poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1929 .



Proces verbal
proză [ ]
Tovarasul Emanuel a inviat!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florian din Transilvania ]

2006-06-13  |     | 



TOVARÃȘUL EMANUEL A ÎNVIAT !

PROCES VERBAL


Proces verbal încheiat azi, 14 aprilie 2002, în Adunarea Generală a Organizației PCR “Bășica.”, de pe strada Acrillo, Iovacra.
Adunarea Generală este condusă de tovarășul secretar popa Ion, care, constatând că din cei peste 200 de membri ai organizației sunt prezenți în sală în jur de 12, declară adunarea statutar constituită, și deschide lucrările Adunării Generale.
Tovarășul popa Ion propune în prezidiu un singur membru: pe tovarasul popa Ion. Tovarășul popa Ion mulțumește Adunării Generale pentru alegerea făcută, și ia loc în picioare, la masa prezidiului. Tovarășul popa Ion propune alegerea a încă doi membri, pentru îndeplinirea atribuțiunilor lui curente, pe perioada șederii la masa prezidiului. Tovarășul popa Ion alege două activiste de nădejde, care au făcut dovada și în trecut servirii cu cinste a cauzei și intereselor Patridului. Tovarășul popa Ion mulțumește Adunării pentru alegerile făcute.
Tovarășul popa Ion citește de la masa prezidiului ordinea de zi a Adunării Generale. Ea cuprinde următoarele puncte:

1. mesajul de adeziune la politica Partidului adresat de Adunarea Generală a Organizației de baza “Bășica” tovarășului Emanuel;
2. discutarea noilor documente de partid privind desăvârșirea electrificării patriei;
3. citirea înflăcăratului apel de înfăptuire a societății PCR-iste multilateral dezvoltate, lansat de Organizația de bază PCR a Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare.

În cântările entuziastei asistențe, tovarășul popa Ion dă citire vibrantului mesaj adresat celui mai iubit fiu al poporului, secretarului general al PCR, întâiului fiu al patriei noastre, Calicia, cârmaciului înțelept și clarvăzător, luptătorului neobosit pentru pace și securitate, și dreptate, în întreaga lume. Se scandează : “Emanuel muncește!” în sală. În cinstea mărețului eveniment, sala “Bășica” a fost pavoazată de tinerele detașamente ale organizației de bază cu tablouri și portrete din viața și activitatea revoluționară a Tovarășului Emanuel.

Tovarășul popa Ion ia cuvântul și preamărește izbânzile obținute de poporul calic pe calea creșterii nivelului de trai, la orașe și sate, sub conducerea înțeleaptă a PCR, și a Secretarului Său General, Tovarășul Emanuel. În apropierea zilei sale de înviere, tovarășul popa Ion îi urează o viață fericită, plină de noi succese, în lupta pentru propășirea nației, spre noi culmi de progres și civilizație.
În cântările înflăcărate ale câtorva tovarăși, din față, tovarășul popa Ion își încheie cuvântul, și laudă – pe merit – activitatea revoluționară a patridului, mărețele înfăpturi și împliniri, grija părintească pe care tovarășul Manuel o poartă întâi și întâi defavorizaților la concursurile pe meserii, celor fără locuri de muncă retribuite corespunzător pregătirii lor multilaterale, țăranilor, muncitorilor, văduvelor, și copiilor – toti, someri - viitorul luminos al patriei.
Așa cum spunea cu mândrie Tovarășul Emanuel, decât să îi lăsăm să meargă încotro văd cu ochii, spre veacul de aur, mai bine să îi lăsăm să vină la El, adica, citam: “Lasati copiii sa vina la mine, si nu-i opriti !” .

Se aude din spate o chemare ( din preajma unui stativ gol ): “măcar dați-ne o partitură originală, tovarăși!”
Adunarea – în care au mai intrat între timp câțiva veterani ai muncii de partid, și câteva veterane – repetă din când în când cuvintele secretarului, și aplaudă în surdină, ca să nu întrerupă cuvântele de un înalt elan și simț revoluționar ale tovarășului popa Ion.

Entuziasmat, mă ofer să scriu voluntar, fără bani, ori de câte ori va fi nevoie, procesul verbal al Adunării. Tovarășul secretar mă asigură că astfel – nu numai că tovarășului Emanuel i se va aduce acest fapt exemplar la cunoștință – dar puterea exemplului personal va mobiliza batalioanele de tineret ale organizației “Bășica” pentru îndeplinirea și depășirea cu succes, de zeci de ori, a sarcinilor de plan. Deși de doi ani membru activ, nu cunosc pe nimeni din organizație, în afara tovarășului secretar - țin să îi mulțumesc tovarășului popa Ion, pentru grija părintească, și le mulțumesc tuturor, personal, pentru încrederea ce mi-a fost acordată, și îmi iau angajamentul că nu voi precupeți nici-un effort, pentru îndeplinirea sarcinii pe care mi-am asumat-o.

