poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2453 .



Eu, la feminin (3)
proză [ ]
Macho extra-light

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [shatenne ]

2008-06-18  |     | 



Macho extra light
Adio, masculi forțoși, cu bicepșii umflați de vitamine, bye, bye băieții cu aer de camionagii morocănoși, cămașa descheiată peste pieptul păros, nebărbieriți, duhnind a bere, tutun și testosteron. Acum se poartă genul soft, light, sexo, psiho, deco, intelo și cordon bleu... Asezonat cu puțin sport, puțină muzică, citate din John Foran și două trei pete de culoare șic and șoc. Dar atenție, numai puțin din fiecare pentru a nu fi prea obositori!
Primii care au semnalat schimbările apărute în gusturile doamnelor și domnișoarelor zilelor noastre au fost, desigur, cei din media. Revistele și televiziunile de pretutindeni au înhățat din mers noul trend și s-au folosit imediat de el ca să-și cuantifice audiența. Revista FHM, „cea mai bună prietenă a bărbaților”, cum îi place să se laude, s-a lansat imediat în anchete, sondaje, reportaje, life-style etc. Citit în zeci de mii de exemplare de bărbații sub 30 de ani, și mai pe ascuns de tații acestora, când revista rămâne uitată lângă pisoarul domestic, FHM își permite să dea un verdict: Rambo, Terminator și Soldatul universal au fost pensionați. Cu forța. Imediat, locurile rămase libere au fost ocupate de băieții sensibili brico-deco, psiho-sexo, numai buni pentru a schimba pampers-uri și să fantazeze elegant pe măsură ce îngroașă sosuri artistice în tigaia de pe aragaz. Indivizi care afișează un look domestic în timp ce își așteaptă nevestele reținute la o ședință importantă, populează acum hârtia lucioasă și micile ecrane.

Va veni călare pe-un cal alb!

Imaginea promovată de revistele pentru bărbați, a fost urgent preluată de cele pentru femei, care s-au grăbit la rândul lor să promoveze noul look. Plus sondajele aferente.

Așadar, cum arată Făt Frumosul zilelor noastre ?
Vă spun cititoarele revistei Journal des femmes :

Este înalt
Da, bărbatul ideal trebuie să fie înalt și solid pentru 56% dintre noi. Fără îndoială pentru a ne strânge la pieptul său lat, cu brațele protectoare înfășurate în jurul nostru ca să ne apere de cei răi. Firesc pentru un Făt Frumos. Dar, atenție, nu foarte înalt și nu foarte solid. Doar 7% dintre femei apreciază uriașii. Mai rămâne de aflat unde se situează granițele dintre mare și foarte mare. Nu de alta, dar 0,29 dintre femei recunosc că îi preferă pe cei mici. Nu se știe cât de mici…

Este puternic
Pentru a se încadra în standardele de Făt Frumos, bărbatul ideal trebuie să fie musculos, dar nu foarte, pentru 62% dintre noi (veșnicul bla, bla despre nevoia de a fi protejate). Nu face nimic dacă prințul e ușor gonflat sau tocmai a făcut greva foamei. Asta pentru 1,67% dintre doamnele chestionate. Restul a avut bunul simț să declare că fizicul trece pe plan secund dacă e vorba de un bărbat care se poartă frumos cu ele.

Podoaba capilară
Pentru a avea un maxim de succes, domnilor, vă recomand să aveți păr negru sau castaniu închis (succes garantat la 48% dintre femeile lumii !) și tuns scurt, clasic (69% din sufragii). Dar, previzibil de imprevizibile cum sunt femeile, 26% au declarat că nu le interesează cât păr are pe cap partenerul, iar 15% nu pun preț pe culoarea sau tunsoarea acestuia. Totuși, femeile nu îi agrează prea tare pe roșcați (0,38%), pe cei pleșuvi (0,53%) și pe cei care poartă perucă (0,15%).

Oglinda sufletului
Ca și părul, culoarea ochilor nu e foarte importantă. Dar trebuie să fie frumoși căci 68% dintre femei nu-și imaginează sortitul fără ochi frumoși. În rest, cei cu ochii verzi sau albaștri au un ușor ascendent față de cei cu ochi căprui sau negri. Cât privește tenul, bărbatul ideal trebuie să aibă « culoare caramel », albul porțelan sau cel îmbogățit cu pistrui neintrând în categoria sexy.

Pilozitatea
S-a terminat cu virilitate egal pilozitate. Nu sunt agreate mustățile (doar 3% din sufragii) ciocul, barba, pieptul păros. Un spate păros în așternut a devenit o oroare de neimaginat! Alte părți anatomice trebuie să fie păroase, dar în limite normale.
Bărbatul ideal este un bărbat îngrijit și care se îngrijește, proaspăt ras și mirosind discret a after shave de calitate (57%)


Amănunte esențiale
Când o femeie este întrebată care sunt « amănuntele” esențiale pentru ca Făt Frumos să fie chiar frumos, ochii sunt pe primul loc (68%), fesele apetisante (59%), mâinile frumoase 57%, o gură frumoasă 54% și numai 29% cred că un anumit organ anatomic, de mari dimensiuni, este mai important decât tot restul.
Ca look, bărbatul ideal nu e Brad Pitt sau George Cloony ci Jude Law și Johnny Depp. Bunicuțele mai suspină după Gregory Peck sau Robert
Redford, dar nu le displace nici unul din idolii nepoatei. Modelul bad boy nu e amintit deloc.

Vârsta ?
Aceeași vârstă, pentru 45% dintre femei. Cu 10 ani mai mult sau cu 1o mai puțin pentru restul.

Love me tender
Pentru a ne cuceri, bărbatul ideal trebuie, înainte de toate să fie atent (85%) și tandru (83%). Fără rabat la calitate. Urmează apoi un batalion de calități difuze, dar imperative: simpatic, amuzant, sociabil, înțelegător, inteligent, harnic, cultivat, stilat, descurcăreț, romantic, serviabil, galant… (cca 60%). Nimic în plus !
Să mai notăm că adevăratul prinț trebuie de asemenea, să fie multifuncțional ca să ne ajute la treburile menajere (45%) sau să ne șoptească cuvinte dulci când e cazul (62%).

Si după ce citiți aceste rânduri, doamnelor, vă mai întrebați de ce e atât de dificil să-l găsim pe prințul viselor noastre ?





.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!