poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 408 .Ideal (partea1)
personale [ ]
Despre ştiinţă, artă, cultură, filozofie, extratereştri, invenţii, matematică.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2019-08-31  |     | 1) Idealul.
Voi da acum, în acest prim capitol definiţia, descrierea, teoria (ca non teorie) a Idealului, creând astfel apoi în acest capitol prin Ideal baza de creare, inventare a Filozofiei Ideale, Artei Ideale, Omului Ideal, Ştiinţelor Ideale, cărora le voi da apoi în alte capitole definiţia lor, descrierea lor ca expresii, domenii, faţete ale Idealului.
Idealul, adică Adevărul, Desăvârşirea este lucrul cel mai bun, mai important, mai evoluat, mai avansat, mai desăvârşit, mai complet, mai capabil, mai competent, mai plin de calităţi bune şi ideale din om, cunoaştere, univers. Idealul e singurul lucru desăvârşit, lipsit de greşeli. Idealul nu va fi niciodată cunoscut de om, fiinţe.
Idealul nu e un om, Dumnezeu, zeu, o fiinţă, o fiinţă supranaturală, un miracol, o energie, o energie miraculoasă, nu e ceva, sau absenţa a ceva.
Idealul nu e nimic şi nimeni.
Idealul creează universul, fiinţele şi toate lucrurile Ideale fără acţiune, fără efort, le creează doar prin simpla sa prezenţă, "existenţă", deşi Idealul nu este existent, inexistent, prezent, absent, Idealul nu e în vreun fel anume, nu are calităţi sau absenţa calităţilor.
Idealul nu face nimic, nu cere nimic, nu are mişcare şi acţiune.
Fiind creatorul universului, fiinţelor, omenirii, cunoaşterii, materiei, energiei, Idealul este infinit mai important, mai bun, mai avansat, mai evoluat, mai desăvârşit decât oamenii, fiinţele, universul, cunoaşterea, energia, materia, care sunt creaţiile sale.
De aceea am spus că prin noţiunea de Ideal pe care o dezvăluie, descrie, acest articol este infinit mai important decât omenirea şi decât tot ce a creat sau va crea omenirea, decât universul, cunoaşterea, arta, ştiinţa, filozofia, cultura, deoarece Idealul este infinit mai important decât toate acestea şi decât orice.
Idealul e precum tăcerea, nimicul, moartea, Idealul e ceea ce rămâne după moartea omului, fiinţelor. Idealul nu este vidul, tăcerea, moartea, Idealul nu e ceva sau absenţa a ceva, dar dintre toate lucrurile vidul (adică nimicul, golul) seamănă cel mai bine cu Idealul.
Despre Ideal nu se poate spune nimic, nici că există, nici că nu există, nici altceva.
Nespunând nimic despre Ideal, nu greşim nimic, dacă nu greşim nimic atingem, găsim ceea ce e fără greşeli, desăvârşirea, adică Idealul, asta e singura cale de a-l găsi.
Omul poate deveni asemeni Idealului devenind tot mai bun ca om, ca fiinţă, ca fire şi în toate lucrurile, eliminând cât mai multe greşeli ale sale, dar omul nu va putea deveni Idealul, ci o asemănare a Idealului. Omul atinge Idealul doar murind, atât, Idealul e ceea ce rămâne etern după dispariţia, moartea omului.
Murind, omul dispare complet, nimic nu rămâne după moarte din ceea ce el, omul a fost, nici firea, nici măcar amintirea.
Idealul este desăvârşirea, absenţa greşelilor. El, Idealul nu poate fi cunoscut de om, Idealul fiind indescriptibil, nedefinit, de necuprins, prea desăvârşit pentru mintea umană limitată, plină de defecte, greşeli, lipsuri, necunoaştere. Idealul este scopul principal, final al omului, artei, filozofiei, ştiinţei, culturii, lucrurilor, iar omul, lucrurile, arta, cunoaşterea pot deveni asemeni idealului îmbunătăţindu-se cât mai mult, desăvârşindu-se, eliminând cât mai mult greşelile artistice, oricare greşeli.
