poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 662 .



Ziua internațională a bărbaților
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-11-19  |     | 



Aflu cu bucurie că astăzi este, în țările civilizate, o zi de mare bucurie și sărbătoare, respectiv ziua internațională a bărbatului.
Existența acestei zile, alături de altele la fel de importante, unele validate („ziua patronului” din 16 octombrie, „ziua stângacilor” din 13 august sau cele ale oului, 9 octombrie sau a bolnavului, 11 februarie), altele în curs de evaluare („ziua internațională a mangustei”, „săptămâna borșului” sau „noaptea mahmurilor”) nu poate decât să mă entuziasmeze.
Plasarea acestei sărbători într-una din cele mai frumoase zile ale anului, 19 noembrie, este semnificativă pentru romantismul acestor persoane mari și păroase, capabile a transforma până și o zi de vânt și ploaie în concurs de numărat halbe.
M-a frapat totuși atitudinea ușor distrasă a femeilor din jurul meu, de la colegele incapabile de a oferi măcar o floare, dacă de Carlsberg nu poate fi vorba, la fata mea, capabilă a-mi cere parale și în această zi sfântă, nemaivorbind de nevasta prefăcându-se, azi noapte, că doarme.
Cu un pic de noroc și perseverență îmi place să cred că, spre progresul umanității, plecând de la acest cap de pod al unei zile de noembrie dedicată ființelor blagoslovite de testosteron vom reuși, militând, să obținem inițial o săptămână, în timp poate chiar și o lună de fiestă și sărbătoare pe an, recuperând astfel parțial din numeroasele zile de 1, 8 martie, valentini și dragobete deja irosite..
Frați, colegi și luptători pentru dreptate nu dezarmați !
Cândva o societate sultanică ce va valida vioiciunea și mai ales dimensiunile trupurilor noastre frumoase ne va face dreptate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!