poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 346 .



Nepoezie scriu, Rudy! Eu întreg = nepoezie.
personale [ ]
Mai am un vecin cam sălbatic

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2023-05-14  |     | 



Sunt nepoet. Eugenia Raităr mi-a spus să nu mai postez poeme căci nu am talent. Așa mi-a spus în 2011. La telefon. Prețuiesc mult evaluarea sa. Așa că am dat-o pe Nepoezie. Scriu nepoezie searbădă și sunt un nepoet bucuros cu anonimatul său. Orice egolatrie lirică este nefastă. Strică inima, sensibilitatea.

Cea mai bună calitate o au poemele născute spre a fi aruncate. Poemele ce nu-și conțin în ele decât moartea sigură. Am întâlnit oameni cu diferite manii. Unul tăia curelele din autobuzele turcești albastre din București. Altul mâzgălea pereții Vetrei, la poarta de nord a Arenei Naționale, iar un corb alb i-a găinățat părul din față și chipul. Mi-l imaginez pe cel cu lama, foarfecele de tăiat curele prin autobuze ca mare colecționar... Își face mânere de atârnat existența ambulantă.

"Texte bune și frumoase pe gameboy are o spun de ce ești conectată la o să mai revin in text de pe" — iată ce am scris după metoda lui Tristan Tzara în cinci secunde, după sugestiile funcției autocorecției de pe tabletă. Mi se blocase scrierea cu degetul arătător. Tastam, însă nu apărea nicio literă.

Atunci când nu scapi de Rudy, pe Facebook, atunci când te face cum îi vine lui să te facă, atunci zi-i împăcat că nu-l cunoști deloc și că nu-i niciun pericol pentru el din partea ta: nici măcar nu deschizi pagina sa de Facebook Rădulescu Florin, sau cum îl mai cheamă. Îi mai replici simplu "Sunt nepoet". Nepoezia e bună ca scut de la geți. Să rămână cuceritorii lumii, romani, poeți. Despre geți spunea și Ovidius că au o limbă cam aspră, nepropice liricii. Dar a scris în ea un poem și a murit în acea limbă.

Se observă clar că nu mai am convingeri, nici artistice, nici de-un alt tip. Admir pe un om ce taie curelele mânere din autobuze albastre. Aș vrea doar să-i vizitez casa. Mă întreb câte a strâns și de ce. Și Rudy strânsese atâtea comentarii și aprecieri pe Poezie.ro. Este un mare artist. Nu insinuez nimic. Un colecționar de alt tip.

Mai am un vecin recalcitrant ce face multe gesturi urâte. Mâzgălește liftul. Rupe reclamele la farmacii din ramă. Îl înțeleg foarte mult. Îi admir împotrivirea la tot ce ce ar fi șablonard și injust. Astăzi, ca unic răspuns la invectivele primite (de luni întregi, cu intermitență facebookistă) i-am scris lui Rudy să se ducă pe "Insula Artelor" din I.O.R. Poate se mai dă încă un spectacol aviatic, precum ieri. Eu l-am văzut de departe. Am și filmat volutele incredibile. Am dat pe Facebook. Să se ducă și el, să-l întâlnească pe VIP-ul primar de sector, ce a pus palmieri în Piața Unirii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!