poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2026 .



Esec.
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [reeaphx ]

2011-11-17  |     | 



E intuneric afara..desculta,dezbracata merg pe strada verticala si esecul meu merge cu mine.Cauta cu mine, simte cu mine, gusta cu mine, miroase cu mine, aude cu mine.
Esecul ajunge in fata unui turn cu cuburi suprapuse.intra pe usa turnului intr'un hol, si la sfarsitul holului o alta usa, de data asta mai mica, intra.O camera mica de tot, cat sa intre Esecul in ea,cu un singur buton.Esecul apasa.Esecul simte cum camera il duce foarte jos brusc.Esecul ajunge acasa.Esecul descuie usa, intra si se zbenguie prin casa ca o minge aruncandu'si tenesii in doua directii.Da drumu la muzica,in boxe o melodie sacadata.Fara ritm si fara refren.Fiecare nota il transforma.Esecul se topeste si ia forma lichida, se revarsa in cada si da drumu la apa.Apa da pe afara si Esecul o lasa sa curga, e calduta.
Apa da pe afara si curge in toata casa pana cand Esecul simte apa pana la sani.Esecul scoate calm dopul de la casa.si se duce si se intinde pe patul ud.In dreptul patului are doua gaurele, cam la fel de mari ca ochii, si la aceasi distanta una de alta.Se uita prin ele.
Tu esti in camera ta luminata, cu peretii albi.Nu e niciun bec, nicio fereastra, nicio raza de soare.Tu esti castigatorul suprem.Tu ai castigat totul.Tu esti egoist,pentru ca atunci cand cineva castiga..altcineva pierde.Stai culcat pe tavan si razi si golul tau rade cu tine.Golul se simte privit si isi ia o atitudine nonsalanta.Isi inghite rasul.Se simte superior.Il simt.Nu pot sa'l ating..nu pot sa intru in camera lui fara usi.Camera lui e goala.Doar gaurele astea doua prin care privesc.
La inceput mi sa parut ca e plina camera asta a ta, si ca era viu colorata asa..Dupa o vreme mi'am dat seama ca a fost goala tot timpul,doar eu imi doream sa fie plina.Golul asta incepe sa ma plictiseasca.Ba chiar ma oftica.Si pentru ca eu sunt esecul, pot sa controlez lumea mea esuata.Pot sa fac ce vreau eu din tine.Dar nu o sa fac asta.Nu o sa iti dau satisfactia asta.In momentul asta eu pot sa te fac sa dispari.
Imi scot sosetele din picioare si astup gaurelele prin care m'am uitat la tine.Eu nu exist pentru lumea care ma vede.Eu exist pentru lumea care ma priveste.Si mi'am amintit ca vroiam sa'ti mai zic ceva,degeaba, oricum nu auzeai, si am scos sosetele si m'am uitat si nu mai erai.De fapt, cred ca nu ai fost niciodata acolo, doar eu imi doream sa fi fost.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!