poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1523 .



Repulsii
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-05-26  |     | 



1.Scârba față de viață poate proveni dintr-o idiosincrazie acută, dintr-un spleen și plictis degenerescente, dintr-o sațietate ce urcă patologicul în psihedelic.

2.Scârba față de viață se poate naște dintr-o lehamite de sensuri, crezuri și idealuri capricioase și volatile, dintr-o iubire maculată de imund și lubric, din zile infecte ingerate, cu gust de scabros.

3.Scârba față de viață se poate dilua, devenind evanescentă, dacă o dizolvăm în substanța pasiunii în tot ceea ce facem, care este un stimulent viabil și incită la pofta de viață.

4.În corbi s-a întrupat umbra și în îngeri lumina din imanență, iar omul este influențat când de corbi, când de îngeri.

5.Iubim femeia pentru vraja privirii, senzualitatea și voluptatea formelor, sensibilitate fără colțuri, misterul din spatele surâsului, poezia nurilor și fanteziile erotice pe care ni le induce în minte.

6.Ce bine ar fi să cunoaștem și să înțelegem psihologia omului, să ființăm în dimensiunea zborului, să descifrăm nefiindul și să încadrăm infinitul în perimetrul existențial !

7.Cuvintele germinează în frumusețea exprimării.

8.Durerea este reală și nu abstractă, ea dă profunzime morbidă suferinței, iar când suntem gripați cu nefericire, se impun injecțiile cu penicilină.

9.În lumea mea ideală au pătruns impostorii și calomniatorii, de aceea am căzut din ea, am abandonat-o și mi-am creat din poezii o nouă lume, în care nu pot avea acces ipocriții, nerozii și neofiții, ci ea se desface doar în fața oamenilor buni, străbătuți de adevăr, compasiune și toleranță.

10.Dacă s-ar manifesta voința divină, ea s-ar închega în legi perfecte, care ar înlocui cu succes coercițiile legilor societății, ale dogmelor și ale canoanelor, iar oamenii, pătrunși de voința divină, ar renunța la rele, imoralități, păcate și lubric, și în fiecare zi ar purta răsăritul și surâsul în ei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!