poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 772 .



Agonia Angst
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-11-29  |     | 



Agonia micului magazin Angst din vecini a luat sfârșit zilele acestea, prin capitularea necondiționată și recunoașterea stării de ocupație în fața vecinului, Mega Image.
A fost o boală prelungită, ascunsă de produsele la fel de bune ca la magazinele din jur, cu numai un - doi lei mai scumpe, odihnindu-se în trupul din rafturi îmbătrânite înainte de vreme de povara plicurilor și cutiilor mai ocolite de cumpărători decât dacă ar fi scris „Antrax Al Quaeda” pe ele.
Coma a fost fără îndoială prelungită de inima zdravănă a măcelăriei din incintă, capabilă a oferi alternativa dorită de majoritatea locuitorilor cartierului la pericolul legumelor și zarzavaturilor în exces, funcționând alături de mezelărie ca o Masada neînfricată în fața avântului imperialist a Mega Imageului expansionist din vecinătate.
Ca niște leucocite hiperactive vânzătoarele au luptat cu molima, înarmate cu scutul cititoarelor de prețuri și gladiumul cardurilor Angst, despre care niciodată nu am știut cu adevărat ce sunt și la ce folosesc, deși am fost întrebat zilnic, de 2 ani, daca am unul sau dacă îmi doresc.
Am intrat astăzi, sub pretextul dorinței de a-mi cumpăra halva, să autopsiez trupul până mai ieri atât de viu al magazinașului.
Am constatat deja că în rafturi flutură drapelele de plastic ale pungilor concernului câștigător și că doar în inima redutei măcelărești mai zvâcneau câțiva cumpărători cu ochii la hălcile de carne.
M-am apropiat de vânzătoare și înainte de a o lăsa să mă întrebe dacă îmi doresc punctele de la promoție am întrebat-o dacă este posibil să-mi facă și mie, în fine, un card Angst.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!