poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2350 .



România la un pas de anihilare!
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pieijdi ]

2014-01-29  |     | 



Din ciclul
“Când un deștept se naște, o sută de proști au învățat deja să vorbească”
vă prezentăm

ȘTIRILE SERII


Stimați telespectatori, bună seara, în continuare vă prezentăm cele mai importante evenimente ale zilei.

Cod galben-deschis în toate județele țării. La București a nins treizeci de minute începând cu orele 11 ale dimineții, situație care a impus închiderea de urgență a tuturor școlilor din capitală, cu copii și profesori înăuntru. Din spirit de solidaritate studenții a trei universități au intrat în grevă generală pe întreaga perioadă a sesiunii de examene.

Azi-dimineață mai multe mașini au rămas blocate ore întregi deoarece șoferii lor și-au rătăcit cheile prin casă. Primul ministru a ordonat mobilizarea generală a armatei pentru rezolvarea acestor cazuri disperate. După opt ore de luptă cu traficul din centrul capitalei, mașinile tractate de TAB-uri și șoferii acestora au ajuns în sfârșit la serviciu.

La Timișoara, o pisică s-a urcat pe acoperișul Operei Naționale de unde nu s-a mai putut coborî. Nenorocirea bietului animal a atras mai bine de trei sute de cetățeni în piața Victoriei care la orele prânzului au pornit un miting de protest contra măririi prețului la carburanți. Din păcate intervenția celor de la Smurd a dus la secționarea pisicii în bucăți din cauza elicei elicopterului. Vă avertizăm că urmează imagini șocante.

Două autospeciale cu trei echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările toată după-amiaza ca să stingă un incendiu iscat în curtea magnatului Cristian Þânțăreanu. Acesta, vizibil afectat de cele întâmplate, striga la reporteri și la echipajele de salvare că vrea doar să pună niște carne la grătar, de ziua nepoțelului Valentin. De-abia după șase ore de efort continuu, omul de afaceri a renunțat și a intrat în casă.

Inconștiența autorităților și urmările ei! V-am prezentat săptămâna trecută situația revoltătoare de la Sf. Gheorghe unde mai multe persoane s-au accidentat alunecând pe gheață și au ajuns la spital. Sub presiunea scandalului mediatic inițiat de postul nostru de televiziune, primăria a amendat astăzi cu suma 500 de mii lei conducerea patinoarului, pentru că nu a împrăștiat deloc material antiderapant.

La Galați, trei echipaje de descarcerare s-au luptat ore în șir pentru eliberarea unei domnișoare dintr-o cușcă improvizată care atârna de tavanul unui binecunoscut club de noapte. Echipa care a câștigat a primit de la organizatorii evenimentului bilete gratuite pentru următorul spectacol.

Tragedie pe DN1. Doi șoferi de tir s-au ciocnit frontal pe când încercau să intre în singura toaletă a benzinăriei Petrom de la Km 104, situație care s-a soldat cu lovituri și agresiuni verbale extrem de grave. Poliția a intervenit în timp record la fața locului, arestând urgent pe cei doi indivizi implicați în coliziune, iar trei martori oculari aflați la pisoare au fost duși la secție pentru declarații.

La Cluj, jandarmeria orașului a primit ajutorul poliției rutiere și a două unități antitero pentru a controla miile de creștini dezlănțuiți de la catedrala ortodoxă, adunați aici pentru a atinge moaștele Prea Sfintei Filofteia. Luptele de stradă au pornit de la două octogenare care au încercat să se bage în față pe motiv că nu mai au mult de trăit. Organele de ordine au intervenit prompt punându-le cătușele și culcându-le la pământ împreună cu alte câteva zeci de evlavioși care se aflau în apropiere. Au urmat o serie de proteste din partea populației civile, la care jandarmeria a răspuns cu gaze lacrimogene, lovituri de baston și focuri de avertizare. Înalt Prea Sfinția Sa Mitropolitul Ardealului a ieșit în stradă pentru a calma spiritele, dar în câteva minute a dispărut fără urmă, iar singura informație obținută de reporterii noștri de la un polițist de sector a fost, cităm "Popa a încurcat-o. E la bulău."

În continuare Meteo:

Stimați telespectatori, oameni buni, iubiții mei, pentru numele lui Dumnezeu! Es-te po-lei pe stra-dă. V-am spus și ieri și alaltăieri și în fiecare zi de două luni încoace. Poleiul ne pândește de peste tot. Nu mai circulați cu mașina, nu mai călcați pământul cu picioarele. Nu mai ieșiți din casă, toată lumea dă vina pe autorități, dar nimeni nu-și dă seama că un pas greșit duce la ruperi de ligamente, capete sparte, paralizie și bineînțeles moarte. Și apoi tot voi protestați și vreți despăgubiri. Eu sincer nu vă mai înțeleg și în curând voi renunța să-mi bat gura de pomană.
Într-adevăr, zic gurile rele, mai ales cele de la INMH, că mâine temperatura nu scade sub 10 grade la umbră, avem cer senin iar vântul nu bate, dar eu vă avertizez să nu puneți botul la tot ce auziți. Situația e foarte simplă: dacă un nebun udă trotuarul cu furtunul, sau pune gheață pisată sau unge cu săpun, că așa i se năzare lui, că e nebun, imediat scade coeficientul de frecare și piciorul alunecă, deci șanse foarte mari de accident. Stați mai bine în pat, beți apă de la robinet și nu mâncați pentru că vi se termină proviziile și nimeni nu se riscă să vă aducă altele, ascultați ce vă spun măcar acum în ceasul al doisprezecelea. Dacă totuși trebuie să ieșiți în stradă, mergeți în patru labe, e singura scăpare, ați văzut vreo vacă să se împiedice? N-ați văzut. Așadar, mergeți ca vacile, în coloană, liniștiți, chiar și la lucru dacă șeful face o tragedie din asta, și totul va fi bine. La revedere!

Stimați telespectatori, acestea au fost cele mai importante știri ale serii. Urmează filmul „Deveșelu – începutul celui de-al treilea război mondial”, regia Șerban Puiu.
Vă dorim vizionare plăcută și o seară frumoasă!


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!