poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1589 .



superficialitate
proză [ ]
diferenta intre ceva profund si ceva superficial (cum e asta)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nessie.x ]

2009-11-14  |     | 



IUBÍRE, iubiri, s.f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. – V. iubi.

Ce este iubirea? Un cuvant in plus in dictionar. Probabil cel care a scris dictionarul nu stia ce sa adauge si s-a gandit sa introduca si notiunea de iubire.
“Faptul de a iubi.” Pe cine iubesti? Cand ii spui cuiva “te iubesc”, de ce ii zici? Desigur,oricine spune asta doar pentru a nu il rani pe celalalt, sau o face cu un scop anume. “Faptul de a se iubi.” Da. Posibil. Poate e singura forma de iubire existenta si materiala. “Sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus.” Si daca e pentru persoane de acelasi sex? Sentiment de dragoste.. Ce simti cand ii spui unei persoane “te iubesc?” Nimic special. E doar autosugestia, e o iluzie. Pentru ca noi, oamenii, nu iubim. Am fost creati astfel incat suntem rai. Natura umana e rea si dezolanta.

Si probabil o buna intrebare e ce inteleg eu prin iubire...
In primul rand, e ceva fals. E ca si cum omul ar avea un gol si Dumnezeu nu a avut cu ce sa ii umple, de aceea l-a carpit cu iubire. E ca si cum omul al fi un mar ionatan, ce arata urat pe dinafara, si iubirea este considerata apa care il stropeste ca sa arate mai frumos.
Cu alte cuvinte, iubirea nu exista.
Nu manifest,nu nutresc asemenea sentiment. Inca. Si daca voi rost aceste doua cuvinte, le voi rosti cu atata falsitate in glas, peste fiecare litera presarand atata ipocrizie, incat nu iti poti da seama daca e adevarat sau nu. Nu pot si nu Vreau.
Atasamente sordide fata de oameni care nu merita.


Cum poti sa atribui notiunea de iubire unor sentimente puerile? Nu cunosti un om decat de doua zile,dar tu tii la el enorm de mult si il iubesti nespus. Cum iti manifesti tu acea iubire? Omul nu e ghidat de sentimente, ci de instincte si dorinte. Tu nu saruti o persoana pentru ca o iubesti,ci pentru ca doresti asta. Creierul uman percepe acea comanda drept o dorinta nestavilita. Tu nu imbratisezi o persoana din iubire, ci pentru ca simti nevoia. Simti sa mai carpesti golul ala cu care ai fost creat. Simti ca vrei sa inlaturi ideea de a fi singur Nu ii spui unei persoane ca o iubesti pentru ca simti asta, ci pentru ca astepti ca si ea sa spuna acest lucru. Vrei sa auzi din gura ei “Si eu te iubesc!”, si asta pentru a vedea cum isi manifesta sentimentele fata de tine.

Cum poti sa ii spui unei persoane pe care nu o cunosti,pe care nu ai vazut-o in viata ta “te iubesc”? Omul este creat din masti... Fiecarui persoana ii dezvalui alta masca, si asta pentru ca ei te vor intr-un fel. Si tu le dai ceea ce vor, ca doar ai de castigat.
Nu pot. Nu vreau. Nu pot si nu vreau sa spun unei persoane ca o iubesc.
Nu merita sentimentele mele. Nu merita sa imi pese. Nu mi-a demonstrat nimeni ca merita. Sau aproape nimeni... Undeva exista persoane demne de sentimentele mele.

Inimi indoctrinate in notiunea de a iubi. Sentimente instinctuale invaluite in masca falsitatii. In concluzie, nu exista iubire. Si daca exista,ea moare.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!