Idealul, arta ideală nu sunt nimicul, vidul, golul, absenţa, moartea sau altceva, dar dintre toate lucrurile nimicul şi moartea seamănă cel mai bine cu Idealul, arta ideală.
Moartea este tot o reprezentare, expresie a nimicului, dispariţiei, adică a Idealului.
Idealul nu este arta ideală, artă, fiinţe, lucruri sau altceva, Idealul nu e nimic şi Idealul nu e nimeni.
Omul Ideal al unui domeniu, al unei cunoaşteri este omul care seamănă cel mai mult cu Idealul, e omul cel mai bun din acel domeniu, din acea cunoaştere, dintre oamenii acelui domeniu, acelei cunoaşteri, omul care exprimă doar Idealul (adică lucrul cel mai bun) din acel domeniu, din acea cunoaştere.
Artistul ideal, adică cel mai bun, desăvârşit artist din univers şi dintre artişti e artistul care este Om Ideal şi care exprimă numai Idealul în operă sa artistică.
Deoarece Idealul seamănă cu nimicul, moartea, Idealul se exprimă în artă prin ideile, lucrurile ce descriu nimicul (vidul, golul), moartea precum minimalism şi altele.
Deci Idealul se exprimă ca nimic adică absenţă, dispariţie, moarte, dizolvare, gol, vid în arte, filozofie, gândire, ştiinţă în felul următor:
În arte precum pictură, literatură, poezie, fotografie Idealul se exprimă prin o coală albă, pânză albă, fără desen, fără scris, fără imagine, fără alte lucruri. Această reprezentare a Idealului seamănă cu cerul azuriu gol, fără nori sau cu un punct pe o coală albă, adică seamănă cu lucruri care descriu nimicul, golul, reducerea la zero, vid a desenului, lumii, lucrurilor, artelor, descriind astfel Idealul, asemănându-se cu el.
Această reprezentare a Idealului poate apare şi prin diverse combinaţii între coală albă şi desene obişnuite ce acoperă parţial coală albă, desene care dispar parţial (desenate parţial) sau devin transparente, lăsând să se vadă Idealul ascuns dincolo, adică apare prin o coală albă sau o coală pe jumătate albă, sau o coală albă ce se întrevede prin un desen transparent, coală albă fiind reprezentarea Idealului.
În pictură, sculptură, cinema, teatru, dans, arte vizuale, fotografie, arte, un spaţiu gol, fără sculptură, fără fiinţe, imagini, lucruri exprimă prin nimic şi gol Idealul, este Idealul. Acest Ideal din pictură, sculptură, arte vizuale, teatru, cinema, dans se exprimă ca vid, nimic prin un soclu gol fără sculptură pe el, prin un punct alb şi incolor, prin o sferă, un cerc, o particulă albă de marmură sau de ceară albă mică doar cât un punct, prin numărul Pi=3,14159, prin numărul infinit de zecimale al lui Pi care reprezintă şi el infinitul, acel infinit care după vid, seamănă cel mai bine cu Idealul, infinitul fiind acelaşi lucru cu vidul, zeroul, punctul.
În teatru Idealul se exprimă prin o scenă goală, albă, în cinema Idealul se exprimă prin un ecran gol alb, fără imagini, în fotografie Idealul se exprimă prin o fotografie albă, adică o hârtie fotografică albă, fără imagine.
Această scenă albă, acest ecran alb pot fi subliniate că Ideal prin actori tăcuţi, nemişcaţi, îmbrăcaţi în alb, în teatru, cinematografie.
În dans Idealul se exprimă prin o scenă goală, albă.
Această scenă albă poate fi subliniată că Ideal prin dansatori tăcuţi, nemişcaţi, îmbrăcaţi în alb, în arta dansului.
Cum arată un film, o piesă de teatru, un dans cu artişti tăcuţi, nemişcaţi?
Această operă tăcută, albă cu artişti nemişcaţi naşte întrebări despre sensul artei, despre existenţă, adică întrebări despre Ideal în mintea spectatorilor.
În muzică Idealul se exprimă prin tăcere, adică prin absenţa sunetelor, muzicii.
