poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5653 .



Scrisori deschise din imprudență! (VIII)
proză [ ]
Trifoiașul meu norocos
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Scaietina ]

2005-12-28  |     | 



Trifoiașul meu norocos,



Află de la bun început că te iubesc îngrozitor așa cum toți poeții au spus-o în viu grai sau probe de scris la bacalaureat, eu, neputând fi mai interesant decât prin faptele care să-ți demonstreze din contră.
Această atmosferă umidificată de pe laguna insulei Veneția mă impresionează cu junghiuri puternice în zona reumatismului infantil pe care-l exersesez încă din fragedă pruncie cu tot Moldaminul care mi s-a injectat în regiunile bucale inferioare unde acum resimțesc în plus și ghimpii tăioși ai despărțirii noastre.
Nea Costică m-a primit în garsoniera lui ca pe un pai între ochi din contextul cauzei aflând că el se divizează în secret cu o persoană de sex feminin moldovenesc provenită din afara căsătoriei ca un adevărat adulter care s-a dovedit în cele din urmă.
Dacă-l află tușa Lenuța, ea, fiind o fire uraganică ca și caracter vor fi multe persoane moarte ca și rănite eu văzându-mă deja distrus din primul val ca și martor al acuzării - volenț nolenț- vorba neamțului.
Despre mine să nu-ți faci idei încă din introducere, pentru căci, această Natașă este foarte păroasă și neasemuit de blondă ceea ce pentru mine n-are nici un fel de importanță după cum bine știi ca barbat.
Nici nu se camuflează discuția că eu aș sta între tine și Natașa ca vițelul între două vaci căci Nea Costică mi-a arătat din prima ferăstrăul electric cu care mă taie în saci de gunoi ca pe un câine turbat acesta având mare căutare la restaurantul chinezesc din colțul străzii.
Cu deplină plăcere am citit că ești în gravă suferință după mine drept pentru care nici prin cap nu mi-ar putea trece să zic că ești mai proastă. Nu e nici un simbol între noi acest examen de conducere pe care l-ai picat de trei ori căci și un tâmpit a patra oară nu se poate să nu reușească, ceea ce te sfătuiesc să nu-l mai dai.
Anul trecut pe aceasta vreme care nici măcar nu ninge făceam cârnăciori și caltaboși cu tine în brațe precum Adam și Eva în fața Raiului iar acum mă uit la izmenele lui nea Costică care zburdă prin casă crezându-se Babbo Natale, ba chiar cu scufie și tot seamănă mai bine cu țapii lui Moș Crăciun.
Abia aștept să ajung rezident cu acte în regulă nemaipunându-se problema de a fi cumva confiscat la vamă ca o persoană de rând ci voi putea să mă reîntorc iar și iar dintâi de câte ori vei simți necesitatea lipsei mele.
Trebuie să te părăsesc acum, fluierașul meu de dor, pentru că Natașa vrea și țap pe lângă Moș Crăciun, dar însă, cum nea Costică în etatea lui nu poate acoperi momental decît un singur front trebuie să mă las încălecat de această păroasă blondă spre a nu fi zvârlit în stradă ca un aragaz înainte de Natale că așa este obiceiurile aici decât să prestezi frecarea lor de femei gospodine, care nici nu se există să vezi la această rasă.
La sfîrșitul unui nou an care începe o să plâng neaparat cu lacrimi amare ceea ce îți doresc și ție să fii fericită și să te dezinsectezi regulat cu spirt în locurile de contact cu care vii căci nu se știe de unde poți interveni cu această gripă aviară care provoacă moartea prin încetare din viață și deces îngrozitor.
În vecii vecilor cu această dragoste care m-a dărîmat pe dinăuntru, ridic acest pahar în sănătatea ta, de tescovină, zicându-ți un călduros la mulți ani și cînd ne-o fi mai rău tot așa să ne fie!
Al tău,
Bubi

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!