poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1724 .



La Mecca, in doi
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adria ]

2001-05-09  |     | 



Mi-amintesc de parca ieri s-a intamplat,ploua discret, ca in ziua cand s-au deschis cerururile pentru a ne slobozi pe crestete iubirea. Intr-o zi de post am nepostit pentru a face din acea vineri ziua trecerii peste toate obstacolele care ne zadarnicisera impreunarea in eternitatea de planuri si aventuri in doi. Ne-am daruit libertatile, insingurarile pe care ofiterul le-a strans cu grija in sertar. Am primit in schimb o chitanta rozalie pe care ne-am scris emotiile si asteptarile cu litere tremurande si negre,dupa uzanta.

Am pus chitanta la loc de cinste, in sertar si ne-am mirat de carticica primita spre completare. Era loc acolo de atatia copii cati
n-aveam timp sa facem intr-o viata.Am adormit ciondanindu-ne pe seama primului nume care va fi inscris in cartulie.De fata sau baiat?
Paradoxul mi-a aparut in somn,sub forma unui indian batran, fumacios,
Cu trei pene si-o piatra la gat,care ma privea cu dojana:
-De ce va certati pentru nume Cand v-ati imbracat trupul cu scutul impotriva oricarui rod? Nebun indianul asta! Nu stie ca trebuie sa ne luam mai intai casa, sa ne-o mobilam? Si-apoi cum sa te descurci in ziua de azi fara masina?

In cateva luni, tot ce era frumos si atragator la celalalt, deveni, rand pe rand,capat de acuzare in salile de judecata ale prospatului cuplu. Adica nu mai eram tu si eu,renuntasem la noi in favoarea atotputerniciei cuplului. Cochetaria-mi feminina, cea care te atragea odinioara,deveni prea costisitoare pentru posibilitatile noastre modeste,pentru ca apoi sa devina foarte curand un defect, o delasare chiar lipsa ei. Farmecul si dragalasenia ta costau prea mult
pentru bugetul nostru, ca atare, mai rar cu berea,sa ne luam si noi o canapea in odaia asta goala. Parfumul tau si parfumul meu,cele care ne zapaceau atunci simturile pe alei,aveau sa devina zornaitoare in banca de sticla roz cu urechi, de pe noptiera: ne doream, mai mult tu, un ceas cu cuc.

Prietenele care ma iubeau,cand erai tu mandru ca pe mine ma iubeste toata lumea,sunau aiurea si ma opreau din pregatitul cinei, imi bagau prostii in cap sau aveau prea multe aniversari. Prietenele tale devenisera deodata femei,alte femei care-si zornaiau visele si frust-trarile prin fata ta, cu neobrazare.

Naturaletea si deschiderea totala,cele care ne magnetizasera atunci,se dovedira chiar periculoase pentru bunastarea cuplului. In cuplu rezista filozofii care invata tacerile si acceptarile celorlalte fiinte,fara scrasniri din dinti,fara lacrimi sub gene.
Rasfaturile mele in baie, cu lumanari, spuma si esente, cele care te capttivau pe tine atunci,capatasera dimensiuni prea mari, mai ales cand ramaneai singur la televizor si aveai nevoie de ceva de la rece.
Aroma feliilor de carne de la carciumioarele unde ne innecam in ochii celuilalt,pana la inchidere,imi era de nesuportat acum, mai ales
in cantitatile care te saturau pe tine.
Lucrurile noi de care ma bucuram atunci ca un copil,acum au devenit pricina de bucluc,recompense sau rascumparari dupa furtunile
in paharele cu apa, lamaie si gheata, ale cuplului.

Printre picaturi, mai ales de sarbatori,lasam viata la usa, spargem banca si ne iubim ca doi nebuni cu amintirle noastre.Nu ne mai certam asupra numelor,pentru ca nu vedem unde am mai pune vreun nume intre noi doi si scadentele care bat la usa, amenintatoare.

Ne e probabil teama sa ascultam din nou muzica aceea care ne ametea pe inaltimile fiintei, la fel cum ne e teama sa ne gandim la batranete,la asfintituri implacabile si despartiri, la orice nu tulbura fragilul echilibru sin nu putem controla.

Deaschizand scrinul sa pun ordine in hartii,in dumul spre cana-peaua cu arcurile sarite si stofa roasa de molii,maldarul de plicuri si invelitoate de plastic se rasfira pe covorul asortat cu visele noastre ofilite. Ploua si de cativa ani de zile ploaia ma deprima. Privesc hartiuta roz cu inscrisuri tremurande, negre intrabanu-ma unde esti,
Desi tolanit asa, la o bere, in fata televizorului imi arunci un zambet vinovat, strangaresc.
-Mai mancam si noi ceva pe ziua de azi? Vezi ca maine am sedinta si-mi trebuie camasa bleu.Hai ca se termina filmul si vin sa mancam!
Sau, te rog, pot sa-mi aduci aici? E foarte interesant,de ce nu te uiti cu mine? El a ajuns la Paris si aia i-au pregatit o surpiza de propor-tii. Era gata-gata sa-i prinda politia, ce urmarire! Dar au scapat ca prin urechile acului! Donna a fugit c-un tip care se pare ca e politist
sub acoperire...Mai am vreo bere?

Apa fierbinte curgea in stropi nazdravani, imprastiind spuma parfumata pe corpul meu obosit de cursele prin casa si lipsit de fanteziile care-l subjugau la vederea printului. Lenjeria noua, alba, de dantela imi dadu o scurta senzatie de feminitate. Oglinda-mi spuse razand sarcastic ca sunt ridicola, ca ma port ca o femeie ieftina,in loc sa pregatesc o cina pe cinste si s-o stropesc cu vinul meu prefarat dupa care dorm ca un prunc.

Cata pace! Cata armonie poate incape intr-o zi domestica, obisnuita! Cine poate visa mai multa fericire?! Cat ma invidiaza prietenele divortate ca noi suntem impreuna de atatia ani, ca avem cam tot ce ne trebuie si ca ne iubim ca-n prima zi! Ce fericita trebuie sa fiu! Gata masa, iubitule!

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!