poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1577 .



Diversiunea unui gibon
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2012-11-18  |     | 



Pe planeta Porcinatto una dintre cele mai controversate planete din Univers exista tărâmul gibonului Cromozom. El era ajutat să mențină teroarea în zonă fiind ajutat de gibonul Baroc și gorilele: Ina și Serena. În fiecare săptămână le aduna pe cele trei maimuțe și le spunea răspicat:
-Ați văzut cine are pe lume mult noroc? Sunt un conducător de când eram mai micuț, când eu apar toți se agită, o iau urgent din loc. Am creier pentru trei generații în cutiuță. Azi, mâine și în viitor vă dau povețe, sunt un mare înțelept, mult iubit de acest popor. Știu pe lume care este calea voastră dreaptă. Voi trebuie să vă uitați la mine ca la o icoană. Dacă stau și gândesc bine sunt un șef înnascut chiar dacă mai am și o toană. Acum trebuie să arestați pe urangutanul Givetto care mi-a mâncat toate bananele din zonă. Se agită ca un urecheat , cred că are nevoie urgent de o bonă. Vracii mi-au hărăzit că eu voi stăpânii toată planeta. Mă încurcă acest tembel și îmi scade pe ecran ștacheta. Îl băgăm la închisoare după care îl eliberez, am să fiu considerat un erou. Ce credeți de acest scenariu? Acum eu nu vorbesc aiurea, chiar nu delirez. Gibonul Baroc cel care se scărpina la fund având același tic din vremurile arhaice, îl aprobă calm:
-Este un scenariu excelent, măi Cromozom, dragă. Noi aici te ascultăm și vom da știrea la lumea întreagă. Spunem că Givetto a adus prejudicii la imaginea planetei Porcinatto. A mâncat toate bananele și trebuie imediat de acest lucru să se dezvețe, să facă o pauză mică. Se scarpină mereu în cap și imaginea ne-o strică.
Gorila Serena lingându-se pe labe îl aprobă pe prietenul Baroc spunând:
-Dacă facem un scenariu de soi vom ajunge și la Cannes. Nu fiți la creier prea goi , nu mai mă încărcați de stres.
Gorila Ina spuse agitată:
- Vreau să îmi cumpăr o vilă, dar nu am o blană de leopard. Nu pot să dau fanteziei curs , nu are cine să îmi țină de cald. Givetto va tremura la zdup că este un fricos. Mă duc acasă la urangutan, îi dau blana de urs , iau tot de acolo ce îmi va fi de folos.
Cei trei se duc și arestează pe urangutanul Givetto. După trei zile sunt nevoiți să îl elibereze din cauza presiunilor făcute de maimuțele de pe planeta Jupuitto.
Givetto ieșind din închisoare le spuse maimuțelor:
-Pe urangutan dacă îl lovești în spate cu multe cuțite și iatagane, te scuipă direct în bot, singur își face dreptate. Eu sunt un urangutan, nu sunt papagal, nu mă sperie nici un gibon, nici chiar un val. Numai sufletul meu știe ce mi-au făcut trădătorii. Pretenii care mă iubesc să fie atenți când vin vânătorii.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!