poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3826 .



Che Ghevara, criminalul zeificat!
proză [ ]
pagini întârziate de Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2010-03-13  |     | 



Felix Rodrigo, agentul CIA, cubanez la origine, care l-a capturat în Bolivia pe Che Guevara afirmă într-un interviu dat unui cotidian românesc:
,,Tinerii care îi poartă chipul pe tricou sunt ignoranți, uită că a fost un criminal!,,
Consimt că fiecare are dreptul de a trage cu pușca, dar nimeni nu are dreptul de a ucide, cu sau fără judecată! Viața este un dar divin, de aceea pământenii nu se pot substitui lui Dumnezeu, singurul judecător al speței numită viață!
Sute de milioane de vieți ucise în numele unei doctrine fanteziste și primitive, comunismul. Cu ce drept și-a luat comunismul libertatea de a ucide ? dreptul pumnului în gură. Criminalii! Aici se impune o precizare: într-un fel toți comuniștii au fost criminali, cei care au ucis mișelește au fost criminali de drept comun, cei care au teoretizat aberațiile dictaturii proletare și le-au cântat în strună au fost criminali morali. Vina le aparține în egală măsură. Dacă judecata de apoi ar avea loc mâine, mapamondul ar deveni un vast cimitir. Sărăcia din Rusia, China, Vietnam, estul Europei poate explica oarecum succesul trecător al unei orânduiri sclavagiste contemporane, comunismul, dar simpatiei unei părți a intelectualității franceze pentru un regim criminal, inuman nu îi găsesc nicio explicație. Dacă ar fi gustat Sartre și toată șleahta lui de comuniști francezi urină și fecale din gamela Pitești, dacă ar fi păpat bătaie la tălpi și testicule pe la Aiud, Gherla, Ocnele Mari, Târgușor și ar fi săpat prostește la Canal și-ar mai fi dorit oare totalitarismul comunist?
Niciodată nu-i târziu, dă-le Doamne și lor că noi am suferit destul!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!