poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1753 .



1.20 - El face TOT ce vrea
personale [ ]
mesaje pe net

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cristianas ]

2007-05-30  |     | 



Poți asculta de Dumnezeu- dacă îți dă El Harul să asculți
- Căci Domnul VREA că TOÞI oameni să fie mântuiti și la cunoștința adevărului să vină (l Timotei 2.4)
- Nu este voia Tatălui vostru din ceruri să piară unul măcar din acești micuți. (Matei 18.14).
- Dumnezeu a închis pe TOÞI oamenii în neascultare
ca să aibă îndurare de TOÞI. (Romani11.32)
- Harul lui Dumnezeu aduce mântuire pentru TOÞI oamenii. (Tit 2.11).
- Domnul dorește că nici unul să nu piară, ci TOÞI să vină la pocăință. (II Petru 3.9).

- Dacă oile și caprele ar fi oameni- afirmațiile de mai sus ar fi false- pentru că ar însemna că Domnul de fapt nu a vrut ca toți să se mântuiască- din moment ce nu i-ar fi mântuit pe toți.
Afirmația biblică. -” Domnul nostru face tot ce vrea- nu înseamnă, cum am găsit în doctrina baptistă- face tot ce-i trăznește prin cap- chiar și așa, nu-i pot “trăzni prin cap” decât- iubire, sfințenie, dreptate, milă- și acelea la nivel absolut, și nu nelegiuiri.
- înseamnă că El aduce la îndeplinire, înfăptuiește tot ceea ce gândește.
Iov 23.13 Dar hotărârea Lui este luată, cine i se va împotrivi? Ce-I dorește sufletul, aceea face.
Psalmii 33.9 Căci El zice, și se face; poruncește și ce poruncește ia ființă.
Psalmii 115.3 Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.

Totuși Scriptura spune că El a hotărât pe unii mai dinainte pentru pierzare, niște “vase ale mâniei”, făcute pentru ocară. Dacă ar fi niște indivizi umani hotărâți pentru pierzare - înseamnă că El nu vrea ca toți oamenii să se mântuiască- din moment ce a făcut pe unii pentru distrugere.
Dar dacă înțelegem, prin Duhul Sfânt- că unii predestinați pentru ocara, pentru pierzare- sunt o parte din fiecare om, firea pământească, omul vechi făcut după codul genetic al păcatului- atunci nu mai este contradicție.
Domnul vrea și face ca toți să se mântuiască- dar nu în întregime- nimic necurat nu va intra în Împărăție - El nu vrea să se mântuiască firea pământească din om- ci numai firea duhovnicească, “născută din nou”, din Dumnezeu.
Vrea că toți indivizii umani să se mântuiască- dar dezbrăcați de partea păcătoasă din ei - și asta este ceea ce face- căci El este cel care lucrează- atât voința cât și înfăptuirea.

3 Ioan 1.11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu:
1 Ioan 3.9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
I Ioan 1.6 Oricine rămâne în El, nu păcătuiește;
I Ioan 1.7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cine trăiește în neprihănire, este neprihănit, cum El însuși este neprihănit.

I Ioan 1.6b- oricine păcătuiește, nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.
3 Ioan 1.11b - cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu.
I Ioan 1.8b- Cine păcătuiește, este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început.
I Ioan 1.10-- Oricine nu trăiește în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său
I Ioan 1.14 - cine nu iubește pe fratele său, rămâne în moarte. 15 Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că nici un ucigaș n-are viață veșnică rămânând în el.

I Ioan1.10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului.

Frate, care citești- tu păcatuiești, faci răul, urăști pe fratele tău atât de mult încât să-l trimiți să ardă în iad- ?
Dacă spui nu- contrazici afirmațiile lui Dumnezeu care spune în Scriptură că toți oamenii păcatuiesc, fac răul și sunt ucigași- pentru că Iacov 2.10 cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.- a călcat toată Legea.- asta înseamnă că toți oamenii sunt copii diavolului - adică ai neființei, toți sunt căzuți prin ruptura din Adam- creați după codul genetic al păcatului- dar asta numai în firea lor pământească.
A venit Hristos, a îmbrăcat firea pământească, a luat păcatul lumii asupra Sa, a răstignit firea pământească în trupul Său, a omorât omul vechi
- și a înviat în om firea cerească, a “născut de Sus” “omul nou” și va întoarce în Cer ceea ce s-a coborât din Cer- la a doua Venire
În acest moment în fiecare individ uman un copil al lui Dumnezeu crește alături de un copil al diavolului,
Mântuirea nu este instantanee- pe loc să dezbrăcăm omul vechi, să ne golim de firea pământească și pe loc să fim îmbrăcați în omul nou, făcuți părtași firii dumnezeiești.
- este un proces continuu de sublimare- ce este muritor în noi va fi înghițit de viață- până la sfârșitul timpului- până la “seceriș” când fiecare va fi Judecat- sfințenia arzătoare a firii cerești va arde întunericul firii păcătoase.
Este un proces continuu de răstignire, de golire a firii pământești, concomitent cu procesul de creștere, de umplere cu firea duhovnicească.
Este sfințirea continuă a Numelui lui Dumnezeu în om care sublimează pământul, ruptura, blestemul, păcatul, întunericul, moartea, neființa din fiecare suflet uman.
Nașterea este un proces pe care nu-l lucrează cel care se naște.
Dumnezeu lucrează “nașterea din nou”, trans-generarea, schimbarea codului genetic în fiecare om- El îl vindecă pe cel bolnav de păcat, îl VINDECÃ, nu-l va tortura pentru că este bolnav.
Suntem în procesul de vindecare, vindecați în devenire, mântuiți în devenire.
cu dragoste cristiana
p.s.”omul vechi” din sufletul meu încă se manifestă- sunt la fel de bolnavă de ură ca orice om, încă judec pe frații mei cu răutate
- dar prin omul nou am înțeles sensul divin al cuvintelor divine - pe care voi încă le înțelegeti prin întunericul care locuiește în voi și despre care credeți că ar fi lumină.
Când va vrea Dumnezeu să vă deschidă și vouă ochii, amintiți-vă și de viermele care v-a spus mai dinainte ce înseamnă vederea.

Ioan 12.32 și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii.- adică pe aceia pe care Tatăl mi i-a dat (iar Tatăl vrea ca toți să se mântuiască)-- voi atrage la Mine “omul nou”, firea dumnezeiască, “rămășița” divină, cei chemați să iasă afară- ecclesia- din fiecare individ uman.
Isaia 1.18 -Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul.
De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe că zăpada;
de vor fi roșii ca purpura, se vor face albe ca lâna.
- de vor fi păcatele voastre cum este sângele- Eu le voi face albe ca laptele

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!