Această tăcere care este Idealul muzicii poate fi subliniată de o scenă goală, albă sau de muzicieni tăcuţi, nemişcaţi, îmbrăcaţi în alb, prezenţi pe scenă goală, albă.
Culoarea alb reprezintă Idealul, albul este o absenţă a culorilor ce exprimă prin absenţă nimicul, adică exprimă Idealul ce seamănă cu nimicul.
În poezie şi literatură, o carte albă, o foaie albă fără cuvinte este Idealul.
Nu am auzit decât de un singur scriitor care a publicat o carte albă, Ideală, o carte fără cuvinte, cu foi albe, care e Idealul, cartea Ideală.
Un singur scriitor e cam puţin pentru o omenire cu atât de mulţi artişti.
Idealul se vede greu, pentru că e invizibil precum nimicul.
O foaie albă a cărţii, picturii, artei este Idealul, e desăvârşită, deoarece e lipsită de idei greşite, cuvinte nepotrivite, greşeli în literatură, poezie, arte, cultură. "Tăcerea e de aur" spune un proverb cu tâlc isteţ, referindu-se şi la foaia tăcută, albă sau la muzică fără sunete, tăcută, adică la Ideal.
Dar omul se plictiseşte privind etern nimicul, tăcerea, foaia albă, nu poate trăi astfel la nesfârşit.
De aceea Idealul a creat toate lucrurile drăguţe şi iubite şi pline de viaţă din artă, univers, om.
Adică inevitabil o operă de artă ideală, despre Ideal conţine uneori numai nimicul asemeni Idealului, Idealul, alteori conţine Idealul, nimicul amestecat cu lucrurile drăguţe din om, artă, univers, pentru ca omul să se bucure de artă, de viaţă.
Asta e toată ştiinţa Idealului, artei, Idealul e simplu, dar greu de ghicit. Nu veţi mai găsi în altă parte aceste idei, din acest articol, şi combinaţia aceasta a lor, de aceea eu cred că ele merită studiate atent.
Aceste idei despre Ideal nu au fost găsite de artişti, oameni de cultură, filozofi, savanţi, oameni, deşi le caută de milenii, ştiind bine că ele, adică Idealul sunt Adevărul cel mai important din univers, om şi cunoaştere.
Fiecare om încearcă să facă lucrurile cât mai bine, adică Ideal şi să obţină pentru el ca om tot ce-i mai bun din lume, adică Idealul. Vrând, nevrând omul caută mereu şi în toate lucrurile, acţiunile, ideile sale Idealul, doar Idealul.
Pentru om, cuvântul adică ideile şi omenia sunt după Ideal lucrurile cele mai importante, care îl apropie pe om cel mai mult de Ideal.
Acum să studiem Idealul că artă, adică arta ideală, care e cea mai bună artă din univers, om.
Cuvântul Iom înseamnă Om Ideal, adică "I-om" cu I de la Ideal.
Omul ideal, artistul ideal se creează cel mai rapid, uşor prin următoarea metodă:
Repetarea în minte cât putem a cuvântului "Ideal" sau a cuvântului "Om Ideal" sau a cuvântului "Iom" la fiecare patru până la şapte secunde, cam o dată după fiecare respiraţie, între respiraţii (după expiraţie, înainte de inspiraţie).
Această repetiţie se poate face între jumătate de oră şi 24 ore pe zi, crescând gradat timpul de repetare a cuvântului în minte.
Deci cuvinte puţine şi prescurtate precum "Iom" sunt executate, aplicate mai rapid de creierul omului decât cuvinte lungi şi numeroase precum "om ideal", ca orice lucru mai simplu, mai uşor, mai scurt.
Această învăţătură a gândului repetat continuu în minte este cea mai importantă învăţătură a mea din orice, de oriunde şi din acest articol pe care v-o dăruiesc. Prin această învăţătură a gândului repetat continuu în minte puteţi obţine orice, inclusiv sănătate, pace, forţă, apărare şi oricare altele, dacă le cereţi pe fiecare dintre ele în cuvântul repetat în minte. De exemplu obţinem pace repetând continuu în minte cuvântul "pace".
