poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1739 .



Aragena - Locul Îndepărat ( Introducere )
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [84Cristian ]

2008-01-13  |     | 



Trecutul devine istorie și ajunge să fie fabulos de vechi. Cucerirea spațiului cosmic și a galaxiilor îndepărtate începuse de mult și se afla acum într-un stadiu avansat. Acest punct nu mai prezenta cine știe ce interes. Lumea ajunsese să fie un paradis de lapte și miere, în care roboții făceau întreaga muncă. Omul modern s-a conectat total spre o nouă formă de viață, ducând trăirea ei într-o altă dimensiune. Locul omenirii se schimbase dramatic. Dezvoltarea imediată a tehnologiei a adus după sine o mare transformare a lumii. A aruncat asupra ei uriașe mistere, care în trecut nici nu se bănuiau că există.
Anul 3184… viitorul. Așa se prezintă scara de evoluție la care omenirea a ajuns și a evoluat promițător de la presupusul dezastru, care ar fi trebuit să aibă loc acum o mie de ani.
Lumea a fost schimbată radical, chiar și planeta noastră mamă: Pământul, a primit unele modificări, foarte mari asupra structurilor și așezărilor sale, a uscatului și a mării. Dezastrul acela catastrofal care ar fi trebuit să se producă în trecut, practic nu a existat. Se credea că omenirea și celelalte ființe care populează planete și galaxii, vor fi spulberate la o singură bătaie din degete a naturii dezlănțuite, de către forțe malefice. Mai de grabă a fost o explozie a științei și a mașinăriilor, care acum erau super sofisticate și tronau glorioase în toată lumea.
Tehnica acestor zile mărețe ajunsese la un grad foarte ridicat de dezvoltare. Se putea acum călătorii de la o planetă la alta în numai câteva minute prin transportoarele construite acum câteva sute de ani, sau prin intermediul noilor nave luxoase “Tiansa” de capacități mari, care călătoreau prin spațiu rapid, ușor și fără nici un fel de probleme. Se organizau croaziere de lux către alte planete și totul varia în funcție de prețuri. Fuseseră construite centre de agrement și de distracții turistice pe toate planetele.
Spuneam că planeta noastră Terra suferise o schimbare. Chiar așa se și petrecuse. A fost o schimbare foarte uluitoare și spectaculoasă în decursul anilor, o schimbare care pare imposibilă, deși este adevărată. Toate cele șase continente se uniseră, formându-se doar o singură întindere de uscat destul de mare, înconjurată de apa albastră – care o dată fusese împărțită în oceane. Această fâșie de pământ se numea Energa și aici exista un singur oraș, care purta numele de Ener. Marginile teritoriale ale orașului erau separate de apă prin niște uriașe ziduri indestructibile, construite din titaniu dur, care arătau că aici se termină lumea. Toată suprafața orașului Ener era înconjurată și acoperită de o rază asemeni unui scut protector. Acesta pe lângă rolul de protecție pe care îl avea, asigura oxigenul supraviețuirii oamenilor, ce era produs automat prin niște turbine uriașe aflate în exteriorul orașului. Turbinele fuseseră construite în subteran și produceau cantități mari de oxigen în fiecare zi. Industria oxigenului a avut alocate cele mai mari fonduri din istorie, de când Terra rămăsese fără oxigenul său natural.
În oraș, oamenii nu mai depuneau eforturi fizice grele pentru a muncii, cum se întâmpla pe vremuri. Acum existau roboții și mașinile care aveau un rol important asupra modului de viață. Totul era controlat de computere, mult mai ușor și mai practic.
În Ener, Poliția Spațială era cea care avea grijă ca lucrurile să evolueze bine. Războaie nu mai erau, așa că armata nu mai exista, dispăruse complet. Cei care se credeau mai presus de lege și încercau tot felul de măgării, ajungeau în cea mai de temut închisoare ce exista în întregul Univers: Penitenciarul Galactic, supranumit și Aragena – Locul Îndepărtat. O dată ajuns acolo nu te mai puteai întoarce înapoi. Nimeni nu știa cum este viața acolo, dar nici nu-și doreau să afle. Închisoarea se afla într-un Univers îndepărtat, în care ajugeai doar prin transportorul creat special. Acesta fusese construit de niște mari inventatori, care au fost uciși imediat după ce și-au terminat lucrarea – pentru ca nimeni să nu poată afla vreodată secretul întoarcerii înapoi. Toate planurile și operațiunile de utilizare fuseseră distruse.
În aparență lucrurile stăteau bine, dar ce nu știau locuitorii orașului Ener, era faptul că-i pândea o primejdie. O primejdie ce nu putea fi evitată ușor. Cei trei conducători care fuseseră alungați de la putere cu ceva timp în urmă, vroiau să pună din nou stăpânire pe întregul oraș. Nimeni nu-și putea imagina planul lor și faptul că aceștia dispuneau de o invenție diabolică ce revoluționa toată știința din acele vremuri. O invenție nemaiîntâlnită și nemaivăzută până atunci, amenințând cu apariția sa.
Nu se grăbeau și așteptau momentul oportun pentru a face prima mișcare. Ceea ce îi împiedica să facă această mișcare era faptul că Ray Starter mai era încă în branșă. Din cauza acestui ofițer de poliție fuseseră alungați de la conducerea orașului. Își doreau acum o mică răzbunare și trebuiau să elimine acest mic obstacol din calea succesului lor.

Ceva le spunea că vor reuși în această privință…

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!