poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 826 .



Roman adolescentin
proză [ ]
Capitol I

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [micascriitoare ]

2011-08-21  |     | 



Eu ma numesc Chloe.Sunt o fata cu parul castaniu si ochii capriu.Este o zi minunata de sambata cam pe terminate dar totusi,in sfarsit weekend.Stau cu creionul in mana si jurnalul pe picior gandindu-ma ce as putea scrie si de data aceasta. ’’O,la naiba ! N-am facut nimic toata ziua. Am stat si am lenevit ! ’’. Un zgomot se aude. Pasi repezi si mici se indreapta catre usa din camera mea.Se deschide incetisor si un miros imbietor navaleste inauntru.
-Mai stai mult sa scrii in jurnalul ala ?
-Mama !
-Haide jos la masa !
-Putina intimitate, te rog !
Ea era mama, grijulie si nerabdatoare ca deobicei.Pe mama o chema Rose.Ma indopa seara cu tot felu de mancaruri gatite.Sincer o iubeam pe mama cu toata dragostea mea , dar inlocuirea tatalui meu cu un nemernic....Rick....M-a facut sa imi pierd increderea in ea.
Cobor la cina.Carne de vita si cartofi pai.Stai putin.Cartofi pai !?
-Mama, stii ca nu pot manca asta !
-Atunci,fa-ti tu mancarea pe care o vrei.
-OK !
Ma duc si iau salata din frigider.Salata cu rosii, castraveti, ceapa si ardei. Mmmm... mai bun decat cartofii pai.Salata o fac cu putin ulei.Am auzit ca uleiul crud nu ingrasa,deci, cum orice adolescenta are problema cu kilogramele, il pot recomanda in orice salata. Si apropo :nu otet,doar lamaie. Pun salata intr-un bol pe masa si mananc. Mama se uita intrebator la mine :
-Doar atat mananci ?
-Da !raspund eu si in sinea mea imi zic ca nu ti-a fost de ajuns sa ma imbii cu cartofii pai ?Anyway¹...
Rick vine de la servici si se pune la masa.Cu cat tupeu avea, o ridica pe mama ca sa ii aduca paine. Paine la cartofi ?nu ma miram de burta pe care o avea.
Rick incepe subiect de discutie :curatenia in camera mea.Adica tupeistul acesta continua cu gura lui sa zica doar tampenii...Doream sa ma ridic de la masa dar cum mama pusese regula de a nu ne ridica inainte de a termina ultimul, am ramas.
-Cand ai sa-ti faci ordine in camera ta, domnisoara ?
Ma uit la el ingandurata si cu un zambet siret raspund :
-Maine !
Vreau sa zic ca la mine maine insemna NEVER².








1.Anyway-Oricum.
2.Never- Niciodata.

Urc in camera. Era ora 20.03.Ce puteam sa fac pana diseara ? Iau telefonul si incep (ca deobicei).Prima in lista :ABBY JENSEN. O sun si vorbim vreo jumatate de ora despre Brandon. Apoi zece minute despre Ryan. Si tot asa despre toti baietii din echipa de football. Apoi o sun pe CAROLINE MATHEWS.Tot aceleasi discutii.Si pana pe la miezul noptii am intrat pe messenger si am vorbit cu Brandon. Vreau sa zic ca Ryan si Brandon erau baietii perfecti. Amandoi aratau ca doua stele cazute de pe cer

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!