poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1525 .



omleta cu opt ouă
personale [ ]
Arca lui Noe

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2014-08-19  |     | 



Chiar dacă am calificarea necesară pentru a preda materia „tehnologie„ în cadrul artei culinare, nu o voi face chiar dacă atitudinile unor politicieni seamănă mult cu piftia, cunoștințele lor sunt varză și curentele politice sunt o ciorbă reîncălzită după ce a stat prea mult în frigider, încercându-se o dregere cu un pătrunjel sau o linguriță de vegeta.
Se vehiculează textul referitor la cuagularea dreptei iar dreapta, nu dreapta judecată, lansează pe piață OPT candidați, cu nenumăratele bălbe de rigoare, asta neexcluzând apariția vreunui Zambra, vreunui țigan care are prea mulți bani și vrea notorietate, sau a vreunui aspirant la titlul de politician după ce și-a abandonat crezurile politice și ia exemplul lui Prigoană cu Bahmuțanca, să mai tragă o căsătorie la CV, evident despre Cataramă ar fi vorba. În principal avem totuși două curente, probăsiștii și antibăsiștii. PSD, care se dorește partidul de stânga, are o platformă electorală dubioasă păstrând ca temă principală JOS BÃSESCU! dar în rest este o apă de ploaie. Guvernarea Ponta , oscilantă, nesigură, producătoare de mari gafe, aici mă refer la tâmpenia propunerii la cultură a unei doamne viceprimar de municipiu, care are drept limbă străină la CV româna și care dovedește că nu a scris prostii, atunci când recunoaște că nu are bipezi în familie. Câți bani or fi costat-o pe doamna asta eventualitatea numirii ca ministru? Despre UDMR, și aici mă refer la conducere, aveam impresia că are în componeță niște politicieni buni, chiar foarte buni, care nu puteau face o asemenea gafă propunând o chestie nepotrivită, sau poate au intenționat să scoată castanele din foc cu mâna altuia și au lăsat-o să calce în el, în așa fel încât să-i poată răspunde , sincer și senin: „noi te-am propus și te-am și susținut dar ai zbârcit-o pe mâna ta.„ Nu știu să scriu prea corect asta pe ungurește dar ar suna cam așa: „november javasoltam, és támogatta, de én elrontottam a kezét”.
Să revenim la bucătăria noastră și la cuagularea care se încearcă prin realizarea unei omlete din care să rezulte o porție unitară dreasă cu un pic de mărar. Să vedem calitatea ouălor, pentru că ar fi o extravaganță să faci omletă din ouă de prepeliță, de vrabie, de găină, de curcă, de rață, de gâscă, fazan și bibilică, într-un tot unitar care să se expună la o expoziție de artă culinară ca oponentă a unui ciolan afumat pe varză călită. Iohanis, Diaconescu, Tăriceanu, Ghișe, Cataramă, macovei, Hunor, Udrea, cam asta ar fi oferta spre cuagulare a omletei. Candidatura lui Cataramă este o chestie la mișto, în care nu crede nici el , prin care încearcă o reînviere a mortului din păpușoi, îngropat de plug la arăturile de toamnă a mai multor cicluri electorale. Tăriceanu este un iepure pentru Ponta, contracandidat menit să mai jumulească ce a mai rămas din PNL, la urne, de la votanții scârbiți de prostiile, impardonabile politic, ale lui Antonescu și ejectul pe care-l dau PNL-iștii adevărați unuia abia intrat în partid pe care l-a făcut mă-sa șef la PNL, în urma unui viol nedeclarat ca atare dar care a fost un sex liber consimțit.Cu Iohanis și Antonescu, Băsescu și-a văzut visul cu ochii în sensul că a scindat USL, l-a pedepsit pe Antonescu arucându-l înapoi în neantul din care apărea ca ministru cu plete, și propulsându-l pe Iohanis știind clar că este o meșă trasă de avion în care va trage artileria la Capul Midia, cu un foc de baraj, distrugător. Iohanis, un bun administrator de municipiu și bun gospodar al finanțelor proprii va ieși cu lavaliera tăiată din iureșul celor 6 case cumpărate din meditații la fizică și din adopții pe melodii din 1992.
Cristian Diaconescu, ex consilier prezidențial, președinte al fundației prezidențiale, meteor cu o traiectorie luminoasă, ce a intersectat nenumărate partide, se mulțumește să fie mielul anonim sacrificat de Băsescu pe tabla de șah a politicii actuale , tablă care are opt linii pe care Băsescu încearcă să le manevreze ca pe ițele unui război de țesut din care încearcă să-și scoată o haină nouă dar, dacă nu vor fi hainele cele noi ale împăratului măcar speră cu va ieși un costum de prim ministru și nu doar o zeghe de pârnăiaș cu termen lung. Cred că noaptea pune SPP să-l păzească de visele rele în care ar fi la pușcărie și ar da nas în nas cu unul căruia i-a tăiat salariul și care a fost condamnat la cinci ani că a furat mâncare pentru copii. Kelemen Hunor își respectă blazonul acelui nepartid de a desemna un candidat , știind că este exclus ca în România, cel puțin acum, să ajungă președinte un român de altă naționlitate decât cea română, chiar dacă este bărbat, chiar dacă vorbește bine, și politic și românește și chiar dacă a dat dovadă de pricepere fiind mai tot timpul la guvernare. Asta cu eterna guvernare am priceput-o dar aspirația la președinție este utopică ca să nu spun obraznică. Monica Macovei are atâtea datorii la întreținere încât mă mir că nu au evacuat.-o rezervându-i o garsonieră la Târgșor. Este și ea o păpușică de cârpă, cu pretenții de damă de pictorial, cu care Băsescu s-a șters după ce și -a făcut treaba violând România și pe care o lasă, ca pe un picior de broască tratat cu oțet, să se zbată pe farfurie până va ajunge pane. Macovei este atât de detestată de propriul partid, de opoziție și de cei 7,4 milioane de oameni încât va trebui să-și ceară două gorile de pază dacă va dori să facă vreo baie de mulțime în speranța că va mai tăia din duhoarea procurorului servil și turnător internațional.
Poate că singurul domn respectabil și care ar onora cu demnitate funcția de Președinte al României ar fi Ioan Ghișe. Un politician vechi, cu verticalitate și demnitate încercând cu perseverență să convingă o bandă de derbedei că se poate, dar ei nu au timp de prostii fiind înglodați în grijile acumulărilor și ale reciprocităților cu colegii, îndiferent de partid. Domnul Ghișe speră dar nu are șanse din cauza faptului că electoratul are nivelul civic care nu depășește nivelul real al învățământului. Electoratul român este analfabet politic, manevrabil, mituibil, necopt!
Despre Elena Udrea s-a spus și s-a scris mai mult decât ar fi meritat și nu pentru că ar fi ceva de capul ei ci pentru că a fost a lui Băsescu iar ea, temându-se de ce va fi în viitor, ține aproape sperând că Noe va avea și pentru ea un loc pe arcă. Băsescu nu va ezita să o lase în port, legată de babaua lui Kovesi, dacă va avea vânt prielnic din pupa.
Cine a mai mâncat ouă din speciile menționate va fi convins că din omleta asta multicoloră nu poate ieși decât un mic dejun care va fi pe plac numai coșului de gunoi iar ciolanul afumat va trona pe varza călită!.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!