poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3283 .



Maro si vara
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [virtuala ]

2002-04-20  |     | 



Este evident ca unii oameni trec prin viata in sensul acelor de ceasornic. Asa, ca Marius. La numai 19 ani, patroana unei firme importante l-a angajat pentru o munca de nimic - practic, ca sa ii fie companion, tovaras in serile de toamna. Pentru ca doamna, trecuta de 35 de ani, suferea cumplit din cauza monotoniei si a maroului din aceste seri. Acesta a fost si motivul pentru care i-a interzis lui Marius sa se imbrace in haine maro sau sa se incalte cu ghete maro. Din acelasi motiv ii dadea liber numai vara, atit timp cit ea putea sa priveasca spre portocaliu, rosu si galben si sa-si cultive alte mici manii. Marius accepta, cu destula seninatate, un trai fara maro. Pina intr-o zi cind, la marginea marii, pe un nisip maro de fierbinte, a inteles ca femeia cu sinii bronzati maro si cu parul maro trebuia sa fie a lui. Bineinteles, citise adeseori, pe cind statea cu picioarele in ligheanul cu apa fierbinte si sara, alaturi de doamna care il platea, studii care sustineau ca atractia tine numai de feromoni. Dar de fiecare data acestea constituiau subiect de discutie si distractie rezervat meselor de prinz. Acum era un motiv de ingrijorare. Femeia il privea albastru, dar albastru nu ii fusese interzis. "Atunci de unde vine nelinistea asta ?", se intreba, in timp ce netezea ridurile marunte de pe fata femeii. Riduri de expresie, riduri maro, atit de fine si de perfecte, neintinse de creme speciale sau de chirurgi plasticieni.
Ca in cazul tuturor celor care merg in sensul acelor de ceasornic, femeia i s-a oferit, fara regrete si fara conditii. I s-a oferit maro si albastru, asa cum era ea.
Marius nu a putut preciza la ce ora s-a despartit de patroana, pentru ca, aparent fara nici un motiv, ceasul i s-a oprit brusc. Si, oricum, era prea ocupat sa descopere noi culori.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!