poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1452 .



Mâncătorii de Biserici
personale [ ]
Salvați Biserica- până nu este prea târziu !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-06-26  |     | 



La început a fost Biserica Armenească. Girafa ridicată lângă aceasta îi depășește cu mult turlele, obturează total această Biserică.
A urmat apoi Catedrala Sfântul Iosif. O altă măgăoaie este planificată- și realizată- încetul cu încetul.Nu contează minciunile primarilor. Porcăria este construită- în ciuda tuturor promisiunilor, în ciuda tuturor minciunilor.
O Biserică este prin excelență un spațiu spiritual, un spațiu eclezial. Este un loc al gândului, al legăturii nemărginite între omenesc și Divinitate. Nu ne putem imagina Domul din Koln, Notre Dame sau Sfântul Petru cu o măgăoaie stupidă de birouri lângă ele. Este urât. Este indecent.
Nu contează în România. Firma cu nume predestinat- Millenium- are o plăcere ciudată de a construi lângă Biserici, de a le obtura. Ceaușescu le demola sau le muta în spatele blocurilor. Această firmă sinistră construiește porcării în fața Bisericilor.
Sunt curios de ce nu poate apărea o lege prin care spațiul de 100 m în jurul Bisericilor să fie cedat acestora. De ce vor trebui construite aceste oribilități exact lângă Biserici și nu în cartierele mărginașe, în locul căsuțelor de paiantă.
Hidoșenia de lângă Biserica Armenească este elocventă pentru cât îi duce mintea pe cei de la Millenium. Nu se potrivește cu absolut nimic din jur- arhitectul care a dat aprobarea pentru așa ceva ar trebui trimis să curețe vase la bucătărie. E pur și simplu un bloc mare și urât care acoperă Biserica. În ce scop ? De ce trebuia construit neapărat acolo și nu pe cele n terenuri virane din zonă- cum ar fi, de exemplu pe "parcarea" de vizavi ?
Cine ține în brațe firma Millenium ? Ce interese obscure se ascund în spatele acestor mâncători de Biserici ?
Monseniorul Robu își face Mea Culpa într-un text afișat la Sfântul Iosif. Acești "milenari" i-au cumpărat arhitectul- pe profesorul Cișmigiu- cel care i-a indus în eroare- în mod cu totul mișelesc- pe niște oameni care au avut încredere în el. Iar apoi, când și-au retras acceptul, glasurile lor nu au mai fost auzite. Pentru că Bucureștiul are așa o mare nevoie de birouri încât ele trebuiesc construite chiar lângă Biserici. Sau peste, dacă se poate.
Totul este de vânzare în România. Conștiințe, cultură, totul.
Salvați Biserica ! Indiferent de rit, indiferent de cât de mult ne place un cult sau altul, cei de la Millenium trebuie opriți acum !

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!