poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1508 .



Falimentul din camera roz
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2011-07-02  |     | 



În camera roz din localitatea Pasadena s-au întâlnit speriați de ziua de mâine, șobolanul Șoco, gândacul Goby ,Furnica Fifa și paianjenul Pipo. Au fost anunțați că această cămăruță va fi făcută pulbere și desfințată ca atare. Rămânea doar ca să își facă bagajele cei 4 locatari și să plece unde văd cu ochii și ghidați de instinct.
Șobolanul Șoco le spuse clar:
-Mi-am pierdut locul meu cel stabil, cui îi mai trimit o poruncă? La creier acum sunt cam debil, nimeni nu îmi mai respectă a mea muncă. Plec acum din cămăruță și ajung iar la lumină. Nu am cai și nici căruță și pe umeri port o vină. Mă obișnuisem cu acest miros și îmi cunoșteam al meu sector.
Eu aici am fost un boss, la nimeni nu am fost dator. Puteți să crăpați de ciudă, gândaci, paianjeni, furnici uricioase.
Eu cu voi nu sunt nici o rudă, aici, în cămăruță am avut numai foloase. Am avut hrană și am fost mulțumit, voi nu ați fost prea importanți. Abia azi mi-am amintit că erați niște fuduli și ignoranți.
Gândacul Goby:
-Eu eram cel mai talentat actor, știați și voi dragi amici.
La o glumă de a mea, un banc bun, zău că erați praf, erați prea mici. Eu acum de o să mă supăr o să plec fără nici o ezitare. La idei geneiale eu vă întrec, toți sunteți într-o eroare. Dacă sunteți așa de nemaipomeniți ce căutați în această cămăruță? Niște proști, niște scrântiți fără creier în tărtăcuță. Camera asta este poluată, cine umblă prin gunoi? O ceată cam amploiată de idioți așa ca voi.
Furnica Fifa:
-Viața asta este o șulfă, am constatat mai demult. Peste tot bârfă și bârfă,, se strică tot ce este prea mult. Demnitatea voastră, ce-i aceea? A rămas doar o nălucă. Nu îți ști în viață aleea, ești terminat, ești pe ducă. Ai rămas aici din cauza lui, o omului, golanul. Pe scaun de o să mă sui, la toți o să vă stric planul. Nu îmi place zona asta, mai bine este la soare. Vă spun acum, ajunge! Basta!
Am să plec la țărm de mare. Suntem niște săraci lipiți, în această cameră pătrată. Niște proști, nu prea răzvrătiți, pe lumea asta nu prea curată. În viața asta murdară, aveți clipe de rahat. Acum este cald, este vara, dar visul vostrul este epuizat.
Paianjenul Pipo:
-Am grad mare de inteligență după ultimul sondaj. Aici este numai o demență, eu ofer pânza mea drept gaj. Ce de fițe faceți dragă, cine vă bagă în seamă? Mă încărcați acum de draci, îmi produceți iar o teamă.
Șobolanul Șobolanul Șoco își găsi un loc fără nici un ajutor iat paianjenul Pipo îi învălui pe gândac și furnică într-o pânză deasă și le spuse calm:
-Dacă mi-ați fost dușmani mie și v-ați luptat aiurea, în van, să te îmbeți cu o victorie este o prostie, niciodată în viață să nu îți faci dinainte un plan.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!