poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2370 .



Nu exista cadavru - Ultimul Copac
proză [ ]
capitolul I

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OvidiuZ ]

2006-08-12  |     | 



Motto: "Am uitat de ce luptam...
Mai rau e c-am uitat cu cine"

-Ce-ai ramas asa in urma?
-Nimer, cred c-am gasit o pestera netrecuta pe harta, spuse intr-un tarziu Dana. Vin si eu, acum.
-De ce sa ne grabim, cobor si hai s-o exploram. E devreme inca.
-Nu, nu vreau. Este ceva ciudat, de cate ori ma uit la Ea, un sentiment greu ma cuprinde. Parca lumea-ar apasa pe umerii mei.
-Vorbesti prostii; esti doar obosita. Punem cortul, ne odihnim si mergem, ce zici?
-Fie.

Ceva se intamplase acolo, Dana era tot mai nelinistita, se vedea in fiecare miscare. Atat de indemanatica si rapida la tot ce inseamna munte, echipament, acum era pierduta. Mainile ii tremurau, gandul era departe. Nu, ceva s-a intamplat. O cunosc prea bine. Am decis sa mergem a doua zi.

Noaptea, a fost de cosmar; nu cred ca am dormit mai mult de un minut. Eu nu am cosmaruri, dar a fost o noapte plina de vise dintre cele mai groaznice. Dana nu a inchis un ochi. Am incercat sa ne facem putin somn cu o sticla de vodka, dar atmosfera devenea tot mai incarcata. Acum inteleg la ce s-a referit, parca Pamantul intreg ar fi fost pe umerii nostri. Ciudat sentiment, alaturi de o frica ce-mi ingheta orice miscare. Nu stiu ce facea Dana. Uitasem de tot, ma gandeam numai cum sa supravietuiesc acestei nopti, desi eram constient ca nu e nici o amenintare aici.

Dimineata... parca peisajul nu exista, amandoi tacuti ne strangeam bagajul, hotarati sa exploram pestera. Nici macar o privire n-am schimbat in acea dimineata. Si-acum, cand imi aduc aminte ma apuca o raceala greu de imaginat.

Ajunsi in pestera, deja nu mai puteam vorbi. Greu am observat ca dupa trei metri, pestera arata ca o sfera, avand culoarea plumbului. Ca dintr-un vis ne-am trezit amandoi. Toate acele sentimente au disparut brusc si-au fost inlocuite de caldura. Atunci mi-am dat seama ca sunt intr-o pestera artificiala. Plaimbandu-mi mana pe peretele perfect sferic, am constat cu surprindere ca era perfect curat, fara praf, fara vietuitoare.

Am atins ceva si usor sfera a-nceput sa se lumineze. Ne-am dat putin inapoi, speriati, si-am vazut ca in centru apare o holograma. O scena terifianta. Nu cred c-am vazut ceva mai infricosator vreodata, si nici nu cred c-o sa vad. Animale care se mancau intre ele, se luptau fara nici o logica. Urlete cum nu pot sa descriu. Dupa cateva minute, camera se lumina si holograma deveni clara.
Erau oameni…

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!