea acasă și l-a făcut să se simtă în al nouălea cer oferindu-i dragoste până când au adormit epuizați și fericiți.
Camera în care se comisese “delictul” se afla în pensiunea unei bătrâne. Gazda îi interzisese categoric să vină cu vreun bărbat.
Aceasta (camera nu baba) era echipată cu o canapea extensibilă roșie, mochetă neagră, un dulap din nuc negru, o măsuță pe care se afla un televizor.
Câteva rafturi cu cărți , o masă cu două scaune completau decorul. Masa era acoperită cu o față de masă croșetată, ținea pe ea o vază de porțelan în care se afla un buchet de flori de câmp. În dreapta exista o ușă care dădea către o bucătărie mică, iar în stânga o alta care ducea la baie.
Ea se trezi prima. Își luă halatul roșu pe ea și se duse să pregătească micul dejun. Mai târziu a apărut și el trezit de aromele apetisante venite din bucătărie. Echipat în inexprimabilii săi bleu își făcu intrarea luând-o de mijloc pe la spate și sărutând-o pe lobul urechii.
- Mmm, ce pregătești tu aici? Ar fi trebuit să fiu eu în locul tău! Miroase excelent și cred că este și foarte bun, spuse el întorcând-o cu față la el și sărutând-o insistent.
- Ei, ce faci? Mi se arde omleta! Dă-mi drumul! zise ea smulgându-se din brațele lui.
David se așeză pe scaun și o luă în brațe.
- S-ar putea să fii dezamăgită, dar mi-a pierit cheful de masă, pe tine aș vrea să te devorez.
- Nu, te rog! Încetează! Trebuie să mă duc la serviciu. E singura mea slujbă și nu vreau s-o pierd, îi zise ridicându-se din brațele lui.
- De fapt, mi-am dat seama că te iubesc foarte mult și aș vrea să mă căsătoresc cu tine, îi spuse David. Ce zici?
- Sandy rămase cu gura căscată. Găsindu-și cu greu cuvintele zise:
- Ai înnebunit? Nu fii copil! Amândoi suntem niște pârliți, nu văd cum am putea face să meargă lucrul ăsta între noi. Mi-a făcut plăcere să ne simțim bine, dar nu pot să mă angajez în ceva atât de serios cum este căsnicia.
- Nu pot să cred că ceea ce s-a întâmplat între noi poate să însemne atât de puțin pentru tine. Dar prefer să rămân cu impresia că am ales un moment prost pentru discuția asta, îi răspunse el cu un surâs amar. Să știi însă că în sufletul meu vei avea întotdeauna un loc special.
- E frumos ceea ce-mi spui și cred că vei găsi într-o zi pe cineva care să te merite. Eu însă nu pot să-ți spun decât că țin la tine ca la un prieten, așa că te rog să nu strici acest lucru. În plus trebuie să-ți spun că am un prieten, șofer de cursă lungă. Mi-a făcut cunoștință cu părinții lui și nu cred că ar fi încântat să afle de noi doi. Așa că mai bine hai să fim ca înainte! Spuse ea sărutându-l matern pe frunte.
- Cum zici tu! zise el cu un aer resemnat. N-am să înțeleg niciodată femeile. Dacă le ceri, de ce le ceri? Dacă nu, de ce nu?
După ce au mâncat David a plecat acasă, rămânând să se întâlnească la local.
***
Zilele au zburat una după alta și s-a apropiat momentul în care trebuia să dea proba. A fost atât de natural încât a fost angajat cu contract permanent.

Filmul său avu un succes de box office răsunător, iar David a scăpat definitiv de viața pe care o dusese până atunci. Adio, odaie strâmtă împărțită cu un travestit! Adio, bar obscen! Adio autobuz! Adio fețe dubioase! Bun venit vilă, mașină la scară, servitori, petreceri luxoase, parai și admiratoare înfocate!
Așa cum a promis a căutat-o pe mama sa. A aflat că tatăl lui după ce o mai snopise în bătaie o dată a plecat și nu s-a mai întors. A chemat-o în vila lui spațioasă, cu piscină și cu o seră impresionantă. Aceasta nu-și revenise încă din uimire și dorea tot timpul să fie ea cea care făcea ordine și mâncare. I se citea fericirea în priviri văzându-și fiul împlinit.
***
Pe Olivia o cunoscuse la petrecerea dată în cinstea lui. Era la brațul unui om de afaceri grec, care părea mai mult tatăl ei decât iubitul. A devenit obsedat de ea din momentul în care a zărit-o intrând pe ușă, ambalată în rochia sa aurie, mulată te corp, cu un mers unduitor și cu o privire care ar fi topit și Polul Nord.
- Bob prezintă-ne și pe noi tinerei tale vedete! a zis ea zâmbindu-i seducător.
- David ea este Olivia sex-simbolul nostru.
- El este Dimitris, protectorul meu, i-a zis aceasta prezentându-și partenerul. Apoi i-a întins mâna să i-o sărute și i-a șoptit la ureche, în timp ce Bob se întreținea cu grecul :Știi cumva un loc unde am putea să evadăm din lumea asta divers colorată?
- Cred că aș putea să fac așa ceva pentru tine, i-a răspuns el cu un surâs alb, perfect. Apoi către cei doi: Ne scuzați puțin?
Dar aceștia nici nu i-au băgat în seamă fiind total absorbiți de conversația lor cu tentă politică.David luă două cupe de șampanie de pe o tavă purtată de un picolo îmbrăcat impecabil și o conduse în seră. S-au așezat pe două șezlonguri ascunse în spatele unei tufe de trandafiri albi. El rupse unul îl sărută și apoi îi mângâie buzele cu el.
- M-am îndrăgostit de tine din momentul în care te-am zărit intrând în casa mea, i-a spus el oferindu-i-l.
- Este cea mai drăguță declarație de dragoste pe care am primit-o vreodată, chicoti ea. De regulă majoritatea bărbaților cu care am avut de-a face erau prea absorbiți de dorința de a se culca cu mine să le mai ardă de conversație. Tu însă se pare că faci parte din altă categorie.
- Aș fi un mincinos, dacă aș spune că nu mă tentează și pe mine gândul ăsta…
- Atunci, ce mai aștepți?
- Cum? Acum? Aici? zise el uimit.
- Dar, unde? Mie mi se pare locul destul de romantic. Þie nu? spuse ea începând să-i descheie nasturii la cămașă și să-l sărute.
David rămase surprins să descopere că sub rochie se ascundea numai goliciunea ei statuară. S-au dăruit unul altuia atingând culmile extazului și uitând complet de sine.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!