poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 979 .



Boală și sănătate
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-10-06  |     | 



1.Fac o delimitare între a exista și a viețui : a exista prin transfigurarea lui a fi transcenzând existența prin desăvârșire, plenitudine și beatitudine, și a viețui ce semnifică trecerea uniformă prin viață, caracterizată de lipsa gândirii și surplusul instinctelor, căci ființa evolutivă și volițională își pune întrebări despre rostul vieții, despre cauza suferințelor și despre scop, se miră în fața neînțelesului și inexprimabilului și creează și se recreează cu ajutorul gândurilor.

2.Între viață și moarte pendulează visul despre ființial, efemeritate și deșertăciune.

3.Locuim într-un rotund ce simbolizează perfecțiunea fisurată de timpul asimetric, cuprinzând în el liniștea căutată ca un refugiu dinaintea tumultului, însă nu este de ajuns o viață întreagă pentru a umple rotundul cu substanța ființării noastre.

4.Ecuațiile din matricea sufletului au ca soluții : o îndoială ce se extinde în spațiul incertitudinii, și tristețea care îndoaie axa existențială, și împreună ne definesc pe noi înșine, în căutarea spiralei perfecte.

5.Fiecare suflet are numele diferit de numele persoanei ce-l adăpostește, trupurile vorbesc în limbajul lasciv al cărnii, în lipsa logoreii gândirii, redusă la tăcere de activitatea spiritului.

6.Iubirea se exprimă prin flăcări, în care se află pasiunea, și prin gerul însingurării și solitudinii, ce acoperă golurile unui abis existențial.

7.Sfintele Legi își au principiile adânc înrădăcinate în noi, care nu pot fi șterse, făcând parte din structura noastră existențială.

8.Bolnavii sunt bântuiți de strigoi și de entitățile morbide și maladive, în corpul lor boala stă ca un parazit, care poate fi înconjurat și făcut inofensiv de efectele sănătății, ce se întărește și crește prin forța gândurilor pozitive.

9.Urâții au alergie la frumos, răii au alergie la bine, minciuna are alergie la adevăr, cei ce prețuiesc libertatea au alergie la coercitiv.

10.Dacă învățăm să trăim în umbră și nu în corp, vom percepe o realitate influențată de ipostazele umbrei, vom percepe totul ca un amalgam eclectic de nuanțe ale întunericului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!