Creierul foloseşte energia electromagnetică a gândului pentru a influenţa, a transforma omul şi corpul în Ideal, în ceea ce gândim, în orice vrem, gândim, cerem în minte.
Artistul ideal, omul ideal, dansatorul ideal nu fac lucruri neglijent, pe jumătate, ci au obişnuinţa acţiunii desăvârşite, multilaterale, adânc studiate, cât mai bune, fără greşeli, cu eliminarea detaliată a tuturor greşelilor şi a celor mai mici greşeli, cu atenţie la detaliu, finisare, esenţă, exprimarea măiestriei, desăvârşirii.
Omul Ideal ţine seamă de lucrurile principale, de esenţe, de bază, izvorul din care apar lucrurile, artele, de lucrurile importante, de prevenirea, evitarea prudentă a problemelor mari, grave, a greşelilor.
Asta dacă omul vrea să devină om ideal, cel mai bun artist, cel mai bun, desăvârşit, ideal om de pe planetă şi dintre oameni, premiat cu marile premii sau campion.
Isteţimea imposibilului este isteţimea care dă soluţii posibile sau imposibile la probleme imposibile sau la probleme imposibil de rezolvat.
Noţiuni precum Isteţimea imposibilului, imposibil, abstract, absurd, minimalism (reducerea la minim a lucrurilor şi detaliilor), iluzionism, nimic sunt noţiuni ce dezvăluie Idealul, fac pe om asemănător Idealului, creează Omul Ideal.
Puteţi crea Filozofia Ideală dezvoltată din această învăţătură a mea despre Ideal din acest articol.
Această descriere a Idealului din acest articol nu e o filozofie, ideologie, energie, religie a vidului şi Idealului, vidul e doar o asemănare cu Idealul.
Această descriere a Idealului din acest articol nu e o teorie, ştiinţă a Idealului, Idealul nu are teorie, nu este teorie, ideologie, filozofie, religie, ştiinţă, artă, vid (gol, nimic), energie sau altceva.
Adică această descriere a Idealului din acest articol al meu nu e o ideologie, teorie, învăţătură anume, deci nu repetă greşelile religiilor, sectelor, gânditorilor, oamenilor, teoriilor, ideologiilor, cunoaşterilor sau ideilor despre vid, despre Ideal despre orice altceva, care au născut toate atâtea păcate, rele, excese, greşeli, dezastre în istorie.
Avem de ales: ori ne facem oameni ideali, fără defecte şi fără probleme aplicând non învăţătura, non teoria mea despre Ideal din acest articol, ori rămânem veşnic păcătoşi, defecţi, cu probleme, războaie, rele, violenţă, păcate, pericole, poluare în univers şi pe glob.
Cea mai importantă învăţătură din acest articol este învăţătura mea cu repetiţia mentală a cuvântului şi repetarea în minte a cuvântului Ideal, aceasta fiind singura cale sigură, totală ca noi să devenim oameni Ideali, fără defecte şi fără probleme, fără mizerii.
De milenii oamenii au creat milioane de idei, teorii contradictorii, greşite, diferite despre Ideal, asemănări ale Idealului sau despre Ideal numit de unii Adevăr, Scopul Ultim, Omniscienţă, Nefiinţă, Nemurire sau altfel, inclusiv în filozofie, artă, cultură, ştiinţă, religie, societate, cunoaştere, în toate domeniile şi învăţăturile.
Astfel, prin teoriile lor greşite sau incomplete voi, oamenii rătăciţi în întuneric, neştiinţă, păcat, suferinţă, rele, mizerii pentru că nu aţi avut adevărul despre Ideal ce vi-l dau în acest articol. Nici unul din ei, teoreticienii Idealului nu v-a salvat şi nu a eliminat problemele grave ale omenirii cu teorii despre Ideal sau cu altceva.
Chiar dacă învăţătura mea despre Ideal ar fi imaginară, virtuală, ea este bună, utilă pentru că vă îndeamnă la bine, la lucruri evident bune, sigure, corecte, necesare deci e la fel de bună ca o învăţătură bună, reală despre un Ideal real, fie că Idealul meu ar exista sau nu.
Neafirmând nimic despre Ideal, eu nu greşesc nimic, astfel v-am ferit de păcate, greşeli, probleme.
