poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1089 .



solilocviu
personale [ ]
chimia matematicilor neexplicate

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2009-03-14  |     | 



Știm noi ce vrem?
Tu știi ce vrei?
Eu știu ce vreau?
Cu mine lucrurile sunt mai simple, pentru că mi-ai dat timp dar și motive sa reflectez.
Diferenta între noi este că eu îți spun la ce și cum gândesc, pe când tu nu îmi spui mai nimic.
Îti este mai ușor să imbraci "mantia" celui care nu e sigur pe ce simte, cu toate ca deja pentru tine lucrurile sunt clare
Este plăcut să ai în preajmă pe unul ca mine pentru că nu este plictiseală și îți dă și posibilitatea să-ți exersezi "abilitatile". Totodata e un substitut interesant al ieșirilor în orb in VR. Asta nu înseamnă că nu o mai comiți dar ceva mai rar. Un timp ți-am ocupat spațiul de ieșire dar a venit vremea să încerci să mă ții în "curs firesc" iar tu să ieși in VR la pierdere de vreme, sau poate la o eventualitate feminină plăcută.
Am sa inchei ce am inceput să scriu pentru că am o obligație față de coauor. Nu neg ca îmi place să o fac dar este foarte greu și adesea mă suspectez că îmi place să sufăr așa.
Încerc să observ și să înțeleg cum funcționează acest gen. Cu tot liberalismul meu, fac eforturi mari. în existenta ta există trasată o delimitare justificativă între un gen de relație și alt fel.
De principiu, în ceeace te privește, sunt câteva alternative:
PLUS-MINUS ar fi aspectul oficial care îți asigură liniște materială și un oarecare echilibru și refugiu în caz de nesiguranță în altă variantă.
PLUS-minus este o alternativa pe care o refuzi conceptual, cu toate că, știi că poate apare. Din motive de liniște interioară nu vrei să te gândești (si poate bine faci;la asta te vei gândi ...atunci)
Fără îndoială că, în cazul în care vei avea siguranța că această alternativă se materializează, vei lupta dar vei ierta. Siguranța liniștii tale va acumula un ascendent și vei dobândi și mai multă ...să-i zicem libertate în opțiuni.
Sa nu uiti însă că, PLUSUL poate simți că acel minus poate fi un alt MINUS, așa cum și l-a dorit, dar nu știa cu exactitate.
MINUS-minus este o alternativă suficient susținută de trecut și mai ales, oarecum tolerată, de PLUS. Năravul nu este o eroare ci o realitate. Să fie doar un șerbet cu apă rece sau e mai mult decât atât.
Conceptual accepți ecuatia MINUS-minus, fără să ai rezerve spunându-ți liniștitor că e altceva dar de fapt e același lucru cu o relație în ecuație, eventuala, MINUS-plus.
Nu te îndemn și nu te sfătuiesc la vre-o rezolvare într-un anume sistem a acestor situații.
Problema cea mare este că stabilitatea în relatia PLUS-MINUS este realizată pe baze de rațiune și atât.
Trebuie salvate niște aparențe și acoperite anumite valențe pe care nu ți le neagă nimeni. Căldura unui cămin este necesară pentru viitorul element al unei noi ecuații.
Din punct de vedere al valențelor acelui MINUS, plus este încă în echilibru pentru că preferă această stabilitate în detrimentul altei alternative. În fapt chiar îi poate conveni pentru cî există și posibilitatea reluării unei ecuații PLUS-MINUS-minus. În acest gen de ecuație ai grijî ca totul să-ți fie sub control și să se petreacă cât mai accidental.
Interferența MINUS -plus nici nu o ai în nici un fel de aproximări. Ce ar putea determina o asemenea alternativă?
Nimic! Asta ar putea să-ți aducă un plus de griji și pentru ce? Daca pui in ecuație PLUS-MINUS; MINUS-minus; PLUS-MINUS-minus, în oponență cu acel banal MINUS-plus, constați că rezultă un coeficient de instabilitate și de nesiguranță, atât teluric cât și ancestral. Rațiunea iți spune că, de la o vreme, ai comis o oarecare instabilitate în apartenența MINUS-plus. De fapt nu este decât ceva generat de nevoia de oarecare confort intelectual, care alimentează, pe deasupra, și o oarecare vanitate specifică. Voi onora contractul până la final. Nu te strădui să realizezi o aparență care nu are sorginte.
Lasă lucrurile așa cum sunt. Nu te mai preseaza nimeni!Nu vezi asta?
Probabil ca nici nu vei mai observa vre-o antenă sau flux. Sunt fără valență, am rămas elementul primar, indivizibil în acceleratorul care nu este sub nici un control.
Finalul acestor reacții necontrolabile nu pot fi decât niste găuri negre ce pot apare, înghiți și dispare fără explicații, fără alte urmări.
Asta este această chimie a matematicilor neexplicate.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!