poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3245 .



Gala Star, primul festival de one-man-show din Romania
presa [ ]
Lumea teatrala internationala se reuneste in Bacau

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [LauraH ]

2006-03-18  |     | 



Mai putin de trei saptamâni mai sunt pâna la debutul Galei Star la Bacau. Teatrul Municipal Bacovia organizeaza in perioada 31 martie - 6 aprilie un festival - concurs unic in spatiul cultural românesc, adresat actorilor cu posibilitati de expresie deosebite, protagonisti ai unor spectacole de tip one-man-show.

S-au inscris 40 de participanti din România, Republica Moldova si Franta, din care insa pentru concurs vor fi selectati doar 15. Dintre actorii Teatrului Municipal “Bacovia” au intrat in aceasta competitie Firuta Apetrei, Eliza Noemi Judeu, Viorel Baltag, Cristian Todica si Ciprian Cirstiuc.

Juriul de preselectie este format din Marius Zarafescu (MCC), Carmen Stanciu (ATF), Mircea Albulescu si Gabriel Dutu, directorul adjunct al Teatrului Municipal “Bacovia” si directorul Galei Star.

Festivalul are un buget de 3 miliarde ROL, bani asigurati de Primaria municipiului Bacau. Câstigatorul Marelui Premiu va primi o rasplata hollywood-iana. Pe lânga Trofeul “Gala Star”, realizat de sculptorul bacauan Eugen Ionescu, si 1000 de euro, acestuia i se va “planta” o stea cu numele sau in pavajul din fata Teatrului Municipal “Bacovia”.

Reusita Galei Star ar insemna pentru Teatrul Bacovia revenirea in atentia lumii teatrale nationale si internationale, dupa o lunga perioada de existenta in umbra.

Partenerii teatrului bacauan in organizarea festivalului sunt Institutul Cultural Francez, Institutul Cultural American, Institutul Cervantes, Societatea Româna de Radiodifiziune - Radio România Cultural, Gândul, România Literara, UNITER, Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru (Sectia româna), Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale”, Asociatia Betania si Trustul de Presa “Desteptarea”.



Marcel Iures, la Gala Star

In fiecare seara a festivalului, vor sustine recitaluri "hors concurs" artistii Virgil Ogasanu, Maia Morgenstern, Irina Movila, Ilie Gheorghe, Radu Gheorghe&Razvan Vasilescu, Horatiu Malaele si Marcel Iures.

Pe lânga show-urile din concurs, programul celor sapte zile de festival mai include work-shop-uri sustinute de Radu Gheorghe si dezbateri pe tema spectacolelor vizionate, la care vor participa elevi, actori si critici de teatru din tara.



Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Municipal „Bacovia“

“Gala Star este o alta treapta pe care Teatrul Bacovia trebuie sa o urce spre lumea teatrala nationala si internationala. Are menirea de a transforma municipiul Bacau intr-o cetate de scaun a actorului, sa uneasca actorii atât din tara, cât si din strainatate. Sper ca pe perioada Galei sa vedem cât mai multe spectacole one-man-show, acest festival adresându-se clar si strict actorului, si nu regizorului. Speram sa aiba un impact puternic in lumea teatrala internationala”.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!