poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2160 .



file de....copac II
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [isa ]

2003-12-11  |     | 



E noapte, cea mai adâncă noapte pe care am văzut-o de când locuiesc în copac... Nu mai sunt în siguranță pe creanga mea! De s-ar face o dată ziuă! Vreau să-mi privesc bucata mea de cer... Poate mâine îmi va surâde...soarele. Simt cum mă scufund în noapte. Ea mă învăluie cu mantia ei de smoală. E rece și umedă. Se încolăcește în jurul trupului meu ca un șarpe. Mă îmbracă din cap pînă-n picioare cu fire dense de întuneric. Stau agățat de creanga mea precum un cocon... fluture? Mîine metamorfoza va fi completă. Noaptea își va deschide aripile și mă va lăsa liber,dar voi fi oare capabil să zbor cu freamăt de ceață din întunericul sufletului meu spre lumina din ciobul de cer?!!
În sfîrșit, noaptea s-a plictisit să mă legene în mrejele ei. Uf! "Cine are nevoie de o mumie? Care mai dorește? Care mai servește? Poftiți, haideți nu vă sfiiți, distracția e pe gratis. "Arătarea-mumie", nu mușcă, e aici doar pentru dvs!". Stai, să-mi lipească eticheta, așa, acum e bine!Noapte își privește cu admirație "opera". Doar ochii mi-au rămas... două puncte mici și verzi care se zbat neputincioase în întuneric. "Ce scrie? Spune-mi ce scrie pe etichetă?" Cugetul e privilegiat! Noaptea l-a tăiat de pe listă sau poate nu a știut că de fapt nu locuiesc singur, că mai e și "dublura mea" pe aici! Așa dar, numai el poate să-mi deslușească marea taină. "Scrie....uf! Scrie nu vă atingeți de mumie!Se află în custodia nopții (morții), orice prejudiciu adus acestei propietăți va fi pedepsit conform legilor în vigoare (oare? care?!)!"
"Ce aberație! Da' mă rog nu e singura! De fapt ce naiba caut eu în ghearele nopții, Altceva mai bun nu puteam să-mi găsesc?! Nu! Că doar sunt Jack Fatalistul. Întunericul mă atrage ca un magnet. Dar eu nu vreau să-mi las creanga! Copacul ăsta, e casa mea. Ce zici de o escapadă în....noapte? Mă rog, doar tu poti să pleci, eu nu-mi pot permite să părăsesc "proprietatea"! Până la noi ordine o să zac aici, agățat de noapte! (hm! oare să fac recurs la judecătorul sorții! N-am nici o șansă! Pe cine să mituiesc? Mai bine zis cu...ce să ies la interval?! Gata! Am găsit. Evrika parcă se spunea pe vremuri! Îmi scot dublura la vânzare,poate o să-mi iasă ceva. Uf! Ultima dată când am încercat figura asta, mi-a ieșit.....și pauză, vax! Nu ține)Hai du-te tu și pentru mine, eu chiar și sub această formă "mumificată" o să păzesc "cuibul", "vatra", "baza....de date" Du-te o dată! Și scapă de noapte...!
păzesc "cuibul", "vatra", "baza....de date" Du-te o dată! Și scapă de noapte!


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!