poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1852 .



Pyramid: ultima divinație - capitolul I
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
Ceremonia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DeeDee12 ]

2008-07-30  |     | 



Amaradia, miliarde de ani înaintea apariției vieții pe Pământ


Lumina violetă se răsfrânge peste templul alb de filderodiu, colorându-l în sclipiri palide. În jurul său se află câmpii albastre așteptând înflorirea. În orașul Amaradia este sărbătoare, locuitorii sărbătorind ziua Creației.
Peste puțin timp, se vor strânge cu toții în jurul templului pentru a chema Lumina. Cu pletele argintii strălucitoare, piele albă și robe violete, își vor împreuna mâinile și se vor ruga pentru toți cei care nu au reușit să se bucure de existența lor și acum se odihnesc în Imensul Infinit.
Familia regală va deschide ceremonia, învestind-o pe prințesa moștenitoare a tronului în funcția de Preoteasă a Soarelui; pentru fratele ei este prima ceremonie, el împlinind abia acum vârsta și înțelepciunea necesare pentru a participa la această ceremonie care îi va schimba pentru totdeauna concepțiile.
Este prima ocazie a poporului de a vedea întreaga familie regală reunită într-un singur loc, deoarece maeștrii în arta Creației nu stau mult timp pe aceeași planetă; în fiecare colțișor de Univers, ei aduc semințele vieții.
Tradiția spune că maeștri Creatori, o dată ajunși la maturitate, se unesc doi câte doi și pornesc într-o călătorie în căutare de lumi noi. Creatorii sunt cele mai vechi ființe din Univers, dar viața lor este atât de de lungă, încât timpul pare că stă în loc, și o dată cu timpul, și amaradienii.
Întreaga Congregație s-a adunat pentru a sărbători majoratul prințesei. Alte familii cu tradiție în Creație s-au adunat , sperând ca fată să-și aleagă drept soț pe unul dintre tinerii din familia lor. Ei știu că Alyona va rămâne Mare Preoteasă doar un an, ea trebuind să plece apoi, alături de el, să ducă viața pe o altă planetă.
În freamătul mulțimii, pe poarta palatului iese Regina mamă împreună cu soțul său, urmați îndeaproape de Alyona și de Absiris, fratele său mai mic. Lumina a crescut deja în intensitate, și din clipă în clipă...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!