poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 742 .



Analiza generalului
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-07-24  |     | 



Domnul general nea Puiu Iordănescu, comandantul suprem al echipei naționale, expert în vâjâitul mingiei, un om calculat de felul lui, a terminat calculele și analiza legate de tragerea la sorți a grupei de calificare pentru CM din 2018.
Omonimul stadionului din Voluntari a punctat încă de la început faptul, care rezultă din temeinica testare a gândurilor efectuată, că, pentru echipa națională, pentru microbiști, oameni în general și pentru perpetuarea civilizației pe pământul nostru strămoșesc, calificarile echipei naționale, atât la europenele de anul viitor cât și la mondialele de peste trei ani ar fi benefice.
Practic cuvintele titanului opresc controversa existentă până acum.
Vis a vis de poziționarea echipei României pe locul 8 în clasamentul FIFA, poziție care produce ilaritate la nivel de curci și alte păsări de ogradă, generalul a admis posibilitatea ca aceasta să fie pe undeva exagerată, fie și numai pentru că, din analiza caracteristicilor biometrice ale jucătorilor, a particularităților jocului nostru colectiv și din derularea tuturor modelele de echipă pe calculator a rezultat faptul că oricare din echipele dintre locul 1 și 70 ar putea să ne bată de să ne căcăm pe noi, oricând și oriunde ne-ar prinde.
În plus omul de fotbal, studiind programul rămas din actualele calificări, a admis că din cele patru meciuri rămase se pot oricând pierde vreo două, ceea ce ar face ca ultimul meci, cu Faroe, să devină cu adevărat decisiv, în contextul în care plăvanii de nordici vor dori să răzbune la ei acasă măcelul, cu 1-0, din tur.
Studiind baza de selecție a echipierilor naționalei, redusa noastră divizie națională, generalul a admis că, în ciuda unor realizări incontestabile, cum ar fi transferul lui Tănase de opartea cealaltă a globului, crearea unei echipe redutabile care să abordeze calificările acestea și următoarele de pe postura de favoriți și ocupanți ai primei urne valorice, este împietată pe undeva de faptul că ceea ce se vede pe stadioanele noastre, săptămână de săptămână, este o țurcă în care bățul tradițional a fost înlocuit, spre disperarea practicanțților români, de minge.
Cu toate acestea valorosul nostru tehnician a reușit să compileze datele, componența celorlalte urne valorice și probabilitățile infinite ce derivă din acestea, conchizând cu înțelepciunea care îl caracterizează că, pentru 2018, grupa cea mai bună pentru noi ar fi formată din România, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova și San Marino.
L-aș completa spunând că și din perspectiva slovacilor, nord irlandezilor, bulgarilor și moldovenilor, la fel pare.
În context selecționerul face deplasarea la St Petersburg, la tragerea la sorți, înarmat cu o viziune și cu cele trei-patru cruciulițe cu efect binefăcător pe urne deși, dintr-o regretabilă omisiune, din delegație lipsește taman bărbatul care ar fi făcut această grupă o certitudine, domnul Pițurcă.
Nouă celorlalți nu ne rămâne decât să ne așezăm, cu sufletele curate și chipul lui Arsenie Boca alături în fața televizoarelor, sperând ca nu cumva vreo conspirație uriașă a dușmanilor neamului să ne aducă în grupă echipe gen Franța, Suedia, Turcia sau Belarus, formații care, urmare a aceluiași tip de analiză profundă, ar putea să ponosească, tur retur, echipamentul, zâmbetul și stima de sine ale lui Tătărușanu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!