poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 247 .



Perna de somn
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Qemikal ]

2022-02-09  |     | 



Toți au adormit. Focul sobei încet apune, însă se mai simte căldura moale care încet mă cuprinde. Brusc dau de ochii tai mari, care trec ca prin magie de barierele trupești si vorbesc direct cu sufletul meu, nici nu mai știu când îmi spui ceva sau doar mă privești. Tot te uiți si nu zici nimic, dar știu deja ce o sa întrebi.
- Mâine o sa pot sa ies sa mă joc cu ceilalți?
- Nu.
- Dar poimâine?
- Nu.
- Dar când? Ieri ai spus in curând!
Mă întorc cu spatele la tine, caci n-am curajul sa te mint in fata si repet ce am zis si ieri “In curând”. Plapuma nu mă poate apară de privirea ta arzătoare. Simt cum te uiți la mine si știi cu ajutorul talentelor tale ascunse ca te mint.
E mai ușor sa trăiești într-o lume imaginara, poate pierzi adevărul, dar ce valoare are el, daca nu poate fi schimbat? E mai ușor sa fii un câine, care are un singur stăpân si el sa fie lumea ta, decât sa fii stăpânul și sa știi ca animalul pe care îl iubeai atât de mult nu mai e. Iar mereu când vezi un câine prin păduri sau aduci un nou cățeluș acasă, apar amintiri dureroase ce îți amintesc de viitorul ce va urma.
Perna moale mă cheamă apetisant in lumea viselor, însă nu pot adormi caci știu ca încă te uiți la mine. Însă cum poți sa-I explicit unui copil ca restul nu mai sunt? Au murit înghețați de iarna ce omoară cu cuțite de gheata. Mă întorc spre tine sit e iau in brațe. Focul s-a stins si in curând se va lasă un aer rece ce îți taie plămânii.
După o ora si doua întrebări, in sfârșit adormi. Iți simt mâinile reci in jurul gatului meu si parca mă roagă sa mai pun lemne pe foc, dar acestea din seara asta… Acestea din seara asta au fost ultimele. Nu pot adormi, caci nu știu daca o sa te mai trezești mâine dimineața sau in sfârșit o sa te joci cu ceilalți copii. Nici eu nu pot sa te las singur, nu vreau sa cunoști moartea.
Mă dau încet la o parte sa nu te trezesc si iau perna in mâini. Lacrimile încep sa-mi curgă din ochi, dar nu mai ajung la obraz ca îngheață. Pun încet perna peste fata ta inocenta si apăs strâns pana nu te mai miști. Deschid ușa si frigul răzbate, dar in sfârșit adorm lângă tine.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!