Am verificat timp de decenii în practică aceste învăţături, despre Ideal şi s-au dovedit corecte, eu trecând cu ele cu succes probe foarte grele şi mari pericole.
Omul Ideal combate şi evită strict principalele trei păcate:
1) Răul ce include şi satanism şi vrăjitorie şi energii spirituale, religioase, paranormale
2) Violenţa
3) Curvia, cel mai mare rău şi păcat, nenorocirea maximă fiind curvia ce include şi perversiunile sexuale.
Calităţile principale ale Omului Ideal sunt:
1 Idealul, adică desăvârşirea, a căuta lucrurile cele mai bune şi a fi cel mai bun, a elimina greşelile. Idealul include şi Adevărul, Desăvârşirea, Idealul fiind mai mult decât Adevărul, Desăvârşirea.
2 Isteţimea
3 Omenia (care include mila, binele, întrajutorarea, faptele bune, pacea)
4 Bărbăţia (care include eroismul, forţa, condiţia fizică sportivă, exerciţiul sportiv, curajul)
5 Echilibrul ca echilibru al omului şi ca echilibru al cosmosului, exprimat în Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=zero.
Echilibrul este calea finală spre Ideal, principala metodă, ştiinţă a omului de a deveni Om Ideal, asemeni Idealului, de a obţine firea Ideală, calităţi ideale asemeni Idealului.
Acestea sunt cele 5 calităţi principale ale Omului Ideal, singurul om care a devenit asemeni Idealului.
După moartea omului, omul dispare total şi nimeni nu mai vede, cunoaşte vidul atunci, astfel vidul dispare şi el după moarte, rămânând doar Idealul, nemuritor şi singur.
Deci Idealul nu e vidul cum cred religiile şi filozofia denumită meontologie, sau filozofia. Cât timp spui că Idealul e vidul sau ceva anume, atribui, împrumuţi vidului, acelui ceva păcatele tale, defectele minţii tale, teoriile tale greşite sau incomplete.
În numele vidului şi prin teoria vidului, religiile şi ştiinţa au făcut numeroase greşeli, păcate precum poluarea, inchiziţia, războiul, curvia, violenţa, răul, a mânca gunoi şi excremente şi mizerii precum adepţii religiei hinduse şi altele, greşeli făcute inclusiv în numele zeilor şi Dumnezeilor, fiinţelor supranaturale pe care deseori le-au confundat greşit cu vidul, Idealul, deşi vidul, Idealul nu pot fi fiinţe, vidul şi Idealul nefiind nimic şi nimeni.
Dar Idealul nu te împinge la păcate, greşeli precum teoria greşită a vidului creată de oameni, ci Idealul e singurul lucru bun din univers care te învaţă binele.
Deci dacă vidul nu poate fi perceput, arătat, cunoscut ca fiind ceva de către om, cu atât mai mult Idealul nu poate fi cunoscut de om, Idealul e mai nimic decât nimicul, vidul.
Vidul nu e ceva rău, greşit ci e greşit modul cum oamenii privesc vidul, nimicul.
Idealul are toate lucrurile bune care seamănă cu vidul, dar şi alte lucruri bune pe care vidul nu le are.
Vidul e masca iluzionistă a Idealului, o aparenţă care ascunde Idealul, ca printr-o păcăleală.
Asta se vede doar prin isteţime şi logică.
Dacă binele de diverse feluri, categorii există, dacă lucrurile bune există, atunci există între acestea şi un bine mai desăvârşit, mai avansat care este Idealul, ascuns între categoriile de bine, lucrurile bune.
A căuta lucrul cel mai bun din toate şi din Univers, a căuta să fii cel mai bun înseamnă simplu a căuta Idealul.
Pentru a înţelege aceste lucruri, adică Idealul, adevărul, timp de milenii miliarde de oameni, toată omenirea în cultură, ştiinţe, filozofie, arte, civilizaţie, religii, societate au făcut totul, orice efort, au murit luptând, au cheltuit sute de mii de miliarde de dolari doar pentru a afla care este Idealul, Adevărul, dar nu l-au aflat.
