poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1299 .



metAMOURfoze
personale [ ]
frumoasa, cordul și bestia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Infinihil ]

2008-02-19  |     | 



Femeia - Adagio. Cu aere. Aer blazat. Aer impudic. Aer dominant. Aer doritor de sufocare. Aer răutăcios. Aere de pisică, de copil, de moarte, de înviere, într-un singur mare aer. Aer supranatural. Femeia doare. "A durea nu poate avea ca subiect o persoană sau o ființă". Femeia sfidează definițiile cu tendințe de sinucidere. Femeia e aeriană, înaripată-n tălpi. Femeia nu-și uzează tălpile pe asfalt, femeia și le uzează pe ei. Femeia se scandalizează, sensibilă, dar mai mult scandalizează. Are gust. Are degete. Are buze, are limbă. Are găuri. Aerisite.

Inima - Patetico. E supusă dezbrăcării. Albă-ca-zăpada, gri-ca-frunzele, galbenă-ca-nisipul, verde ca începuturile. Inima e sezonieră. Inima cade. Inima e casantă. Se vrea ascultată, neascultătoarea. Inima se lasă strânsă în pălmi străine. Inima se reconstituie cu degete și cuvinte. Inima, ca și femeia, are gust. Gustul depravării, de unde se nasc ororile când supusă la singurătate. Inima e în mijloc. Inima are propria ei cavitate în femeie și bărbat. Inima se uită la noi.

Bărbatul - Allegro ma non troppo. În mod egal al spiritelor și al animalelor. Non-domestic. Caută nebunia în interior, o găsește la exterior. Aparent impresionabil. Expert în a nu face copii, în teluric și astral și în arta sufletului. La fel de înțelept la etajul 1 sau subteran. O metaforă militară. Soldatul luptă. Înfige steaguri. Primește decorații. Gonește flotele de sinucidere din femeie. Are lumina. Din tranșee, de la capătul tunelului, de la capătul sicriului. Din ochi în ochi.

Femeia-Inima-Bărbatul - Agitato Appassionato. O simfonie complexă de cărnuri și minți. A nu exista în altă ordine, combinații, forme, culori.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!