poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1986 .



Ploua si-mi miroase parul a ploaie
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Anya ]

2003-09-08  |     | 



Plouă și-mi miroase părul a fum de țigară

M-am săturat să dezleg integrame.
M-am săturat de cursuri și de seminarii,de raceala vremii,de străzile pustii,de lipsa de ninsoare.
Cel mai bine ar fi să ies și să mă distrez.Trebuie să cânte IRIS……….. sunt lumini obscure și fum de țigară de la care mă dor ochii.
Azi dimineață mă gândeam să citesc un ziar.Dar care?
Poate’un Magazin Internațional……… în care titlurile îngroșate atrag nu atât prin mărime și formă, ci prin mesajul subliminal ce-l transmit; printr-o sintagmă ce te atrage: Orașul morților, Chirurgie fără bisturiu…….. dar oare cât din conținutul rubricii respective deține procentul de actualitate și veridicitate a informației transmise? Mă gândesc uneori că informația care îmi apare în acest moment suferă din lipsă de exactitate.
…………. și din nou aud ploaia cum bate, fumul cum mi se strecoară printre gene și haine…,muzica concertului…………tot aerul, imi spune că-i iarnă.
Să citești un ziar depinde de culoare,imagine și titluri- depinde de banii pe care îi ai în buzunare și cât de însetat ți-e gândul să fii la curent cu tot ce se-ntâmplă azi,acum.
…………Și la o adică ce-mi trebuie mie un ziar(?!),căci impactul prim și direct cu informația,e cel de pe micul ecran…………..
Să decodifici un ziar!?ca și cum ai găsi un mesaj terorist sub forma unei hârtii pierdută în adins pe bulevard………
Când citești ceva e'n funcție de propria-ți placere spre o anumită picanterie a presei ,pe care o simți in felul tău specific la fiecare informație;nu citesti după o structură ci dintr-un instinct primar al condiției de a exista in forfotul lumii……..dar mi-e de-ajuns să vorbesc dintr-o poziție de comentator de ziar……..așa că am să tac.
Am să plec prin ploaie , scuturându-mă de gânduri,de fum ; dar realizez că nici natura, în noapte , nu-i departe de informații: inghesuială de stropi , de umbre , de bălți, de oameni încotoșmănați cu manuși, căciuli, fulare- iar eu trec prin cuvintele ce i se desprind, ca prin acea lume de cifre căzătoare a SF-ului MATRIX, și o las să învie în fiecare zi,răcindu-și mai apoi asfalturile, care l’aceasta oră ‘ntârziată sunt cam goale.

noiembrie 2001

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!