Nu e puţin lucru Idealul, el a fost de milenii scopul principal al omenirii.
Însă voi aţi găsit acum Idealul, prima dată, din acest prim capitol al articolului.
Şi nimeni nu mă poate contrazice despre Ideal, pentru că nimeni nu ştie ce rămâne după moarte, iar eu nu afirm nimic despre Ideal.
Adică teoria mea despre Ideal nu e o teorie, ci e o non teorie (non învăţătură) care nu afirmă nimic, nu are nici o teorie, ci desfiinţează toate afirmaţiile, teoriile, lăsând în locul lor doar nimicul, Idealul asemeni nimicului, deci teoria mea nu poate fi contrazisă pentru că nu există.
E un şoc pentru un filozof, om de cultură, artist, savant, profesor, intelectual să afle acum de la mine că tot ce a învăţat şi a crezut în viaţă era fals, lipsit de Ideal, de Adevăr.
Dar puteţi îndrepta acum lucrurile învăţând pe oameni, elevi acest adevăr al meu, Idealul, nu adevărurile parţiale pline de greşeli ignorante ale religiilor şi ale majorităţii geniilor, oamenilor de cultură, savanţilor, artiştilor, filozofilor.
E evident, nici unul din ei nu cunoaşte Idealul, habar nu au care e Idealul, Adevărul şi mint despre el fără să vrea, înşelând omenirea cu idei contradictorii, opuse, confuze, parţial greşite sau total greşite, adică prin un talmeş-balmeş de idei corecte amestecate cu idei greşite, preluate aşa, razna, unii de la alţii.
Nu puteţi găsi idealul, adevărul în om, univers, fiinţe, minte, lucruri, cunoaştere, care sunt toate diferite de Ideal, adică sunt pline de limitări, greşeli, mizerii, lipsuri, defecte, neputinţe, riscuri, probleme, păcate, vicii, necunoscute de care noi oamenii scăpăm doar murind, devenind Idealul după moarte.
De aceea am spus că Idealul nu poate fi cunoscut de om, că Idealul nu e nimic, nici măcar nimicul, vidul, iar mizeriile noastre nu au cum să fie Idealul. Astea sunt utopii, absurdităţi, aiureli, să pretinzi că ai găsit Idealul, că eşti omniscient, Ideal, fiinţă supranaturală ideală, creator al Universului, Om dumnezeu, demiurg, fiu al lui Dumnezeu ca unii rătăciţi, ignoranţi.
Nici măcar un om omniscient cu isteţime infinită nu ar putea găsi Idealul, dar probabil nu poate exista, nu va exista om omniscient, cu isteţime infinită, cu minte omniscientă.
Deci merită citit atent, studiat atent şi învăţat pe de rost acest articol, altă dată şi în altă parte nu mai găsiţi aceste învăţături, Idealul apare o singură dată, greu de tot, asta dacă ai mult noroc.
Dacă vă e greu să reţineţi, memoraţi, înţelegeţi ideile din acest articol, învăţaţi măcar Ideea următoare, definiţia Idealului care e lucrul cel mai important din articol şi din univers, om, cunoaştere:
"Idealul înseamnă "cel mai bun", Idealul este lucrul cel mai bun din univers, om, cunoaştere. Idealul este desăvârşirea, adică Idealul e lipsit de greşeli. Idealul este Adevărul. Idealul nu poate fi cunoscut de om, Idealul îl obţinem, îl aflăm doar murind."
Mai simplu spus Ideal înseamnă "cel mai bun, cel mai desăvârşit".
Aceasta a fost cea mai simplă, scurtă, clară descriere posibilă a Idealului, definiţia principală a sa aşa cum i-am creat-o eu.
Idealul e scopul principal al omului, fiinţelor, vieţii şi al tuturor şi a toate, Idealul e motivul pentru care trăim, Idealul e lucrul pe care îl cerem toţi spunând "vreau cel mai bun", vreau "cel mai", vreau "the best", vreau ceva bun sau mai bun.
Pentru oamenii simpli, neştiutori voi explica unele idei dificile mai detaliat, mai simplu, mai clar în articol, pe înţelesul lor.
