poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3499 .



Intre oglinzi paralele
proză [ ]
Crochiuri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [topaz ]

2002-09-16  |     | 



O singura bataie de inima

Iubesc copiii, batranii si cainii cu o dragoste egala si profunda;bucata mea depaine nu as imparti-o cu oricare dintre ei,ci as imparti-o in trei parti egale, hrana ramanandu-mi doar bucuria de a-i vedea satui.Ochii copiilor vor vedea lumea in care eu nu voi mai fi; ochii batranilor au vazut lumea in care eu n-am fost, in care am venit o clipa prea tarziu;ochii cainilor vadlumea mea, in care traiesc,altfel.As vrea sa pot simti lumea fiecaruia dintre ei si sa raman eu, cu lumea mea si lumile lor apropiate mie.
Dragostea mea pentru ei e egoista:incearca sa cuprinda trecutul,prezentul si viitorul intr-o singura bataie de secunda si de inima.
***

La mijlocul dintre lumi

Mi-i sufletul o lumanare uitata pe ultima treapta a unei pivnite de han.De-asupra- devalmasia glasurilor,pasilor, umbrelor,dansul luminii uitata ca-i lumina.dedesubt-linistea molcoma a vinul;ui vechi, asteptand viitorul in butii de cedru, intunericul taiat de umbre,rezonanta vantului si rabdarea pitre de temelie.
Si eu, lumanare ratacita la mijlocul dintre lumi, arzand, fumegand,luminand,imi topesc trecutul adanc in viitorul in care, in urma-mi,va ramane doar o pata de ceara.
***
Dansand desculta

Imi imaginez ca sunt gitana,dansand desculta, in ritm de castaniete,cu fustele infiorate de dans,pe strazile Madridului,sub soarele lui arzator.Gandul acesta imi creeaza o bucurie atat de intensa, incat fiecare moment de fericire profunda prin care trec il aseaman cu dansul infierbantat si descult , de pe strazile incinse si prafuite ale unui Madrid prea indepartat.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!