poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3312 .



ssst ! a început ședința
proză [ ]
Printre altele și mulțumiri
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [inocentiu ]

2010-10-26  |     | 



- Tovarășe Turcu, premiteți să vă informez: cadrele dedactice, aici aproape toate de față, deci nu pot zice că mințesc, nu mai fac absolut de loc chiar nimic. Mai bine de un an n-au mai dat nici un pestacol, nimic. Ce să mai zic de conferențe ori de activitate la universitatea poporală din sat. Nici n-au deschis-o și acum pe motiv că copiii intră în vacanță vreau s-o închidă. Zic că și ei trebuiește să intre în concediu, parcă n-ar fi toată ziua acolo. Nici planul de achiziții nu-l ajută în niciun fel. Copiii cumpără, e drept, caiete, gume și creioane dar nu duc ouă la cooperativă. Cine să-i învețe că pot zice că cea mai mare parte din părinți au o antitudine reto ogradă, de-abia pot fi lămuriți să facă contracte obligatorii la produse agricole ca cartofi, berbecuț, tăurași, de porci ce să mai vorbim, lipsesc, pot zice pe bună dreptate, cu desăvârșire.
- Tovarășe secretar, eu nu zic, până la proba contatrarie, că cele spuse de dumneata nu sunt juste. Dar trebuie să fim organizați. Scopul adunării generale de astăzi este altul. Deschide ședința și anunță ordinea de zi.

Niculiț, secretarul B.O.B.,om ca la cincizeci de ani, își scoase ochelarii, îi puse pe nas și, cu foaia de hârtie în dreptul ochilor, începu:
- Tovarăși, deschid ședința cu următoarea ordine de zi:
Punctul unu discutarea situației tovarășei Ana s...c...h...ul...Șuler, femeie de servici la școală care a făcut cerere de plecare în refege.
Punctul doi diverse.
Tovarăși propun ca tov. Turcu instructor la Comitetul Județean să conducă lucrările Adunării noastre Generale. Cine este de acord, cine este împotrivă, cine se ab țâne mulțumesc. Tovarășe Turcu vă rog să ne conduceți ședința, mulțumesc.
- Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Cei din ultimele bănci să poftească în față. Este loc destul.



va urma

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!