Sincretism înseamnă îmbinarea, combinarea unor lucruri, detalii diferite, eterogene, a unor doctrine, învăţături diferite.
Sinteză înseamnă însumarea datelor esenţiale ale unor domenii într-o viziune generală, totală.
Acest articol este sinteza unificatoare (sincretismul, unificarea sincretică, unificarea) prin Ideal a cunoaşterii, artelor, ştiinţelor, filozofiei, a oricăror teorii, a tehnologiilor, matematicii, medicinei, civilizaţiei prin studiul, explicarea, inventarea, însumarea celor mai ideale, bune, importante idei, descoperiri, creaţii, realizări, lucruri ale lor, ale omenirii, viitorului, trecutului, extratereştrilor.
Adică articolul e un salt direct spre Ideal, fără a mai ocoli pe alte căi, fără a mai zăbovi asupra lucrurilor celelalte, mai mărunte.
Teleportare înseamnă deplasarea instantanee, imediată, miraculoasă a unui obiect între două puncte fără a parcurge distanţa dintre cele două puncte.
Minimalism înseamnă reducerea la minim a detaliilor, aspectelor, lucrurilor, astfel că lucrarea, obiectul sunt reduse la părţile principale, la minim, aproape la nimic, la acel nimic care seamănă cu Idealul, la Ideal.
Deci minimalismul este metoda de a transforma lucrurile în nimic, adică în Ideal, care seamănă cel mai bine cu nimicul.
Prin noţiunea de Ideal, prin Teoria Ideală Ultimă a Cosmosului, Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=0, prin discul Searl, tehnologia Craniilor de Cristal acest articol creează, aduce omenirii un salt evolutiv de un miliard de ani în cunoaştere, civilizaţie, ştiinţă, artă, cultură, tehnologie, filozofie, matematică, societate, umanitate.
Artistul Ideal, Omul de Cultură Ideal sunt Omul Ideal care exprimă Idealul în Arta Ideală şi Cultura Ideală şi sunt asemeni Idealului în Arta Ideală şi Cultura Ideală.
Filozoful Ideal este Omul Ideal care exprimă Idealul în Filozofia Ideală şi este asemeni Idealului în Filozofia Ideală.
Savantul Ideal, Omul de Ştiinţă Ideal este Omul Ideal care exprimă Idealul şi este asemeni Idealului în Ştiinţa Ideală.
Omul Ideal este omul care seamănă cel mai bine cu Idealul dintre toţi oamenii, e omul care exprimă Idealul în toate, e omul care alege, creează şi face în toate şi în orice numai Idealul şi lucrurile ideale, cele mai bune din toate.
Idealul este înţeles şi exprimat cel mai bine de omul ideal, dar omul ideal nu conţine Idealul ci conţine asemănări cu Idealul, lucruri aproape ideale, calităţi aproape ideale.
Omul Ideal exprimă, alege numai Idealul în toate şi este asemeni Idealului în artă, cultură, filozofie, ştiinţă, matematică, civilizaţie, cosmos, cunoaştere, societate, omul ideal fiind simultan savant ideal, artist ideal, matematician ideal, filozof ideal, om de cultură ideal, filantrop ideal.
Astăzi savanţii, doctorii, psihologii, psihiatrii, neurologii şi oamenii declară că nu cunosc nici măcar o zecime (adică 10%) din univers, cunoaştere, din corpul, creierul, mintea, firea, psihicul omului, adică ei nu ştiu aproape nimic despre aproape nimic.
Oamenii sunt încă în stadiul de animal neştiutor, de om preistoric dotat cu o brumă prea subţire, înşelătoare de educaţie, cunoaştere, plină de păcate, defecte, greşeli, lipsuri, mizerii, ignoranţă, pericole, necunoscute.
De aceea, fiind atât de neştiutori oamenii nu pot şti acum ce sunt Idealul, Adevărul, cunoaşterea, universul, omul, arta, cultura, filozofia, ştiinţele, şi despre toate acestea ei creează teorii, idei neştiutoare, greşite, incomplete, copilăreşti, cu lipsuri, mizerii, păcate, adică teorii contradictorii prin care ei, oamenii se contrazic între ei.
