poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2057 .



Din dragoste
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [AlexBaciu ]

2008-12-10  |     | 





Ochii șocați zăceau acum pierduți în neat. Pe cristalul lor mânjit de sânge sclipea disperarea, uimirea. Prin corneea dilatată la maxim trecea o imagine hilară, care ajungând pe retină se distingea tot mai vag.
Îi vedeam umbra plecând.
Am ridicat o mână și cu ultimele puteri, am țipat “Te iubesc!”
Sunetul vag, pe care abia îl auzisem plutea în încăpere.
În câteva momente s-a oprit și dintr-o mișcare s-a întors pe călcâie. Un gest neobișnuit pentru ea, o femeie delicată despre care știam totul și a cărui comportament nu denotase niciodată gesturile unui om instruit. Mișcările blânde și armonioase pe care le făcea disparuseră.
M-a privit în ochi și, șoptind, de la acea distanță, m-a întrebat “Mă vezi?”
Am raspuns da, deși nu mai distingeam acum, decât o siluetă neagră care stătea victorioasă în picioare în timp ce eu eram încolăcit pe jos.
Ca o leoaică înfometată, ea mă privea ca și cum abia în acest moment urma lovitura de grație. Eram neajutorat și speriat.
A început să se apropie precaut amintindu-mi momentele în care instructorul de bază militară ne învăța ca niciodată să nu fim siguri de victorie atâta timp cât victima mai respiră, pentru că oricând o capcană putea să întoarcă situația și să ajungem noi în postura de victimă. Eram acum convins.
“Nu este o simplă femeie. Este instruită.”
Ajunsă lânga mine, cu o mișcare lină, care îmi amintea de momentele în care se apropia să mă mângâie, a scos cuțitul, făcându-mă din nou să realizez durerea din spate. Simțeam din nou acel chin sfâșietor. Inima mi se zbătea, parcă din lipsă de oxigen. Venele pompau sângele negru, lipsit de viață pe podeaua camerei, în timp ce arterele sugeau disperate aer în speranța ca un strop de sânge oxigenat va trece prin ele spre organism. Mușchii, însetați, se încolăceau și ei acum în jurul oaselor. Corpul începea să se zbată nebun. Simțeam cum mâinile se împleteau în jurul bustului.
Înstristat am închis ochii. Știam că suferința avea să se termine aici și că voi ajunge, poate, într-un loc din care voi veghea asupra ei în continuare.
Am început să plutesc. Mă simțeam ușor, durerea dispăruse. O amorțeală bizară pusese stăpânire acum pe trupul meu.
Am deschis ochii, iar imaginea pe care o vedeam mă șoca. Trupul meu zăcea nemișcat într-o baltă de sânge. Poziția lui îmi amintea de durerea prin care trecusem. O vedeam pe ea cum pleacă încet, pășind la fel de precaut, parcă așteptând din moment în moment ca cineva să o atace.
M-am ridicat.
Casa era acum o mică pată de lumină între miile de clădiri care luminau orașul în acea noapte.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!