Se trece la punctul doi al ordinii de zi.Tovarășul popa Ion anunță că electrificarea patriei s-a terminat deja, din primul an, și în acest cincinal. În entuziasmul general, câteva cadre de nădejde PCR propun electrificarea altor țări, mai bogate, voluntar. Firește, aceasta presupune și unele sacrificii, tovarăși. A spus tovarășul popa Ion. În uralele asistenței, s-a propus utilizarea pe scară largă a lumânărilor, pentru realizarea de economii și ajutorarea tovarășească a celor care suferă în întreaga lume de frig și foamete. Totuși, având în vedere unele deficiențe în munca politico-ideologică, unele cazuri în care s-au constatat excese în utilizarea lor, tovarășul popa Ion a propus creșterea prețului acestora cu 33 %, prețul unei lumânări în prezent egalând prețul unei pâini acum 11 ani, ceea ce este o nouă cucerire revoluționară, a înțelepciunii de partid, vizionare, a muncii eroice, neabătute, pentru un viitor mereu mai senin și plin de împliniri. În ovațiile asistenței, popunerea a fost acceptată și s-a consemnat și în prezentul proces verbal.

La punctul trei, tovarășul popa Ion dă citire înflăcăratului apel de înfăptuire a societății PCR-iste multilateral dezvoltate trimis Organizației “Bășica” de Organizația Spitalului de Boli Psihice Dolj, Poiana Mare.

“Tovarăși,

Să nu precupețim nici-un effort pentru a servi cu cinste cauza patriei și apatridului, a internaționalismului social, muncind fără precupețire pentru îndeplinirea, și în acest an, a cincianalului. Astfel, dând glas însuflețitoarei chemări a Tovarășului Secretar General, iubitul nostru conducător, Tovarășul Emanuel, și vibrantului său mesaj, să dăm măsura valorii noastre, am spune, universale, și să reușim să aprovizionăm, măcar în acest an, continuu, bolnavii psihici ai Spitalului de la Poiana Mare, cu alimente, papuci, și pijamale.
Este timpul ca întreaga societate, și fiecare om , la locul său de muncă, să dea dovadă de realism: destule jeep-uri, împrumuturi, vize, mașini străine, analize, ședințe, vile, excursii, interne, peste hotare, destule alianțe, documente de partid și integrări în Mare, sau creșteri salariale, sau export de cadre gratuit superdotate, s-au trimis la Poiana Mare. Ce să facem cu ele ? au întrebat tovarășii nebuni. Din acestea aveam noi și așa, aici, destule ! De asta avem nevoie acum ? Altele sunt nevoile noastre reale: papuci, alimente, și pijamale !

Tovarăși, dușmanul de clasă veghează. Agenturile infiltrate până și la noi, în gând, destabilizează propășirea țărilor bogate, ca a noastră. Deși – prin munca stăruitoare a membrilor pcr – organizația noastră a mai primit ajutoare tovărășești, de la atâtea alte organizații din întreaga țară, și de peste hotare, dușmanul de clasă le-a jecmănit. cu nerușinare. Este o lipsă a noastră, și ne facem autocritica: aceste bunuri nu au fost nici măcar inventariate, Nici măcar apărate de mintea trează a tovarășilor nebuni, ai organizației noastre de bază. Rușine dușmanului de clasă ! Tovarăși alienați din toate țările, uniți-vă ! Cinste tovarășului Emanuel ! Speranța noastră este în el ! Să facem un zid de netrecut în jurul tovarășului Emanuel !”

Cei până la 15 membri pcr* veterani prezenți și-au luat angajamentul să nu precupețească nici un effort, nici-o însărcinare, ca să țină și spitalul de la Poiana Mare în spinare.

Lucrările Adunării Generale s-au încheiat într-o atmosferă caldă, tovărășească.
Tovarășul popa Ion a mulțumit tuturor celor prezenți, dăruindu-le însuflețite urări și îndemnuri mobilizatoare.

Cenzurat: ca o lipsă a tovarășului popa Ion, acesta a uitat și de această dată deschise lucrările Adunării Generale.

Cenzurat: Ca a pată pe obrazul organizației, un membru fidel a dat din nou dovadă de exces de zel, aducând lângă biserica “Bășica”, o nouă vilă, P + 1, cu garaj la subsol, o capodoperă revoluționară, ca simbol al solidarității cu tovarășii de la Poiana Mare. Tovarăși, apelăm la înțelegerea dv. și repetăm : papuci, alimente și pijamale !
Tovarășii nebuni conduc imperii, ca Napoleon ! Nu au nevoie de hoteluri și cocioabe !

Trăiască Tovarășul Emanuel, chezășia de nezdruncinat a libertății noastre!

Pentru conformitate,
Tovarășul Berbec

*PCR = partidul cr(f)estinist calic.

15 aprilie 2002

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!