poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2020 .



Eveniment editorial Tritonic la Cluj- 4 mai
presa [ ]
Invitatie la lansari de carti

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [apetria ]

2010-04-27  |     | 



Tritonic Grup Editorial vă invită marți, 4 mai, la o prezentare a cărții “Parfumul văduvei negre”, de Oana Stoica Mujea, urmată de o dezbatere pe tema romanului polițist românesc contemporan și lansarea cărții “Zilele mele cu Renata”, de Alexandru Petria. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19,00, în Irish&Music Pub din Cluj Napoca.

Parfumul vaduvei negre este o carte a cărei acțiune se petrece la un an după cea din Indicii anatomice, primul roman polițist al Oanei Stoica Mujea: Când Iolanda Știreanu este anunțată că doi dintre ziariștii importanți ai țării – Andrei Bădin și Victor Ciutacu – au pus mâna pe niște documente ce ar putea răsturna Guvernul, își dă seama că e singura care îi poate ține în viață. Asta dacă nu e deja prea târziu. Ziariști, bloggeri, ba chiar și președintele, ajung personaje principale pe scena crimei. Dacă citiți cu atenție - printre rânduri, veți regăsi chiar și un personaj din peisajul autohton clujean, gazda evenimentului nostru, Andrei Crivăț.

După lansare, pentru dezbaterea pe tema romanului polițist românesc contemporan, vor fi prezenți și alți autori ai romanelor polițiste apărute la editura Tritonic: George Arion, Ivona Boitan și Bogdan Hrib.

George Arion a primit numeroase premii, trei dintre ele fiind oferite de Uniunea Scriitorilor și a scris nu doar romane polițiste, eseistică, publicistică și teatru ci și scenariile unor filme polițiste precum: Atac în bibliotecă (prima dintre cărțile apărute la editura Tritonic în colecția Crime Scene), Enigmele se explică în zori și scenariul pentru serialul tv în zece episoade Detectiv fără voie (transpus în cursul anului trecut într-un roman polițist de 560 de pagini). Cele mai recente romane polițiste ale autorului sunt Crime sofisticate și Cameleon dar și thrillerul Șah la rege .

Bogdan Hrib a debutat cu romanul polițist Filiera grecească, continuând cu un roman istoric scris împreună cu istoricul Răzvan Dolea, Blestemul manuscrisului și Somalia, Mon Amour , o poveste de dragoste dar și o carte de suspans care oferă multe detalii necunosute marelui public.

Ivona Boitan, autoarea romanului polițist Hoții de timp, a lucrat ca scenarist la prima ediție a Big Brother, a inițiat rubrica Top Rușinică, pe care a și scris-o în primul sezon. În prezent este scenarist la emisiunea Happy Hour de la Pro Tv. A debutat cu romanul “Cu sânge rece și albastru”, apărut la Editura Tritonic în august 2008.

În cea de-a doua parte a evenimentului, în prezența autorului Alexandru Petria, va fi prezentat romanul Zilele mele cu Renata , roman apărut în această lună în colecția LIT a Editurii Tritonic.

Este un roman șocant, scris cu vervă, despre prietenie și trădare, despre maturizare, unde sexul și nașterea literaturii au un rol central. În coctailul exploziv al volumului apare ca temă și religia, fostul patriarh Teoctist este criticat pentru colaborarea cu regimul comunist, iar “Bâlciul Religios de Cioante”- moaștele de sfinți “scoase la aerisit” des, ca “marketing bisericesc” – este prezentat în termeni corozivi. Alexandru Petria nu se teme să ia în vizor lucruri pe care alții le consideră intangibile.

Irish&Music Pub, Str. Horea, nr.5, Cluj Napoca

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!