poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1766 .



Numărătoarea inversă a început!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2006-12-09  |     | 





Începe numărătoarea inversă! Zece, nouă, opt… trei, doi, unu, zero… „Bine-ați venit în 2007! „
Dacă în urmă cu câteva secunde erați într-o Românie ce nu era în Uniunea Europeană, acum: „Bine ați intrat în marea familie a Uniunii”. Dacă vom fi bine primiți sau nu, rămâne de văzut…! Acest număr al revistei prinde tocmai această schimbare. Dacă până la 31 decembrie 2006 nu eram într-o „Europă Unită”, începând din 2007 vom fi într-o familie mai mare… Sper să nu se întâmple același lucru care se întâmplă de obicei și într-o familie numeroasă, unde, fiecare gură în plus, înseamnă tăierea de la porție a celorlalți. Intrarea noastră în Uniune este înfăptuită deja, dar acest lucru nu înseamnă că ne-am și integrat. Cel din urmă lucru îl vom face într-un timp mai îndelungat, iar… adaptarea ține de voința noastră și regulile sunt clare, unice peste tot și pentru toți. În acest moment îmi trec prin minte multe… Acest Crăciun 2006 și sfârșit de An le sărbătorim într-un fel anume, dar oare cum va fi celălalt? Vom mai avea pe mese bucăți din carnea proaspătă din porcul bunicilor și vom putea bea o țuică fiartă la ritualul făcut de Crăciun, cum o făceam și până în 2007?
Nu vom putea știi, dar un lucru vă pot spune eu, stimați cititori.
Ca și alte țări ce sunt deja în Uniune, tradiția a prins alte forme, urmărindu-se ca efectul acestora să nu-și piardă din amploare, reușind chiar să se și integreze in normele cerute de aceștia, dar să-și mențină și tradițiile.
Și în ziua de astăzi, în Germania se mai sacrifică porci de Crăciun și se fac bucatele tradiționale, chiar dacă porcul nu mai este crescut de țărani, ci de ferme, iar condițiile de igienă sunt mult mai bune. Printr-o simplă alegere poți avea animalul dorit și în câteva momente îl ai deja în mașină, sacrificat. De aici, te privește, îl poți tranșa așa cum dorești, servindu-l de sărbători, împreună cu cei dragi.
Nu e chiar atât de rău! Știți și dumneavoastră că: „nici dracu’ nu e atât de negru, pe cât îl face omul”.
Ce va fi? Cum va fi? Rămâne să vedem, iar asta începând chiar din prima secundă a anului 2007. Acum, nu-mi rămâne de făcut decât să sper, alături de dumneavoastră că va fi mai bine și să vă urez un călduros LA MULÞI BUNI (B)ANI!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!