Aşadar cunoaşterea, adevărul despre Ideal, adevăr, om, univers, cunoaştere le putem obţine sigur doar indirect, eliminând tot ce este greşit, neştiutor prin ideea: Idealul, adevărul, cunoaşterea nu sunt această, nu sunt cealaltă, nu sunt ce credem noi, nu sunt ce ştim noi, pentru că noi putem greşi, putem să nu cunoaştem lucrurile.
Asta e o non teorie a mea, adică o renunţare la teorii, idei, cunoaşteri, afirmaţii, e o metodă de gândire prin deducţie, inducţie sau reducere la absurd, care poate afla adevăruri necunoscute şi imposibil de demonstrat despre Ideal, Adevăr, Cunoaştere, Infinit, Eternitate, Omniscienţă, Om, Univers.
Gândirea prin inducţie este folosită şi în Inducţia Matematică.
Acestea ne arată mai simplu că oamenii trăiesc într-o mare iluzie, păcăleală, neştiinţă, în care ei prin idei şi fapte aiurează, greşesc parţial sau total orice, prin orice, despre orice, ca şi maimuţele neştiutoare, lipsite de înţelegere, făcând deseori păcate, lucruri mult mai rele decât maimuţele, animalele, insectele, peştii, păsările.
Asta pentru că oamenii nu au găsit încă Idealul, adevărul, cunoaşterea, cunoaşterea despre om, gândirea corectă şi ştiutoare.
Ceea ce ne-au învăţat oamenii, savanţii, oamenii de cultură a dat deseori greş în viaţă, sau a creat păcate, probleme, poluare, dezastre şi altele, deci nu te încrede în nimeni şi în nici o învăţătură, nici o idee, ci întâi cercetează să afli ce este evident corect. Adună doar ce e bun, evident corect de la oameni şi din ideile, cunoaşterea lor.
Cum spune un proverb isteţ:
Neştiutorul este în neştiinţă mare, iar cunoscătorul, isteţul află că este în neştiinţă şi mai mare decât neştiutorul.
Tu pleacă şi trăieşte singur, departe de oameni şi fiinţe, în pustietate, dacă vrei să fii cu Idealul, Adevărul, Desăvârşirea, pacea, fericirea, fără necazuri.
Precizez că Idealul, Energia Ideală E, Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=zero şi Teoria Ideală Ultimă a Cosmosului a mea sunt non teorii, non învăţături deoarece acestea conţin, exprimă noţiunile zero, nedefinit, necunoscut, vid şi elimină toate ideile, teoriile, noţiunile, învăţăturile lăsând în locul lor vidul, tăcerea, non ideea, lipsa ideilor, transformând totul în nimic, reducând tot şi toate la nimic.
Deoarece Idealul, Energia Ideală E, Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=zero şi Teoria Ideală Ultimă a Cosmosului a mea ca non idei, non învăţături sunt doar nimicul, ele nu conţin nimic, nici greşeli nici altceva, deci ele nu greşesc nimic.
Idealul, Energia Ideală E, Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=zero şi Teoria Ideală Ultimă a Cosmosului a mea nu pot fi cunoscute, înţelese, întâlnite, definite, explicate, nu sunt existente sau inexistente, nu sunt ceva sau lipsa a ceva ci sunt doar nimic şi nimeni, sunt curate şi desăvârşite, seamănă cu moartea şi tăcerea şi ele rămân etern după ce noi murim.
Energia Ideală E, Ecuaţia Câmpului Unitar E=E=infinit=echilibru=zero şi Teoria Ideală Ultimă a Cosmosului a mea sunt măşti, faţete ale Idealului asemănătoare cu Idealul, sunt primele, principalele creaţii ale Idealului, aflate dincolo de univers, mai sus de univers şi lipsite de greşeli, defecte, probleme, lipsuri, păcate, ca şi Idealul.
Dacă tăceam sau dacă scriam doar cuvântul "Ideal" exprimam mult mai bine Idealul, exprimam acelaşi lucru pe care l-am explicat prin cuvântul "Ideal", prin acest articol al meu despre Ideal.


.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!