poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2869 .



Dilemă
proză [ ]
în spațiu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [concept ]

2007-08-26  |     | 



În urma scanării, la bordul navei spațiale ‘Mens Potentia 3’ s-a detectat existența unui virus cu viteză mare de răspândire, pe cale telepatică. Este vorba de o idee fixă ce perturbă grav, până la alienație, activitatea intelectuală a celor infectați. După cum se știe, ceea ce propulsează o navă tip M.P. este puterea minții celor zece milioane de neuro-propulsori refrigerați în cală. Un virus mental ca cel semnalizat de psiho-scanner pe data de 3 Decembrie 2095 ar putea provoca, prin urmare, o oprire extrem de periculoasă a navei. Până la sosirea echipelor de intervenție, aceasta riscă intrarea-n derivă, sub influența gravitațională a multiplelor găuri negre din apropiere. De aceea, se impune identificarea urgentă a neuro-propulsorilor contaminați și izolarea lor într-o carantină hipnotică impenetrabilă. Responsabil de această misiune, extrem de dificilă, este cpt. John Morris, persoana cea mai lucidă de la bordul navei.
Acesta trebuie să descifreze, în primul rând, ideea fixă din care este alcătuit virusul. Fără a avea capacitate telepatică, cu această putere paranormală fiind înzestrați doar neuro-propulsorii, John Morris va trebui să găsească o soluție pentru a intra în mintea lucrătorilor refrigerați. Eu, stimați generali, i-am propus dezghețarea, la întâmplare, a unui anumit număr de propulsori… o mie, să zicem. Vor supraviețui aproximativ două ore din momentul decongelării, interval suficient, cred eu, pentru a obține conținutul fixației… Dacă nici unul dintre ei nu e descoperit infestat, se vor dezgheța alții… tot așa, până când vom întâlni o persoană virusată.
Când vom relua contactul cu ‘Mens Potentia 3’, voi afla ce roade a dat soluția propusă și vă voi informa asupra lor. Voi ține la curent Consiliul de Apărare cu tot ce se întâmplă pe acea navă. Vă mulțumesc pentru atenția acordată.

‘Și noi vă mulțumim, domnule maior! Vă așteptăm cu noi detalii…’

[…]

După ce au fost decongelați zece mii de neuro-propulsori, un creier contaminat a fost, în fine, descoperit, stimați generali. În urma interviului, cpt. John Morris a stabilit, în mod indubitabil, configurația ideologică a virusului. Este vorba, după spusele acestuia, de o îndoctrinare ciudată, de ordin religios. Cei infectați cred că sunt… îngeri, stimați generali. O posibilă cauză pentru instalarea acestei idei ar putea consta în existența exclusiv spirituală a neuro-propulsorilor. O singură minte și-a însușit această fixație, la un moment dat, după care, prin telepatie, au urmat altele… conceptul de corporalitate li s-a șters, cu timpul, din memorie. La fel s-a întâmplat și cu țelul prioritar în slujba căruia trebuiau să-și întrebuințeze puterea paranormală a minții. Pentru ei, nava nu mai există… trăiesc într-o euforie permanentă. O euforie ce va pune stăpânire pe toți neuro-propulsorii… dacă nu intervenim.

‘Te-ai gândit la o soluție, domnule maior?’

Da, domnule general. M-am gândit la o soluție… Cred că e unica soluție, de fapt. M-am gândit să infiltrăm printre neuro-propulsori un Dumnezeu. Zâmbiți. Și eu am zâmbit când mi-a venit acest gând, să știți. Gândiți-vă… dacă reușim să fixăm în mintea unui decongelat ideea că el este Dumnezeu și-l trimitem, apoi, înapoi printre neuro-propulsori, aceștia vor asculta de el și vor face tot ce le va ordona… și le va ordona să propulseze din nou nava, evident. Ce părere aveți, domnilor generali? Pot transmite către cpt. John Morris această soluție?

‘Nu avem nimic de pierdut, domnule maior, dacă o implementăm. Puteți transmite…’

[…]

Domnilor generali, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Persoana infiltrată, acel Dumnezeu de care v-am pomenit în ședința trecută, nu a fost recunoscut de către ceilalți neuro-propulsori ca fiind Divinitatea… mai mult, ordinul ca aceștia să-și reia activitatea mintală pentru a propulsa nava a fost considerat o erezie impardonabilă. Ca pedeapsă, unindu-și toți gândurile, ‘îngerii’ refrigerați i-au ars creierul intrusului. Aceste informații au fost obținute de la un decongelat ce a participat la execuție.
Nava este din ce în ce mai aproape de o gaură neagră, stimați generali. Propun trimiterea de urgență a unui nou Dumnezeu printre neuro-propulsori. De această dată, El trebuie să fie mult mai credibil. Trebuie să facă minuni…

‘Minuni? Ce fel de minuni, domnule maior?’

M-am gândit… să-i creăm posibilitatea de a congela/decongela pe cine dorește. Astfel, va simula învieri ale neuro-propulsorilor. Și… numai Dumnezeu poate învia pe cei morți, corect?

‘Suntem în criză de timp, domnule maior. Asigură imediat acea interfață cu realitatea ce-i permite intrusului să conecteze/deconecteze instalațiile criogenice individuale!’

Am înțeles.

[…]

Nava este din nou propulsată, domnilor generali. Din păcate, ea înaintează spre o țintă necunoscută nouă. Un neuro-propulsor decongelat de ‘Dumnezeu’, din cauza ereziei, a destăinuit căpitanului John Morris că nava se îndreaptă spre… Rai. Ce facem? Dezinstalăm acea interfață cu realitatea?

‘Dacă procedăm astfel, o gaură neagră sigur îi va înghiți… Lasă-i să se îndrepte spre acel ‘Rai’. Între timp, vom căuta alte soluții pentru a-i recupera… ’

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!