poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2274 .



Domul din Koln
personale [ ]
157 de metri spre cer.....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2006-08-18  |     | 



Dacă ar fi să treceți prin Koln, nu uitați să vizitați această capodoperă a Germaniei-DOMUL
Locul unde acum se află Domul a fost în trecut locul unde se adunau primii creștini din Koln. Prima biserică construită în acest loc este pentru prima dată pomenită în anul 870. Această biserică, cu numai mici modificări a existat până în secolul al XIII-lea.
După ce în anul 1164 au fost aduse moaștele celor TREI CRAI în Koln, de Părintele Rainald von Dassel, vechiul Dom nu mai era doar o biserică obișnuită, devenise una dintre cele mai importante puncte pentru pelerini, iar înainte de a se construii Domul gotic în 1248, biserica veche a trebuit să cedeze locul.
Moaștele vechilor preoți Philip von Heinsberg sau sfinți ca: Irmgardis și ale celor Trei Crai au fost mutate în clădirea nouă. Până în anul 1530 au fost ridicate două nivele ale turnului din sud, dar lipsa banilor și dezinteresul a dus la întreruperea lucrărilor. În 1794 au intrat trupele revoluționare în Koln alungând oamenii bisericii, apoi Domul a fost folosit pentru scopuri diferite, inclusiv ca depozit.
Doar în anul 1801 a fost din nou proclamat ca biserică. În toți acești ani s-au găsit tot mai mulți simpatizanți. Cu multă dragoste și respect pentru arhitectură s-au făcut eforturi mari, ca în anul 1842 să se continue lucrarea. Arhitectura s-a preluat din planurile vechi, dar se construia cu o tehnologie nouă. În 1880 au fost terminate turnurile după mai multe secole de muncă.
În al II-lea război mondial, Domul a fost lovit de 14 bombe, dar a rezistat. Renovările continuă și în ziua de azi. Nici vremea nici timpul nu trec pe lângă acastă clădire superbă din toate punctele de vedere, fără să-și lase urmele.
O clădire unde s-a lucrat mai bine de 650 de ani și unde putem spune că este cu adevărat istorie. O istorie reală, ce se înalță măreț la peste 150 m.
Ionela van Rees-Zota & Christian Geltsch

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!