poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 955 .



Punte generală de fundamentare în apocalipse
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-12-03  |     | 



Fragment din „Facerea de bine” de Atropa Belladona

Extras din" Biblia pentru copiii mari"
La început, a făcut Dumnezeu cerul și pământul. Făcând El astea pe întuneric, și-a cam băgat degetele-n ochi, a văzut că trebuie niște lumină și-a făcut-o.
Fiind mare luminație, a văzut că e pustiu și-a făcut plante, legume și alte zarzavaturi proaspete.
Apoi, a fost o pană de lumină și i-a venit ideea să facă luminători de rezervă, adică soare, lună, stele și, pentru orice eventualitate, pe Tesla și pe Edison.
Mai apoi, a făcut animale, păsări și gărgăuni pentru cârcotași.
În ziua a șasea, a făcut rachiul de mere și-a văzut Dumnezeu că e bun. De bun ce era, l-a umflat râsul și, ca să nu râdă așa, de unul singur, ca proasta-n târg, l-a făcut pe Adam și i-a respirat în nas, să aibă de cine râde. Atunci, Adam a deschis ochii, dar și gura și-a zis:
- Auzi, Tataie, da’ vreo respirație contra mahmurelii, n-ai?
De unde se deduce clar, că mai întâi n-a fost Cuvântul, ci mahmureala

Criterii sumare
Grijile îndoielii, speranțele, certitudinile, prezentul și viitorul.

În seria înnoirilor mele am adaptat strategia lui Alvin Toffler care a evitat șocul viitorului. Eu am evitat șocul înnoirilor pe care le-am dat în porții mici, în vorbe puține, din aproape în aproape, strategie pe care am numit-o: la foc mic.
Așa am creat punți de adaptare a cititorilor pentru lucrările proiectate în structuri independente numite „părți”, legate între ele.
Factorul fundamental introdus în ecuația schimbărilor a fost timpul, pe care l-am numit într-o lucrare globală chiar așa: Mica mea filozofie în universul acestor apocalipse. Fără să intrăm în alte amănunte (la care mă voi referi separat) tot registrul acestor apocalipse se împarte înainte de toate în două structuri: una terestră și alta celestă.

Clasificarea generală a apocalipselor

Reforme propuse de Magda Ciumac și Nicolae Guță
Se știe că toate apocalipsele au la bază o puzderie de criterii care dau uriașe discrepanțe între autori. Înainte de această puzderie de criterii există o clasificare generală de apocalipse: terestre și celeste. Afară de acestea a intervenit Magda Ciumac care vrea să facă o concordie între viață și moarte și Nicolae Guță care face concordie între muzica noastră clasică și manele. Dacă facem o similitudine, tot așa nu poate exista o mixtură între apocalipsele terestre și celeste. Este o făcătură contra naturii pe care n-am s-o iau în considerație indiferent de argumentele cu care vin reformatorii arătați.

Scumpa mea nepoată mătrăgunuțo
Îți scriu acum că-ți eram dator și pentru că tu-mi scrii foarte des și eu nu prea. Mea culpa și rămâne problema „care este”. Îți spun că nu fac nici un apropos ci e o simplă coincidență. Ești singura dintre nepoatele mele pe care nu o alint cu nume de flori gingașe, pentru că paradoxal, deși ești gingașe îți plac plantele otrăvitoare așa cum am mai discutat. Și pentru că ele ți-au făcut o imagine de trăznet, adică ai devenit supervedetă, las-o așa și iar rămâne problema…care este.
Þi-am promis că atunci când tu trimiți lumină din lumină pe pământ, te bag în peisaj și te fac coautoare. N-am făcut-o draga mea, pentru că neprihănită așa cum ești, nu știi ce încurcătură mi-ai făcut cu lumina ta din lumină pe care ai trimis-o pe pământ.
Nu-ți mai povestesc în detalii, decât te rog din sufletul acesta care mai este să citești următorul text din care te-am scos, ca să nu te bag în pericolul de pe pământ. Dacă voi în cer aveți un singur iad, aicea pe pământ există o puzderie fata moșului. Așa că te rog din nou, citește narația următoare numită: apocalipsa de tranziție.

Apocalipsa de tranziție( terestră și celestă)

Tratamentele discriminatorii și tragediile oamenilor din cer
strămutați forțat în universul agenției resurselor de energie electrică de pe pământ ( ANRE)
Circumstanțe terestre
Oamenii cerului își plăteau lumina dată de Dumnezeu, pe o rugăciune matinală, una nocturnă și cinci plecăciuni la alegere. Ajunși pe pământ, gangsterii ANRE îi obligă să plătească curentul discriminatoriu, adică la preț de cinci ori mai mare decât plătesc baronii industriali.
Aceștia și-au asigurat înainte de crize, vile somptuoase în insulele Virgine, Malibu, Gran Canaria și conturi grase , așa încât li se rupe de crizele în care am intrat, plastic vorbind, îi doare-n pix.
Ãștia, mult mai bogați decât regii care se mulțumeau cu o moșie, două și ceva podgorii, au câte douăzeci de domenii și merg în afaceri de la un sfert de țară în sus, cum este de exemplu marele Cocoș ( mă refer la bogății, că de călcat chiar și găina lui nu pretinde c-o mai calcă).
Când reprezentanții cerului s-au dus la grangurii, mahării ANRE-ului cu jalba-n proțap, n-au avut acces întrucât majoritatea erau puși să dea cu subsemnatul, și-au făcut niște goluri în economia națională de-ți vine să crezi că nu sunt sănătoși la cap.
I-au depistat Gâdea și oamenii lui cu salarii de 1,327 miliarde, iar pe alții cu pensii de 1,01miliarde lei, asta ce s-a descoperit, că restul…..

Apel la memorie
Recuperarea fraudelor? Nu, promovarea altora
Când l-am văzut pe flașnetar cum luase pe sticlă atitudine împotriva fraudelor din bugetul de stat, îmi venea să-l pup de bucurie. Dar mare fu dezamăgirea: înainte de televoting-ul actual, s-a răzgândit să-i bărbierească pe jupuitorii economiei naționale, a promis publicului tot pe sticlă că-i va păstra la nivelul actual, adică le va îngheța salariile(posturile) dând posibilitatea amărâților să ajungă și ei la acest nivel, adică să promoveze o altă fraudă.
Cu așa soluție va intra în istoria furturilor mondiale.
Bravo, bravo Stolo! Bine-ai făcut că te-ai retras. Știi tu de ce.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!